V horách sNím

V horách sNím https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450702/bmid_v-horach-snim-YOD-450702.jpg 4 11 3

Tereza Kopecká s manželem přešli v roce 2019 za 170 dnů 2 650 mil (4 265 km) Pacifické hřebenovky přes USA z mexické po kanadskou hranici. Po návratu autorka zpracovala svoje deníkové záznamy do poutavé knihy, v níž zážitky z pouště a hor amerických států Kalifornie, Oregon a Washington doplnila vlastními fotografiemi. Neopomněla popsat přípravy na akci, ani použitou výstroj a výzbroj. Čtivý text doplňují slovníček PCT slangu a hikerská kuchařka. (anotace nakl. Ossis)... celý text

Přidat komentář

Moudd
01.11.2023 3 z 5

Hodně krásných fotek, přehledný popis celého trailu.
Ale Lucie Kutrová a Monika Benešová mě svým popisem putování bavily přece jen víc,tady to na plný počet není.

jana0338
12.07.2022 4 z 5

Super se četlo , krásné fotky , vtipně napsáno .


mira.l
31.12.2020 4 z 5

Další z knih na téma Pacifické hřebenovky. Tahle je zase trochu jiná třeba proto, že popisuje cestu manželského páru, Čechů, kteří žijí v Kanadě. A to znamená, že zde máme dvě osoby v "hlavních rolích". Na rozdíl ode všech předchozích, které jsem četl a kde vždy šla osoba sólo. Po krátkém úvodu a seznámení s autory už následuje to, co jsem četl vlastně už několikrát, a sice cesta z mexické hranice směrem na sever.
Co bylo docela zajímavé, bylo to, že v roce 2019, kdy autoři cestu šli, bylo asi trochu netypické počasí. Zpočátku v poušti jim na tamní podmínky asi docela dost pršelo, v horách Sierry Nevady šli zase skoro celou dobu ve větším či menším množství sněhu.

Nebylo to špatné, ale nějaký ten "wau" efekt, který by mě k té knize totálně přikoval, se nějak nedostavil. Autorka se hlavně v první polovině knihy zabývá nějakými svými osobními démony v podobě občas se vracejících myšlenek na minulost, o kterých se ale čtenář nedozví nic konkrétnějšího a mě osobně to trochu rušilo. Buď to vysvětlím nebo to vynechám úplně.
Grafická úprava knihy je pěkná, fotky, kterých není nikdy dost, jsou vzhledem k tomu, že jsou dělané asi mobilem, pěkné. Občas se i tady najde nějaká ta chybka pravopisná, to už dneska zkrátka tak je. myslím, že velmi pěkné čtyři * budou knížce slušet. Z pohledu schopnosti vtáhnout čtenáře do děje, kdy sedím či ležím doma, čtu a mám pocit, že TAM jsem taky, pro mě stále vítězí kniha Lucie Kutrové.

Štítky knihy

Pacifická hřebenovka pěší turistika

Autorovy knížky

2020  73%V horách sNím

Kniha V horách sNím je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst10x
Chci si koupit11x