Umění prokrastinace

Umění prokrastinace https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171810/bmid_umeni-prokrastinace-aJJ-171810.jpg 3 40 9

Uchopte zítřek. Možná se to vzpírá vaší intuici, ale funguje to: spoustu věcí můžete vyřídit tím, že je odložíte. John Perry tomu říká strukturovaná prokrastinace, a pokud patříte k těm, kdo neustále zápolí s termíny, upřednostňují rozptýlení před činností, místo placení účtů surfují na webu a důležitý dárek k narozeninám shání cestou na oslavu, pak tato kniha změní váš život. Pokud se ovšem dostanete k tomu, abyste si ji přečetli.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Noxi
Originální název:

The Art of Procrastination , 2012


více info...

Přidat komentář

originál
29.07.2020

stručně - vtipná a pozitivní kniha

Alena_S
03.06.2020 3 z 5

Zbožňuju tu otázku, co autor dostal: "Kde jste na to našel čas?" A on se jenom usmál :D
Zbytek ale zní spíš jako Umění ignorace aneb Heč, kašlu na všechno a projde mi to.
Pokud od knihy čekáte víc, možná dokonce rady, neprokrastinujte nad prvními osmi kapitolami a skočte rovnou na poslední a doslov.


ecila13
14.09.2017 3 z 5

Zjistila jsem, že takhle funguji :-) Jednu věc odkládám, ale udělám mezi tím deset dalších.

Hynais
09.07.2015 4 z 5

Pobavilo mě to --- a ještě jsme se něco naučil! Nicméně souhlasím s tím, že ke konci knize docházel dech - a to není nijak rekordně dlouhá...

Jingle
01.01.2015 4 z 5

Tahle knížka není o překonávání prokrastinace, resp. jejím hlavním cílem je zefektivnění prokrastinace do té míry, že z ní vytěžíte co nejvíce. Najdete tu pár rad o tom, jak s prokrastinací bojovat, ale hlavně se dočtete, jaké jsou její výhody i nevýhody a jak svou prokrastinaci co nejlépe strukturovat.
Mně se na knížce líbila její stručnost a určitá míra nadsázky a humoru. Nemám ráda, když si knihy hrají na těžkou filozofii v oblastech, kde to dle mého není vůbec třeba. Tahle kniha je čtivá záležitost na jedno odpoledne.

Hanichka
15.12.2014 4 z 5

Moc ráda bych dala pět, je to velmi vtipná knížka, humor autora mi přijde strašně blízký, ale i když je to knížka krátká, tak mi přijde, že v posledních kapitolách trošku ztrácí dech a nemá už tu jiskru, kterou měla na začátku.

Brabikate
29.09.2013 4 z 5

Jestli se chystáte přestat s prokrastinací a začít se zodpovědným životem, přečtěte si spíš českou knihu Konec prokrastinace od Petra Ludwiga, která téma pojímá o dost obšírněji a nabízí mnohem razantnější přístup. Pokud se ale na takové radikální změny necítíte (nebo jste je vyzkoušeli, jenže to nevyšlo), ale prokrastinace vás přesto trápí, mohla by vás kniha Umění prokrastinace od Johna Perryho nejspíš v mnohém inspirovat.
http://brabikate.blogspot.cz/2013/09/trocha-prokrastinace-neni-nutne-na-skodu.html

Eleanorra
20.09.2013 3 z 5

Výraz "prokrastinace" jsem slyšela poprvé před zhruba třemi lety. Od té doby toto slovo slyším pravidelně a poslední dobou dokonce stále častěji. Vzhledem k k frekvenci jeho použití si říkám, že prokrastinujeme zřejmě tak trochu všichni a že je to možná do jisté míry člověku přirozené. Podobný přístup má i tato knížka - nečekejte tedy knihu plnou rad a návodů, jak tento neduh jednou provždy "překonat". Utlá knížka malého formátu umožňuje vaše srovnání se zkušenostmi strukturovaného prokrastinátora, kterým se autor nazývá (třeba zjistíte, že na tom s tím odkládáním nejste tak špatně...).

Morsie
27.08.2013 5 z 5

Já jsem se na tuhle knížku opravdu moc těšila! Chtěla jsem se totiž konečně dozvědět, že to všechno dělám dobře a správně! A víte co? Já to pravdu dělám dobře. Sem tam něco odložit a nechat to, aby se to vyřešilo samo, je mnohdy lepší, než to překotně hrotit, být ve stresu a nokonec naštvaný, že se to nevyřešilo podle našich představ. Zkrátka nechat věci plynout vlastním životem. Jasně, není to pro každého a taky to není vhodné na každou situaci, ale občas to neuškodí. Určitě velice přínosná a zárovň zábavná publikace.

Štítky knihy

prokrastinace

Autorovy další knížky

John D. Perry
americká, 1943
2013  68%Umění prokrastinace
2008  100%Jak pěstovat přátelství

Kniha Umění prokrastinace je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst18x
Chci si koupit1x