Deathlok: Počátek

Deathlok: Počátek https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340849/bmid_deathlok-pocatek-2Or-340849.jpg 3 22 10

Kdysi to byl Luther Manning, ale nyní je to mechanické monstrum zvané Deathlok. Kyborgský mstitel, který se vzbouřil proti svým stvořitelům, bojuje v šílené bitvě se zkorumpovanými vojenskými vládci, ovládajícími jeho svět. Pohledťe na původ nejpodivnějšího hrdiny Marvelu, jehož rána ohne ocel! Obsahuje komiksy Astonishing Tales 25-28, 30-36 a Marvel Spotlight 33.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Deathlok: Origins


více info...

Přidat komentář

wistar
22.01.2022 1 z 5

Já jsem čekal lepší scénář. Na dialogy jsem se obrnil a to jak jsou příšerné mě nepřekvapilo. Kresba je na svojí dobu pěkná a stejně tak postaapo svět a některé nápady autorů (Deathlok samotný, má ženu a dítě) o to víc vás zklame že se to dál nerozvíjí. Je tu tolik akce, ale není příliš dobrá a je nudná. 2,5/10. Ani ten Gag není vtipný, Marvel Spotlight je snad jen zoufalý pokus zařadit Deathloka do Marvel světa. Kdyby, ale Marvel ohlásil deathlokův film tak bych se těšil jelikož základ je dobrý.

ludek.n
08.01.2022 4 z 5

„Kdysi byl Luther Manning. Kdysi sdílel svůj život s manželkou a dítětem, nyní svůj život sdílí se strojem. Kdysi byl mužem z masa a krve, nyní je jen kyborg, zpola lidský mechanismus naprogramovaný výhradně k ničení…“ Výtvarník Rich Buckler přišel se svou představou umělého poločlověka už v roce 1974, ale nezdá se, že by mu čas příliš uškodil. Možná je to i zásluhou výborných scenáristů Dougha Moencha a Billa Mantla, kteří dali Deathlokovi do vínku nejen přímočarou pomstu na těch, kdo mu způsobili všechno trápení, ale přidali i pohled dovnitř rozhárané duše, konfrontaci se sebou samým a s počítačem, řídícím cíle a zájmy kyborgského těla. V prvních dvou sešitech jsem byl sice notně zmatený časovou posloupností jednotlivých událostí, plácal jsem se v tom jako ryba na suchu a už jsem nad příběhem málem zlámal hůl, ale hned poté s třetím sešitem jsem byl zachycen a vtažen hluboko do probíhajícího konfliktu, z něhož jsem už nevystoupil až na samotném konci. Deathlok není typickým představitelem Marvelovských superhrdinů, a možná proto je tak zajímavý a poutavý.


venomslav
01.07.2019 4 z 5

Skvělé sci-fi a nádherná kresba.

Schredel
16.08.2018 5 z 5

9/10
Nádherný retro komiks.

martinstefko
04.05.2017 2 z 5

Mohlo to být hardcore sci-fi, ale dostalo se to tak na půl cesty. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1429-ultimatni-komiksovy-komplet-113.html

hroubek
18.04.2017 2 z 5

Deathlok rozhodně není špatný komiks, jen se čte těžce a taky není, tak zábavný jak by se na první pohled zdálo. Autoři mají jasnou vizi a podle toho je příběh, taky vyprávěn. To, že to většině čtenářům nedává smysl a že těch dialogů jsou tam tuny, je vůbec netrápí. A díky tomu komiks hodně ztrácí. Má silné momenty, které nedokáže naplno využít. Má velmi dobrou kresbu, kterou si nelze tolik vychutnat, jelikož jsou tam pořád samé dialogy. Má zajímavého hrdinu, jehož boj mě pak přestal bavit, a zas za to mohli dialogy. Dialogy, ve kterých mlátí sláma a vše se v nich opakuje a nudí svojí komplikovaností. Je to škoda.

bukiet
17.04.2017 2 z 5

Tak tohle se fakt nezdařilo. Vnitřní dialogy s kompem na zabití, akce roztahaná a totálně nepřehledná. A protože mne to nebavilo, podruhé už zjišťovat nebudu, o čem že to vlastně bylo.

DennisMoore
17.04.2017 3 z 5

Pro mě překvapivě velmi těžko čitelný komiks... Chaotický, bez pořádného děje a akční tolik, že to brzy unaví a přestane zajímat. Škoda. Myslím, že by bývalo lepší, kdyby Ultimátní komiksový komplet Deathloka raději zařadil do sešitu "Počátky" a samostatnou knihu věnoval třeba Captainu Britainovi nebo Iron Fistovi, kteří jsou mnohem zajímavější.

Lenka.Vílka
16.04.2017 4 z 5

S Deathlokem jsem se poprvé seznamila v "agentech" a jeho podstata mi přišla zajímavá. Ani po přečtení tohohle komiksu jsem nezměnila názor. Má to ale jeden háček. Kdybych se s postavou měla seznámit právě tady, asi nejsem moc nadšená. Kresba odpovídá roku vzniku, takže přestože mám raději novější kresbu, tak ok. Mrzí mě jenom jedno. Pokud má být tohle něco jako seznámení s postavou, tak bych do svazku jako bonus dala alespoň jeden sešit každého z Deathloků, ať si čtenář udělá představu. Nebo jako v tom červeném Marvelu. Stručnou historii postavy. Bylo by to vhodnější. Takhle je to jenom bum, bum a taky další bum, bum. A nic dalšího. Škoda.

pepapopper
15.04.2017 odpad!

Tak tohle teda NE! Absolutně nečitelná sračka. Tvůrci tohle snad vytvářeli někde na střední škole. Scénář naprosto debilní a kresba je tak hnusná, že se to nedá ani popsat. naprostá rarita, která shazuje ukk na absolutní dno.

Autoři knihy

Bill Mantlo
americká, 1951
Keith Pollard
americká, 1950
Doug Moench
americká, 1948