Už nikdy sa nevrátim

Už nikdy sa nevrátim https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119254/uz-nikdy-sa-nevratim-119254.jpg 3 21 4

Ďalší známy román populárnej britskej autorky potvrdzuje, že svoj vycibrený štýl opäť dokonale zladila s napínavým dobrodružným príbehom odohrávajúcim sa v najmalebnejších zákutiach severnej a západnej Európy. Keď nedospelý Dick ujde z domu, v ktorom nad ním večne visí deptajúci tieň jeho otca, uznávaného anglického spisovateľa, ocitá sa zoči-voči vnútorným rozporom, aké zmietajú dušou každého vnímaného mladého človeka, hraničiacim s pokušením uniknúť im tým najdrastickejším spôsobom. Z najťažšieho ho vytrhne bývalý väzeň Jack, svojrázny, svetaskúsený, hlbokomyseľný a tak trochu tajomný muž, ktorý ho naučí inému pohľadu na svet a živé bytosti v ňom. Vzrušujúca plavba na palube lode vzdorujúcej rozmarom mora, na ktorú sa Dick s Jackom dajú najať ako členovia posádky, zážitky v nádhernej panenskej prírode drsných nórskych fjordov, putovanie nehostinnými horskými hrebeňmi Škandinávie a nakoniec smrteľná tragédia, ktorá obráti naruby celý jeho život, sú len predohrou k ďalšiemu vzťahu - láske k mladučkej klaviristke Heste a hľadaním samého seba v čarovnom prostredí Paríža.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

I'll Never Be Young Again , 1932


více info...

Přidat komentář

Pajina68
26.04.2019 3 z 5

První část knihy mne moc nebavila, ale další část už byla zajímavější, asi proto, že se v knize objevila ženská postava. Od této autorky jsem ale četla již lepší knihy.

pingu1
04.03.2019 4 z 5

Pěkný psychologický román, stojí za přečtení :-)


čef
28.12.2018 5 z 5

Výborný román, v první části dobrodružný, dál je to romantika, ale dramatická o nepříliš povedené lásce. Celé je to o ztraceném mládí a "mladí jsme jen jednou" a tak se jenom tehdy můžeme cítit naplno volní a šťastní. Nakonec asi budeme spokojení, budeme spokojení... Kniha pro "hladová srdce" s mnoha "zrníčky myšlenek".

niknikita
02.10.2014 4 z 5

Daphne Du Maurier svůj příběh vyprávěla v mužském rodě, z pohledu mladého muže, který hledá svoje místo v životě a to určitě není snadné, ale podle mne se jí to hodně povedlo.
Hrdinou knihy ovšem je Richardův syn Dick a tady musím upozornit, že uvedený popis potřebuje opravu.
Nicméně kniha jako taková stojí určitě za přečtení a pro mne osobně je nejsilnější její první část...přátelství Dicka s jeho náhodným zachráncem Jakem.

Štítky knihy

britská literatura

Autorovy další knížky

Daphne du Maurier
britská, 1907 - 1989
2019  84%Hospoda Jamajka
2019  89%Mrtvá a živá
1972  84%Dům na pobřeží
1991  80%Únik
1995  84%Má sestřenka Rachel