Vesmírný Usagi

Vesmírný Usagi https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190889/bmid_vesmirny-usagi-hTr-190889.jpg 4 45 7

Usagi Yojimbo série

>

Nepředstavitelné technologie budoucnosti versus prastarý samurajský kodex! Galaxie obydlená bizarními životními formami rozdělenými do válčících klanů! Nejenom, že je Miyamoto Usagi potomkem samuraje ze sedmnáctého století, je také nejlepším válečníkem mocného klanu Shirohoshi. Poté, co lest a zrada způsobí smrt vůdce klanu a pád hradu bílé hvězdy, musí Usagi dodržet svou přísahu věrnosti a ochránit život Kiyoshiho, dědice shirohoshského trůnu. Bude riskovat úplně vše – život, končetiny i lásku –, aby osvobodil sluneční soustavu Shirohoshi od tyranie a dosadil mladého lorda na jeho právoplatné místo vůdce klanu. Ačkoliv má Vesmírný Usagi své kořeny v prastarém samurajském kodexu cti, věrnosti a obětavosti, je také epickým výletem do budoucnosti a dobrodružstvím odehrávajícím se v nepřeberných zákoutích rozlehlého vesmíru.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Space Usagi , 1998


více info...

Přidat komentář

jarynek
27.02.2019 4 z 5

Usagi a Hvězdné války - zdánlivě dvě nesourodá témata zakomponovaná do jednoho příběhu fungují lépe než jsem očekával. Oproti klasickému Usagimu je tu menší důraz na samurajský kodex, příběh je více akčnější, intrikami se nešetří a dojde i na souboje ala laserové meče. Klasického Usagiho mám radši, ale ani toto nebylo špatné.

KillHurt
15.09.2018 5 z 5

Vesmírný Usagi nejde až tak daleko od Usagiho klasického. Byl jsem rád, že autor zvolil formu navazovaného příběhu a čtenář tak může mít ucelený zážitek. Nemohu si pomoci, ale řada scén a momentů mi připadala jak vystřižena z Hvězdných válek. Za všechny: Gene dohadující se přes vysílačku jakoby Hanovi z oka vypadl. Také mě potěšilo závěrečné pomrknutí autora, kterým do děje zakomponoval i "klasického" Usagiho.


Atlantis
23.09.2017 5 z 5

První Usagi, kterého jsem četl a jsem naprosto uchvácen. Sakai je mistr v zachycování pohybu. Jednotlivé panely na sebe navazují s takovou přesností a lehkostí, že vypadají, jako by plynuly jako anime film. Třešničkou na dortu je potom spojení feudálního Japonska a vesmírného sci-fi.

martinstefko
14.10.2015 3 z 5

"Vesmírný Usagi" není špatný komiks. Budete se bavit a myslím, že se Stanovi podařilo vytvořit celkem obstojně fungující svět, navíc ten v posledním krátkém příběhu vtipně propojil i s tím samurajským z dob, na které jsme v sérii "Usagi Yojimbo" zvyklí. Jenže očekávání, vzhledem k tomu, jak moc je kvalitní Stanova vlajková loď, jsou až příliš moc vysoká. Trochu mám pocit, že když Stan sám fabuluje, je tu trochu problém s tím, že si není tolik jistý jako ve chvíli, kdy se může opřít o historii a legendy a z nich trochu čerpat. Tady měl volnou ruku a místy je to až moc poplatné sérii "Usagi Yojimbo", a i když je to v jiném světě, není to až tak moc jiné. Na druhou stranu, známé postavy potěší. Nebyl jsem přímo zklamaný, ale tohle je prostě kniha, která má hlavně pobavit a potěšit fanoušky série klasické. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/540-vesmirny-usagi-65.html

p3tris
16.02.2015 5 z 5

Každý ví, že Usagi má syna Jotara. A ten měl samozřejmě další děcka a ty další... Tohle je tak trochu jiný příběh. A jelikož se historie točí v kruhu, má Miyamoto Usagi i s laserovými zbraněmi a hyperpohonem hodně podobné starosti, jako měl jeho prapředek v sedmnáctém století.

OldaB
13.07.2014 4 z 5

Sakai si chtěl udělat radost, ale já musím říct, že mi ten japonský feudalismus chybí. Občas jsem se i nudil (bože, to je rouhačství).

Lusa
05.04.2014 5 z 5

Je vidět, že Vesmírný Usagi vznikl pro spestření autora, který tak rád kreslil dinosaury :D, ne opravdu se mi tento kousek moc a moc líbil.

SPOILER

Je to trochu jiné, než normální série Usagiho, hlavně v tom, že Usagi není Ronin a ani se jím nestane, ba co více, stane se lordem, takže se mu od původní série daří o něco lépe. Postavy z původní série se tu objevují, ale jenom vyjímečně, Gen, který se zde jmenuje trochu jinak (Rhogen) je pořád v jádru stejný. A Tomoe (Ame) zde úplně změnila vzhled, tentokráte je králík místo kočky, a když tedy už konečně může být Usagimu blíže, tak mu umře. Docela jsem ráda, že roli Usagiho Sensei zde ztvárnila úplně jiná postava, než v původní sérii a vrah Usagiho otce, prostě vypadal jako Kozel samotář.

Opravdu je to zajímavé čtení, které stojí za to si přečíst. Doufám, že jednou bude i pokračování.

Štítky knihy

samurajové japonská kultura

Autorovy další knížky

Stan Sakai
americká, 1953
2007  91%Ronin
2005  92%Daisho
2007  92%Samuraj
2012  77%Yokai
2008  93%Spiknutí draka