Ukradený život

Ukradený život https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171123/bmid_ukradeny-zivot-cJ6-171123.jpg 3 34 12

Kazatel Paul Schäfer vytvořil v náboženské sektě vlastní svět plný sadistického násilí. Zde mohl děti, ženy i muže beztrestně ponižovat, týrat, znásilňovat, trápit hlady, drasticky jim vymývat mozky a jinak je ničit. Tento pekelný domov, který otec Paul svým ovečkám připravil, zůstal desetiletí bez povšimnutí vnějšího světa, dokud se některé z obětí nevzepřely.... celý text

Literatura světová Romány Náboženství
Vydáno: , Alpress
Originální název:

UNSER GERAUBTES LEBEN


více info...

Přidat komentář

Kniholapka
02.07.2021

Na knihu jsem byla velmi zvědavá. Bohužel však styl, kterým je napsána mě nebavil a odrazoval. Knihu jsem docetla, ale bylo to spis proto, abych se dozvěděla vse do konce než aby v tom byla radost.

Radka1911
04.07.2019 3 z 5

Kniha je psána dle skutečných událostí, nicméně takovým způsobem, že mne neskonale nudila.


Crozz
18.02.2019 4 z 5

Narozdíl od satanské sekty se mi tahle kniha četla lépe, napsaná je čtivě a téma opět zajímavé

snilek.holka
12.10.2016 2 z 5

Když si přečtete anotaci, máte pocit, že kniha musí být strašná, ale v tom smyslu, že se dozvíte plno ohavností co se dělo a tak jako v předešlé knize, že vvás do toho autorka bude umět vtáhnout, aby jste přesně pochopili jak moc to bylo strašné. Ale neděje se to. Ukradený život, je plný jmen a různých dat, které na vás autorka tak strašně rychle chrlí, že nemáte moc šanci si to všechno vrít do paměti.

Podle mě to šlo napsat podobně jako její první knihu, která vás tak ponořila do děje, že jste místy jen lapali po dechu. Tady je to napsané jaksi bez citu a nic vás pořádně nezaujme. BYlo to určitě strašné a stále je, protože tyhle sekt jsou tu dodnes, ale nemá to podle mě ten učinek o který autorce šlo.

Damaj
13.09.2016 2 z 5

Knížku jsem nedočetla, příběh byl psán moc složitě, náročně.Kdyby bylo psáno jednodušeji, byla by pro čtenáře poutavější a zajímavější. Navíc spousta poznámek - bohužel až vzadu knihy, nikoli pod čarou

Mruskulka
26.07.2016 1 z 5

Nedokázala jsem dočíst. Nezaujalo a nebavilo mě to tak moc, že už to nešlo a vzdala jsem to. ...Což se stává výjimečně.

aachilovka
12.06.2016 2 z 5

Pro mě naročné čtení. nicméně dočteno ale neuchvatilo

xxBILLY
28.05.2016

Německý vůdce sekty Paul Schafer založil v Chile německou vystěhovaleckou kolonii, nazval ji Colonia Dignidad, oficiálně česky ,,Společnost pro blahobyt a výchovu - Důstojnost. V ní používal metodu ,,vymývání mozků" , tím získal na lidech moc, zneužíval sexuálně chlapce a vykořisťoval přistěhované i materiálně. Díky tomu k obětem získal vzorec vztahu, od něhož se oběti nedokážou osvobodit. Vytrácí se u nich jasný pohled na to, že jsou zneužíváni. Oběti sekty brání své vykořisťovatele v případě nutnosti i vlastním životem! Později se tento fenomén nazval Stockholmským syndromem.
Nakonec i Schafer byl dopaden a odsouzen, bohužel některé z jeho obětí čekají na odškodnění dodnes.
Třebaže dnes o těchto nenápadných sektách nic neslyšíme, podobné uzavřené šílené systémy nadále existují - bez kontroly či korektury zvenčí. Na podobných násilných praktikách funguje i domácí manželské násilí.

motolka
11.03.2015 3 z 5

Trošku mě knížka zklamala. Očekávala jsem něco podobného jako "Byla jsem otrokyní v satanské sektě", která mě nepustila od začátku až do konce a přečetla jsem jí jedním dechem. Knížku "Ukradený život" jsem chvílemi měla chuť odložit a už nedočíst, protože mě některé pasáže děsně nudily. Přesto je knížka napínavá, protože je to dle skutečné události. Kdyby to byla fikce, tak bych jí nejspíš nedočetla. Pouze ty pravdivé příběhy v pozadí mě donutily si jí opravdu přečíst do konce a zjistit, co se s lidmi na konec stalo. Myslím, že knížka šla napsat stejně poutavě jako "Byla jsem otrokyní v satanské sektě", protože je podobně šokující.

NoelHudson
18.02.2015 5 z 5

Strhující kniha, u níž se dá často dost těžko pochopit a uvěřit, že se něco takového skutečně může dít, že je toho někdo schopný... Nesouhlasím s předešlými komentáři, že by forma psaní byla těžko stravitelná... Obsahově ano ale stylově ne... Mě se kniha četla sama a bez problému..

Market = )
03.01.2014 3 z 5

No, informační hodnota knihy samozřejmě úžasná, forma trošku hůře stravitelná. Myslím, že kdyby kniha byla psaná trochu víc jako beletrie, čtenáři by si hrůzu celé věci uvědomili spíš a navíc by je čtení více zasáhlo a vtáhlo. A teda podle mě největší blbost - spousta vysvětlivek a poznámek - proč nebyly pod čarou, ale na konci??? Skutečně jsem otáčení na konec a dohledávání vzdala po první straně a potom si dohledávala už jen minimum, což je škoda. V už tak dost kostrbatém textu bylo rušení listováním na konec knihy moc :-(

Nereovna
15.09.2013 5 z 5

Hodně dobrá kniha. Sice je trochu těžší na čtení, ale je zajímavé dozvědět se něco více o této problematice. Mohu jen doporučit, ale pozor, je to kniha pro silné povahy. ;-)

Štítky knihy

sekty znásilnění sadismus tyran týrání kazatelé

Autorovy další knížky

Ulla Fröhling
německá, 1945
2009  81%Byla jsem otrokyní v satanské sektě
2013  61%Ukradený život