Útočiště

Útočiště https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162952/utociste-ZSI-162952.jpg 5 33 7

Ten Boomovi byli obyčejná rodina z Haarlemu v Holandsku. V době druhé světové války se všichni zapojili do holandského odboje, ať už šlo o ukrývání Židů, nebo práci v podzemním hnutí. Když jejich činnost Gestapo odhalilo, ocitli se ve vězení. Corrie a její sestru Betsie poslali do koncentračního tábora Ravensbrück.

Přidat komentář

kacaabba
01.11.2020 5 z 5

První jsem viděl film, pak jsem se teprve pustil do knihy. Bylo pro mne velice milé a povzbudivé, že člověk mohl číst o takovýchto těžkých událostech očima křesťana, který vydal svědectví o tom, že čím větší je tma, tím zářivěji svítí evangelium Ježíše Krista. V této souvislosti mohu ještě upozornit na knihu A přesto říci životu ano od křesťanského židovského psychologa, který o životě v koncentračním táboře také píše.

vlkcz
07.11.2019 4 z 5

Samé klady, jediné, co by někomu mohlo vadit, je příliš křesťanské zaměření. Jinak zajímavý pohled na vcelku neznámou okupaci Holandska, možná poněkud vlažný přístup gestapa k odboji v této zemi atd. Přestože jde o skutečný příběh, mnohdy děj provádí téměř zázraky. A stejně mě úplně neuchvátila. Možná je to divně napsané, nevím.


Vojslava
01.10.2017 5 z 5

Ačkoliv příběh je o zlých časech, je svědectvím o obrovském dobru a víře a jako takový velmi povzbuzující. Vřele doporučuji a možná se poohlédnu i po filmu...

Atanone
14.05.2017 5 z 5

Fanatismus je nebezpečný..jakýkoli.
Tuto knihu jsem dostala kdysi od mojí kamarádky "od baptistů". Velmi mnou otřásla a zároveň to bylo jedno z nejpůsobivějších kázání,jaké ksem kdy slyšela. Nenápadné a pravdivé.
Knihu jsem poslala dál.Doufám,že odvedla svou práci.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Velice čtivá, krásná a zároveň smutná kniha od které se nelze odtrhnout. Myslím, že velikou cenu a čtivost knížce dodává obrovská víra k Bohu hlavní hrdinky, která je mnohdy téměř neuvěřitelná. Moc mi pomohla ve víře k Bohu. Vřele všem doporučuji!!!

pajkahej
19.03.2014 5 z 5

Neuvěřitelně strhující, až chvílemi mrazí, že se vše opravdu stalo.

hanicka258
29.05.2013 5 z 5

Velice působivá kniha, ani se nachce uvěřit, že se všechno opravdu stalo... Vzhledem k tomu, že jsem věřící, tak mě tento příběh velice posilnil ve víře... :-)