Punisher: Vítej zpátky, Franku část 2

Punisher: Vítej zpátky, Franku část 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263555/bmid_punisher-vitej-zpatky-franku-cast-2-UuH-263555.jpg 4 74 11

Punisherova osamělá válka proti organizovanému zločinu pokračuje! Při útoku gaunerů mámy Gnucciové, kteří objevili jeho skrýš, byl těžce raněn, a nyní bude potřebovat všechny své síly, aby jim úder oplatil. Ale i kdyby se mu podařilo zotavit, čeká na něj výzva, jaké dosud nikdy nečelil: nejnovější nájemný zabiják mámy Gnucciové - ohromný, neústupný vrahoun známý jako Rusák!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Punisher: Welcome Back, Frank Part 2 , 2004


více info...

Přidat komentář

ludek.n
06.02.2024 4 z 5

„Co chceš dělat, zabíjet, dokud nebudou úplně všichni lidé mrtví? Pak budeš konečně šťastnej...?“ Ennisova divoká jízda New Yorkem s Punisherem po boku pokračuje. Energii rozhodně neztratila, jen má o něco více zákrut a odboček, než jsme čekali. Ty ji bohužel malinko odvádějí od vytčeného směru a nechávají ji bloudit pustinami poněkud zbytečných skečů. Satirický nadhled, který v první knize o Frankově návratu do New Yorku tolik pomáhal odlehčit nesmiřitelný cynismus hlavního hrdiny, tady už sklouzává k pitoreskní karikatuře, dělající s drsného Harryho Bambiho na výletě s přáteli. Asi to nejlepší na liniích Elita, Mr. Paybecka a otce Redonda je jejich ukončení. Podle mého jim bylo věnováno až příliš mnoho prostoru a jejich vstupy v této druhé polovině už byly jen mlácením prázdné slámy. K tomu se koneckonců přibližovali i Soap s Richthofenovou, kteří to však nakonec ustáli jen s malou kaňkou na cti. Co se Ennisovi vůbec nepovedlo, bylo úvodní představení Rusáka. Být to samostatně hodnocená sekvence, udělil bych jí tak mínus jednu hvězdu. Na konec ještě zmíním famózní fotorealistické obálky Tima Bradstreeta. Docela by mě zajímalo, jak by vypadal komiks, nakreslený tímto umělcem.

Luigi1
16.05.2023 4 z 5

To zvíře Rusák se ukázal jiném světle


Milten
25.04.2021 5 z 5

(SPOILER) První část měla dobré tempo, ale pokračovaní je ještě více strhující. Nemohl jsem se od děje odtrhnout a způsoby, kterými Frank likviduje svoje oponenty jsou zábavné. Třeba vyřešení problému za pomocí pizzy a souseda určitě nezapomenu :) To byla jízda.

trudoš
12.10.2020 5 z 5

Příběh se rozjíždí naplno a Garth Ennis hýří nápady, rozsévaje je nalevo i napravo. Zábavný masakr, ve kterém samozvaný mstitel až podezřele často dostává přes frňák, avšak pokaždé to dokáže obrátit ve svůj prospěch a zanechat po sobě spálenou zem, prostou všech zločinců. Nouze přitom není o panoptikum svérázných postaviček ať už v řadách gangsterů, policistů nebo nahodilých civilistů.
Jistě, je to jednoduchá střílečka, která staví primárně na stylových hláškách, absurdních situacích a nepředvídatelných charakterech, než by se snažila o morální přesah nebo, nedej bože, o ponaučení. Nedá se však říct, že by šlo o zvrácenou řezničinu, ve které se hraje dle pravidel padni komu padni. Autor se musí řídit etikou Marvelovského kodexu, zároveň ji však dovedně překrucuje k obrazu svému. Stručně řečeno, těch dvanáct sešitů vymezuje mantinely série pro nové tisíciletí. S odstupem let pak mohu s čistým svědomím prohlásit, že patří k tomu nejlepšímu, co Ennis vytvořil - tedy co se Punishera týče.

OldaB
10.02.2019 5 z 5

Rusák je zvíře. Občas je to až trapné, ale já mám pro Ennise prostě slabost.

Atak
24.12.2018 5 z 5

Byl jsem zvědav jak to dopadne, dobře jak jinak :D

Disease
26.03.2018 5 z 5

Rusák! A taky celková pointa tohle hodilo o hvězdičku výš než první díl.

Wheelcrusher
08.01.2016 5 z 5

Srovnatelně vtipný dovršení krutopřísnýho nářezu z jednotky i ten odkázek na STAR WARS prostě pobavil bezvadně! Kamarád mi Ennisovu tvorbu moc doporučuje a pokud z ní budu mít nadále radost až na kost jako z Punishera, tak snad ještě začnu chodit do knihovny-hovny-hovny:)

martinstefko
06.12.2015 4 z 5

Garth Ennis naplno projevuje svůj dar vyprávění, který v sobě má, a ještě se tolik neopakuje, jak se pro něj stalo zvykem. Ukázalo se, že "Punisher" je sérií, která mu dokonale sedla, jako kdyby to byla postava, která byla vytvořená přímo pro něj. Skoro se zdá škoda, že to nebyl on sám, kdo s ní přišel. Na druhou stranu, právě Ennis dal sérii takovou podobu, proč má smysl ji vůbec číst. Jeho podání je přesně tak drsné, jak je potřeba, aby to bylo ještě snesitelné, Dillonova kresba pak dodává celému příběhu tu správnou nadsázku, aby to bylo dostatečně odlehčené. Skvělé postavy a sem tam i nějaká ta dobrá hláška celému výsledku hodně pomáhají. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/718-ultimatni-komiksovy-komplet-17.html

Kapis
18.11.2015 2 z 5

Ano, před 11 lety mě to bavilo a moc se mi to líbilo, ty barvičky, ta brutalita, ale po těch letech a načtených dalších věcech od Ennise už mě to neoslovuje vůbec - a mám to doma teď dvakrát...

jirincz
21.09.2015 3 z 5

Pokračování už bylo trochu lepší a to hlavně postavou Rusáka, který měl celkem dobrý hlášky. Vypíchnul bych tu, že má rád Thora, protože je určitě komunista, že má velký kladivo:-) Taky mě celkem potěšilo větší zapojení spolubydlících. Je to u mě už průměr, ale celkově mě to nechytlo, a nějak nemám důvod vyhledávat si další Punishery - není pro mě nějaký hrdina, nedá se s ním sžít, samozvaný strážce zákona, který jen zabíjí. Opět musím zmínit, že se mi opravdu nelíbilo pojetí kněze.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Kniha Punisher: Vítej zpátky, Franku část 2 je v

Přečtených90x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst8x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x