Ukrajina: Rozhovory, mýty a fakta

Ukrajina: Rozhovory, mýty a fakta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499596/bmid_ukrajina-rozhovory-myty-fakta-xqA-499596.jpg 4 10 4

Všechno, co potřebujete vědět o válce na Ukrajině. Vpád ruských invazních vojsk na Ukrajinu šokoval celý svět. Kde leží společenské a historické příčiny tohoto konfliktu? Jak do událostí zapadá politická kariéra prezidentů Putina a Zelenského? A jak bude vypadat budoucnost Evropy? Na tyto otázky v rozhovorech s Petrem Horkým hledají odpovědi bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda, expertka na jadernou energii Dana Drábová, válečná novinářka Lenka Klicperová a řada dalších významných osobností.... celý text

Přidat komentář

Lucienka
06.05.2023 5 z 5

Díky těmto sebraným rozhovorům s odborníky jsem si udělala přehled, jak to s Ukrajinou a Ruskem v dějinných i jiných souvislostech je. Petr Horký mě dříve zaujal jako cestovatel a nyní mě přesvědčil i o dalších svých kvalitách.

ErikaJ
12.02.2023 4 z 5

Vše, co jsem si potřebovala ještě ujasnit o napadení Ukrajiny okupantským Ruskem, v čem jsem tápala a co mi nebylo třeba tak úplně jasné, jsem nalezla v této knize. Rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že by byla zbytečná.


momo67
11.02.2023 1 z 5

Podľa komentára od hu_87 som čakal niečo iné. Tá kniha je úplne zbytočná. Hviezdičku som dal iba za ten posledný rozhovor. Všetko ostatné sa dennodenne premieľa v oficiálnych médiách a čítať to je zbytočné. Ak sa chcete niečo bližšie dozvedieť o minulosti a súčasnosti Ruska a Ukrajiny odporúčam knihu britskej novinárky Anny Reidovej Krajina na okraji a všetky knihy Tima Marshalla. Nedávno bol škandál s výrokom slovenského ministra zahraničia, že naši susedia môžu mať územné nároky. Odporúčam prijať ukrajinské jazykové zákony a vyskúšať čo sa stane. Asi to nebude Slotove obľúbené "do tankoch na Budapešť".

hu_87
10.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha, která si klade za cíl objasnit (nejen) současnou situaci na Ukrajině, je zpracovaná na základě rozhovorů s různými osobnostmi. Některé kapitoly jsou více zaměřené na historii (i třeba osobní informace o Putinovi nebo Zelenském, ale informace o druhém jmenovaném mi osobně přišly lépe a čtivěji zpracované), jiné více na současnost (např. něco málo o jaderných zbraních nebo svědectví ženy, která se na bombardované Ukrajině nachází a denně přichází do styku se zraněnými apod).

Je zde plno informací, jmen a datumů. Ne všechno se mi podařilo vstřebat, ocenila bych více kapitol z tzv. současnosti.
Přesto je to kvalitní dílo, zaměřené převážně na historických faktech a dávání těchto faktů do souvislostí.