The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma

The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264545/bmid_the-amazing-spider-man-zrozeni-veno-d2e-264545.jpg 4 73 10

Venom: Symbiotická životní forma, která má všechny Spider-Manovy schopnosti a je posedlá pomstou... Poté, co Spider-Man odvrhl svůj černý kostým (když se ukázalo, že je to mimozemská forma života), spojil se jeho symbiont s novou obětí, s bývalým novinářem Eddiem Brockem, a spolu se stali Venomem - stvořením hnaným touhou po odplatě. Mohutným, nebezpečným a spalovaným nenávistí.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Spider-Man: Birth of Venom , 2007


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
09.07.2022 2 z 5

Je to strašně rozsekané a je to znát. Komiks začíná po Tajných válkách, kdy se Spider-Man vrátil s mimozemským kostýmem z vesmírné arény, pak tu máme skok pár čísel dopředu, kdy se bojuje s nezáživným Pumou, v dalším skoku tu máme ještě nudnější Supí komando a pak máme extrémní skok, kdy se poslední číslo odehrává již po Kravenově posledním lovu. Chápu, že příběh přeměny kostýmu ve Venoma byl na dlouhou trať, ale pak to člověku zase rozbíjí ty jiné dějové linky, které jsou pouze naznačeny.

Andrej3012
18.11.2021 3 z 5

Poslední sešit pecka, zbytek takový utahaný a nedokončený, kvůli skokům mezi sešity.


wullcann38
25.03.2021 5 z 5

Origin Venoma.

trudoš
17.02.2020 4 z 5

Sice chybí ucelenější dějová linka, protože jde o soubor sešitů mapujících zrození Spider-Manovy Nemesis, ale nijak to albu neubírá na čtivosti. Až musím před redakčním týmem smeknout klobouk, jak pěkně to nakombinovali - z dlouholeté historie Venoma se jim povedlo vybrat ty díly, které mají hlavu a patu, přičemž počátky budoucí ikony Marvelu popisují přehledně a zábavně. Nevyhne se to samozřejmě několika odbočkám, jež postrádají uzavření, ale v závěrečných doslovech je alespoň vysvětleno, co s čím jak souvisí, takže i tady spokojenost. Pravdou ovšem je, že většina obsahu je věnována baboukově peripetiím s novým kostýmem (čtenáři Semicu jistě propadnou líbezné nostalgii) a skutečného Venoma se dočkáme až v závěru. Tam je, mimo jiné, docela legrace sledovat vyvíjející se kresbu Todda McFarlanea, který z Parkera udělal pořádného svalovce.
Pro každého fanouška tak prakticky povinnost. Pro ty ostatní alespoň stručné shrnutí historie jednoho z největších padouchů Spider-Manova univerza.

Atak
25.08.2018 5 z 5

Nádherný příběh

OldaB
04.03.2018 4 z 5

Také si pamatuji éru Semicu, takže při čtení pociťuji závan nostalgie. Ale jinak to na mě až takový vliv nemá, přestože mám tohle retro rád. Nemůžu si pomoct, ale zas taková pecka to není. Eddie Brock je celkem tragická postava, které to upřímně přeju. McFarlanova kresba je opravdu výborná.

Disease
25.11.2016 2 z 5

Jako vysvětlení originu Venoma asi v pohodě. Ale já tyhle starší superhrdinské kousky už tak nějak nedávám.

martinstefko
06.12.2015 4 z 5

V komiksu jsou velké skoky, nedovíme se, jak to dopadne s Hobgoblinem, hodně nám toho unikne, ale tohle je příběh zaměřený na Venoma a v tomhle směru kniha dokonale plní svou úlohu. Seznámí nás s příběhem a ty okamžiky, které se staly v jiných sešitech, jsou shrnuty v krátkých textových pasážích. Takhle má vypadat komiks pro fanoušky, kteří se se Spideym seznamují. I když jsou zde nějaké ty chyby v textu a chtělo by to ještě jednu korekturu, dostává se nováčkům ten správný náhled do Spider-Manova světa a do jednoho z jeho nejdůležitějších příběhů. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/42-ultimatni-komiksovy-komplet-9.html

Kapis
18.11.2015 4 z 5

Tak defloruju igelitový obal a co nenajdu vevnitř? Spidermana od Semicu! Akorát teda na tom lesklém papíře a v novém netečkovaném coloringu to vypadá podstatně lépe. A taky nejsou používány překladatelské masakry Zlý duch či Mátoha pro Hobgoblina. Tak jsem si v autobuse prolistoval to, co jsem už znal a dočetl zbytek, který jsem neznal. Myslel jsem, že Venom provází PP i dál, ne že se ho zbaví tak rychle, ale co už. Soukromý život PP a jeho manželství se supermodelkou MJ v luxusním superapartmánu, kde se tak tak vlezou všechny její hadry je tak naivní a nepřesvědčivé, až to bolí. Ale teenageři jim to asi sežerou. Ještě bych vypíchl kresbu Todd McFarlaneho, která je o řád výš než začátek knihy. Takže z čisté nostalgie, a taky proto, že se mi celkem líbí koncept UKK, dávám čtyři hvězdy.

jirincz
21.09.2015 4 z 5

Spiderman není moje srdcovka a přijde mi spíše jako superhrdina pro děti. Ale tady mě to bavilo. Kupodivu mě ale zrovna moc nebavil samotný závěr kdy se zrodil právě Venom. Ani ta vsuvka s historií Mary Jane pro mě byla spíše nuda. Více mi seděli právě ty příhody s "kosmickým oblekem".

Štítky knihy

komiksy okultismus superhrdinové Spider-Man Marvel

Autoři knihy

David Michelinie
americká, 1948
Todd McFarlane
americká, 1961
Louise Simonson
americká, 1946
Tom DeFalco
americká, 1950