Ultimate Spider-Man a spol. 17

Ultimate Spider-Man a spol. 17 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349849/bmid_ultimate-spider-man-a-spol-17-ho9-349849.jpg 4 13 2

Ultimate Spider-Man a spol. série

< 17. díl >

Ultimate Spider-Man: Veřejný nepřítel (3. a 4. díl z 5) Život se Petru Parkerovi rozpadá pod rukama. Spider-an se stal z miláčka veřejnosti postrachem New Yorku. Jdou po něm jak novináři, tak policisté. A to je víc, než může jeden hrdina zvládnout... zvláště, když má v těle kulku. Ultimate X-Men: Rozhodující boj (1. a 2. díl ze 4) Monstrum, které se v tomto čísle vrátilo na scénu, se pustilo do boje. Umírají stovky lidí. Situace je natolik vážná, že se do akce musí vložit tým Ultimates v čele s Captainem Amerikou. Jenže kam zmizeli X-Meni? Jsou spojenci... nebo se z nich stali protivníci?... celý text

Komiksy
Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
12.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Predposledné číslo. Kým v minulom zošite sa okrem Spajdyho nachádzali ešte Ultimate X-Men a to čísla 24 a 25, tentokrát odchádzame k trochu inej sérii a to konkrétne k štvordielnemu crossoveru Ultimate War, presnejšie povedané k číslam 1 a 2 (dokončenia sme sa dočkali v nasledujúcej knihe). Je to niečo iné... ale nie úplne. X-Meni tu figurujú, ale skôr vo vedľajšej línii a o hlavné slovo sa hlásia Avengers pardon Ultimates. Pekne naštvaní Ultimates, treba dodať. Celé to ešte i v r. 2023 (kedy som to čítal prvý raz) pôsobí radikálne, moderne, svižne, sviežo a robustne. Tomu napomáha nielen „politický“ scenár od Marka Millara (Kisk-Ass, Superman: Rudá hvězda), ale tiež kvázi nezávislá kresba Chrisa Bachaloa (Daredevil, Doctor Strange), ktorá je sympatická špinavá a (v rámci superhrdinských možností) realistická (ehm). Je pôsobivý mix politicko-superhrdinského a špionážno-teroristického hi-tech trileru a páčilo sa mi poňatie Capa ako relatvíne staromódneho a konzervatívneho vojaka, ktorý má dobré srdce, ale je už tak nejak unavený a vyhorený a občas na ňom vidno, že nemá až tak ďaleko od toho, aby sa sám stal zatrpknutým extrémistom. U Spajďáka je situácia klasická, teda štandardne sa pokračuje v sérii číslami 30 a 31. New York terorizuje Pavúkov dvojník, čo vie samozrejme len Peter Parker a ostatným je to fuk, proste ho chcú vidieť za mrežami, prípadne mŕtveho, veď nič na svete nie je nežnejšie, než láska človeka k človeku (a pavúkovi). Je tu postrelenie, je tu kapitán Stacy a je tu všeličo ďalšie. Možno až priveľa, ak uvážime, že máme dočinenia len s dvojicou zošitov. S Bagleyho kresbou to mám u Steňoleza raz hore a raz dole, ale tu sa mi páčila, oceňujem najmä rozkošný kukuč MJ v reakcii na holý zadok istej osoby, ktorú tu teraz radšej nebudem menovať. Mám pocit, že v každom čísle sa MJ aspoň raz nezabudnuteľne zaksichtila (podprahový trademark série?). Druhou stranou mince je, že so scenármi to ide dole vodou. Spider-Mana postrelia, ale samozrejme to nie je také fatálne, ako to vyzerá na začiatku a po krátkom dvojitom ošetrení (ktoré pôsobí skôr dojmom, že si porezal prst, keď v nedeľu doobeda tete May pomáhal nakrájať kura na obed) je všetko znova po starom, chytí ho polícia, ale o stranu neskôr im proste utečie tak, ako v predchádzajúcich desaťročiach stovky krát a to fakt nikomu nenapadlo prehľadať kontajner veľký ako dodávka?

Delphín
20.01.2021 5 z 5

Po předchozím čísle je toto víc jak dobrý vykompenzování. Spider-Man se vrátil do kvality, jaká je od něj během této Ultimate série zvykem, navíc se tu stane jeden zásadní moment, který je velice důležitý a Bendis ho zde zvládl zcela úžasně. Ta událost přišla jako blesk z čistého nebe a samotné oznámení oné události je též geniální.
X-Meni zatím nejlepší číslo této série. Vrací se nám Magneto a hraje nám ze začátku ta samá písnička. Chce Homo sapiens nahradit druhem Homo superior a neváhá jít přes mrtvoly. X-Meni a jejich okolí se nachází ve složité situaci, do všeho navíc přichází Avengers. Dva sešity plné akce, vtipů a dost kvalitních dialogů!
Opravdu zatím nejlepší kousek této série, žádná hluchá místa, obě dějové linky jsem si užil naplno!


Autoři knihy

Bill Jemas
americká, 1958
Mark Millar
skotská, 1969
Brian Michael Bendis
americká, 1967