Umění vyjednat cokoliv - Vyjednávejte jako ti nejlepší

Umění vyjednat cokoliv - Vyjednávejte jako ti nejlepší https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515936/bmid_umeni-vyjednat-cokoliv-vyjednavejte-MBb-515936.jpg 4 38 10

Pokud něco chcete, řekněte to. Protože jinak to nikdy nedostanete. Naučte se vyjednávat podle principů FBI a uvidíte, že už zítra dosáhnete svého. Konečně se v této knize dozvíte, co zatím o vyjednávání vědí jen ti vyvolení. Osvojíte si fungující postupy a zjistíte, proč obvyklé poučky zkrátka nefungují. Nejlepší vyjednavači to prostě dělají jinak, naučte se to taky. Všichni vyjednáváme pokaždé, když po nás někdo něco chce. Uvařit kávu, koupit hračku, zkrátit dodací lhůtu, pustit někoho do dveří... Vyjednáváme doma, v práci, dokonce i na ulici. Naučte se to a budete v životě mnohem spokojenější a úspěšnější.... celý text

Přidat komentář

karelpeter
29.03.2024 5 z 5

Prakticky uchopená příručka, jak si počínat při tvrdých businessových střetech.

RenateKafka
15.01.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala jako dárek k Vánocům. Přečteno. Je smutné, jak se k sobě lidé v Česku chovají. Ona se zdá na první pohled jako kniha čistě o vyjednávání, ale brzy pochopíte, že je to celé o komunikaci, o empatii, o prostoru, který věnujete jiným lidem. Dovolím si ochutnávku: "Uvědomte si, že ve chvíli, kdy lidé ucítí sebemenší riziko, pokusí se vám lhát. Nesmíte podlehnout emocím a předhazovat jim morálku. Vždy musíte vycházet z toho, že nelžou, aby vás poškodili, ale proto, že se bojí. V případě, že nedokážete vytvořit dostatečně bezpečné prostředí, aby s vámi férově a upřímně sdíleli informace, které by třeba mohly projekt poškodit, není to ze sta procent jejich chyba."


XenaTaurus
15.12.2023 5 z 5

Tuto knížku jsem dostala jako dárek, a neměla jsem tudíž od ní žádná očekávání. Nakonec mne její obsah velmi mile překvapil, a zjistila jsem, že je pro mne přínosná. Určitě si z ní něco vezmu do života. Doporučuji přečíst.

Ales.BD
28.11.2023 2 z 5

Pan Pařík je možná významný vyjednavač. Alespoň sám píše, že vyjednává "velké dohody". Ale pedagog není. Kniha je plná mnohokrát opakovaného teoretizování o stejných věcech, bez pořádného vysvětlení a praktických příkladů. Dala by se zkrátit na třetinu. To je problém, protože právě koncepce, schopnost jasně formulovat a porozumění účelu jsou vlastnosti vyjednavače. Dobře nepůsobí ani audioverze, kterou si načetl sám způsobem "uspavač hadů", přičemž vícekrát zdůrazňuje správné použití hlasu. Nakonec jde o standard ze šuplíčku "osobní rozvoj": zdánlivě všechno a vlastně téměř nic.

Lektor_RzO
24.11.2023 5 z 5

Radima Paříka sleduji na sociáních sítích a co mne nejvíce zaujalo je, že má velmi neotřelý přístup k lektorování. Jednak ze školení udělal tréninky a jednak je jediný tak výrazný, pokud jde o vyjednávání.
Byl jsem proto velmi zvědav, jak dopadla jeho kniha. Považuji ji za originál, nejen proto, že je to jediná kniha svého druhu od českého autora. Rozkrývá celé vyjednávání velmi komplexním způsobem. Pokud cokoliv z toho, co se dočtete, vyzkoušíte, zjistíte, že to funguje.
Doporučuji všem k přečtení, i těm, kterým se Radim Pařík kvůli své "extravaganci" nemusí na první pohled zamlouvat. Jsou v ní patrné veliké zkušenosti, a ty vás naučí dosáhnout svého v mnoha případech. A nemusí to být nutně milionový byznys.

Kaja_H
22.11.2023 5 z 5

Nejdřív jsem se vytrhl z šedi podcastů autorovým Jsem Pařík a Radim. Pak jsem se přihlásil k odběru newsletteru. Začal jsem chápat, o čem vyjednávání skutečně je, že to nejsou bondovky a že když řeknu jednoduše co chci, často to dostanu.
Teď už mám knihu i audioknihu, protože hodně jezdím autem a tohle chce fakt vstřebat na vícekrát. Navíc je audiokniha načtená Paříkem, nikoliv hercem, a je to pecka.
Knize bych vytknul jen to, že nemá prostor na poznámky, takže ji mám po přečtení celkem popsanou jak v "Básnících" Štěpán skripta a na základě audia se pak vracím k tištěné a dělám si k poznámkám další poznámky.
Je taky fakt, co jsem tu četl, že se na první pohled některé věci opakují, ale po několikátém přečtení zjistíte, že je úhel pohledu vždy trochu jiný a že to jednoduše k pochopení kontextu patří. Za mne super a doufám, že nezůstane jen u této knihy.

muchomurka
01.09.2023 4 z 5

Mně se knížka celkově líbila a byla pro mě přínosem. Ale uznávám, že je to takový přehled, od kterého je fajn se odrazit a pak jít dál do hloubky. Když člověk neví, jak téma uchopit a kde začít, tak tohle je knížka, která pomůže.
Co bych vytkla knize, tak je až přílišné opakování. Ke konci už to bylo otravné. Ale jinak to bylo super, protože tím opakováním se to člověku dostane aspoň trochu pod kůži. A co mi ale hodně chybělo, tak byly praktické příklady k teorii. V knize jich bylo k uzoufání málo. Kolikrát jsem si špatně představovala, jak by taková teorie byla použita v praxi.
Celkově knihu hodnotím kladně. Dostala jsem to, co jsem očekávala.

Alena5219
01.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Pařík je bůh, byla jsem na jeho přednášce a paráda

tarasnica
20.08.2023 odpad!

Bohužel se mi kniha vůbec nelíbila. Člověk přečte deset stránek a nic si z toho nevezme.

Veruru1981
18.06.2023 3 z 5

Kniha me trochu zklamala, cekala jsem od ni vic. Je hodne obecna, takze jestli jsem z ni odnesla 3 tipy, bude to tak vse. Asi se clovek musi prihlasit spise na seminar autora. Ale rozhodne je kniha ctiva, to se musi autorovi nechat.

Autorovy knížky

Radim Pařík
česká, 1979
2023  79%Umění vyjednat cokoliv - Vyjednávejte jako ti nejlepší

Kniha Umění vyjednat cokoliv - Vyjednávejte jako ti nejlepší je v

Právě čtených8x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst26x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x