Iron Fist: Pátrání po Colleen Wingové

Iron Fist: Pátrání po Colleen Wingové https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316435/bmid_iron-fist-patrani-po-colleen-wingov-TlH-316435.jpg 3 24 6

Danny Rand je v New Yorku sice jen pár měsíců, ale už si stačil získat mnoho spojenců - a dokonce ještě více nepřátel. Když záhadné síly unesou jeho blízkou přítelkyni Colleen Wingovou, Danny se vydává na epickou cestu k její záchraně - ale protože mu v cestě stojí nepřátelé jako je Angar Řvoun, Radion - Atomový muž a Scimitar, čeká mystického mistra bojových umění boj o život!... celý text

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 3 z 5

Collen Wingová byla unesena a Iron Fist bude mít plné ruce práce, aby ji našel a vysvobodil z rukou únosců. Není to totiž to jediné, co musí zvládnout. Padouši si už ze zásady žádné volno neberou a záchrana světa bohužel nepočká. O Iron Fistovu pozornost se hlásí Ravager/Radion, poté Scimitar, Khumballa Bey a konečně i mistr Khan, který v posledku staví před našeho hrdinu nové výzvy. Kuriózní je, že přestože se kniha jmenuje Pátrání po Colleen Wingové, obsah knihy je o všem jiném, jen ne o téhle krásce. Oblouk, který scénárista Chris Claremont vyklenul mezi prvním a posledním sešitem téhle série, je tak obrovský, že kdesi uprostřed máte problém si vzpomenout, kdože to ta Colleen Wingová vlastně je a proč se o ní bavíme. Ostatně ani Iron Fistova dovednost (soustředit všechnu svou vnitřní sílu do úderu „ocelovou pěstí“), podpořená vyšší školou bojového umění kung-fu (jež z něho dělá nepřekonatelného bojovníka) není tak úplně můj šálek čaje a jeho postava coby hrdiny mě zvlášť nepřitahuje. Možná proto pohlížím na jeho snažení tak trochu ze zadní řady a příběh bohužel není dost silný, aby mě z ní vytáhl někam blíž k jevišti. Z výtvarného hlediska je to paráda, když si uvědomíme, že se psal rok 1976. John Byrne už tehdy předváděl úžasné věci, a stačila mu k tomu obyčejná tužka...

Ivan Kučera
25.09.2020 3 z 5

„Nakonec trpěli jen nevinní. A jen nevinní zemřeli.“ Ako som od toho absolútne nič nečakal a sadal som si k tomu s miernym utrpením (kung-fu a spol. mi nič nehovoria, kúpil som si Mladého draka len preto, že bol vo výraznej zľave), tak sa mi to nakoniec celkom páčilo, aj keď samozrejme nešlo o žiadny zázrak. Nie je to až tak otravne ukecané, ako obvykle komiksy zo sedemdesiatok zvykli byť, akcia je v rámci možností ešte aj v roku 2020 dobrá a scenár je na svoju dobu pokrokový (mužská postava je úprimne pobúrená, keď sa dozvie, že sa ženy nemôžu učiť to čo on, iná žena je detektívka, ďalšie dve pilotky veľkého lietadla). Dej má toľko vedľajších dejových línií, až som ku koncu pozabudol, že ide o pátranie po „nejakej“ Colleen Wing a v postavách som sa čiastočne strácal, ale na zoznámenie s predsa len menej známou marveláckou postavou fajn. Každopádne sa nedá povedať, že by som po dočítaní tohto komiksu zatúžil prečítať si aj nejaké iné ironfistovky.


MartyManCZ
20.11.2018 5 z 5

Já mám prostě pro Iron Fista slabost, je strašně svůj a "normální" :) Je to skvělý, upřímný, na nic si to nehraje, je to plné akčních soubojů. Jednoduchý příběh s peckovym koncem. Má láska k Iron Fistovi jest prohloubena :)

Lenka.Vílka
08.11.2016 4 z 5

Na tenhle kousek jsem se těšila, strašně moc. Iron Fista jsem pořádně neznala a chtěla jsem jít do bitvy připravená. Jo, dostala jsem potřebné základní informace, díky kterým se na seriál těším ještě víc. Jenom z toho jeho oblečku mi bylo divno, což se nikdy nezmění.

martinstefko
03.11.2016 3 z 5

Iron Fist jako komiks nijak zásadním způsobem nevyniká, a i když zde akce rozhodně nechybí, nenašel jsem zde snad ani jednu scénu, o které bych mohl hovořit, že je opravdu památnou a že je skvělou.

hroubek
17.10.2016 4 z 5

Moje první velké setkání s Iron Fistem a nutno říci, že je dosti povedené. Iron Fist mě přijde jako velmi zajímavá postava a rozhodně mě měla co nabídnout. Trošku mě sice mrzelo, že v knize není pořádně vysvětlen origin hrdiny, jen je několikrát zmíněno co se stalo, ale bez určitých motivacích postav to nemá takovou sílu jakou by to mělo být. A trochu tomu podraží nohy, i nespolehlivé vyprávění, které se velmi často přesouvá do flashbacků nebo zbytečně odskakuje někam jinam. Jsou to drobné chyby, které kazí zážitek ze čtení, a rozhodně mu taky nepomáhají neustále popisování děje. Přesto jsem si nijak extra nestěžoval a užíval si příběh o Iron Fistově pátraní, boje s nepřáteli a zajímavý pohled na netradičního hrdinu. Velký palec nahoru, za to že v komiksu umírají civilisté a komiks díky tomu nepůsobí tolik uhlazeně.