Utajená léta

Utajená léta https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83623/utajena-leta-83623.jpg 4 5 1

Kate začíná litovat, že se po rozvodu přestěhovala do malého městečka. Jeho obyvatelé se chovají nepřátelsky a jsou odhodláni překazit jí přestavbu starého hotelu. Jediným jejím spojencem je Ellen, žena, kterou nikdy nepotkala. Díky Elleninu deníku, napsanému téměř před sto lety, Kate odkrývá tajemství. A to se týká i Nathana Camerona, který Kate tolik přitahuje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

The Secret Years , 1995


více info...

Přidat komentář

alekis
28.04.2019 5 z 5

Chronologicky spadá tato harlekýnka před knihu Úkryt v prérii a ve své kategorii je to zajímavé čtivé dílko, které mohu milovnicím hezkých příběhů doporučit. Jsou tu dvě dějové roviny. Současnost, ve které se hrdá a úporná Kate snaží zprovoznit zchátralý hotel, aniž by od bývalého manžela, populárního bohatého zpěváka, přijala potřebné peníze. Kate najde v hotelu deník mladé učitelky Ellen z počátku 20. století, a to je druhá linie - minulost. Příběhy obou dívek jsou spojeny prostředím a obyvateli městečka - Ellen poznala jejich první a druhou generaci - přistěhovalce z Evropy a jejich děti, které učila, a Kate se o sto let později seznamuje s jejich potomky.
Obě musely bojovat s překážkami a každá našla ve Wolf Hill svoji lásku. Kupodivu, i v harlekýnkách, a to například zde, občas schází zaručený happyend.
Chci znovu zdůraznit příjemnou čtivost romance, a především deníkové zápisy učitelky Ellen, které jsou psané jiným způsobem než ostatní text a dobře přibližují dobu kolem r. 1904. Moc hezké.