Události ze života víry

Události ze života víry https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115367/udalosti-ze-zivota-viry-115367.jpg 4 2 2

Odpovědi k otázkám. Máme alergii na fráze, mluvíme-li o víře? Jak mělce často třeba vyslovujeme slovo radost! Text se pokouší formou otázek a odpovědí, které někdy již v terénu zazněly, vynést na povrch jednu z takových zkušeností: jak znovu uchopit to, co je tak zásadní: plněji uvěřit!

Přidat komentář

Achillesaželva
11.10.2023 5 z 5

Pokud někdo chce začít číst knihy o. Altrichtera z edice Současné otázky, pak doporučuji začít právě od této publikace, která je, myslím, první z této řady a na ní pak volně navazují další díly. Není nutné jít chronologicky, může to však být přínos - osvojíte si styl autora a snáze porozumíte logice jeho myšlenek. Knihy vychází dodnes a věnují se duchovním i společenským tématům. Nechybí často ani knižní recenze, témata z historie, filozofie, umění - autor je mj. odborník v oblasti muzikologie...
Neskutečná erudice, přehled a zkušenost z kněžské praxe.. upřímné hledání Ježíšovy Tváře a krásný, laskavý pohled na člověka. Autor píše osobitým jazykem, jeho slovní zásoba je nezaměnitelná. Velmi krásné knihy, doporučuji!

martunka
25.07.2017 3 z 5

Při koupi knihy mě zaujalo, že je psaná způsobem otázka - odpověď. Tak jsem se těšila na svěží a neotřelé rozebrání duchovní tématiky. Bohužel je často položená otázka podle mě trochu abstraktní a odpověď se potom uměle snaží dotaz zodpovědět.