Pánův návrat

Pánův návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533126/bmid_panuv-navrat-65def258c5dd4.jpg 4 7 3

Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série

< 6. díl >

Krvavý masakr vylíčený ve svazku U.P.V.O. Peklo na Zemi 3: Rusko, přežil jeden z ruských vědců, jenž potají založil vlastní okultistický spolek s cílem zničit svět. Podaří se elitnímu týmu včas objevit jeho sídlo a zabránit nacistům, známým již ze svazku Hellboy: Sémě zkázy, ve snaze znovu oživit Rasputina, anebo již tak netvory sužovaný lidský svět postihne další pohroma?... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Return of the Master


více info...

Přidat komentář

FireOfFilth
17.04.2024 5 z 5

Tak tato kniha se mi dost líbila. Plná skvělé akce, zajímavých postav a napětí. Opravdu po delší době hodně zábavné Ú.P.V.O.. Do toho úžasná kresba Tylera Crooka, která se prostě k Mignolaverze hodí. Dočkám se i návratu starých postav, které vypadají sakra hustě.
Hodnotím 85 %.

Terva
01.04.2024 3 z 5

„Měli jsem tu
drobný problém . . .
který ovšem
přerostl
v globální.“

Já mívám při čtení těchto příběhů v poslední době vize nekonečna. Jakoby tvůrci prostě jen kreslili a psali, ale k cíli se jim moc nechtělo. Zdá se mi, že těch příběhů a odnoží je v poslední době nějak moc. Tohle je sice šestý příběh z Ú.V.P.O. Peklo na Zemi, ale přiznejme si, že předcházející Ú.V.P.O. mělo sedmnáct dílů, k tomu připočtěte sérii Hellboy (asi patnáct dílů), zatím vyšlé dva svazky Abe Sapiena a teď jeden díl Ú.P.V.O. a Hellboy a v nedavno vyšlé Hellboy v Pekle první díl.

Malá ochutnávka:
Otče Lazare! Jsou tu a útočí. Co máme dělat?
„Pokračujte v tom, co děláte.“
Ale my jen umíráme pane!
„Umírejte tedy dál.“

Tak že abych se dostal k tomu, co chci napsat o tomto svazku. Opět se nic zvláštního nestalo. Příběhy v těchto pěti sešitech jsou ještě rozdělené na několik příběhových linií a tak jen skáčeme od události k události, až na pár drobných akčních scének se vlastně jen chodí a nebo mluví. Zase si tu zavzpomínáme na Hellboye, zase si vzpomeneme na Abeho, a obsahovou linii vlastně vedou lidi, které moc neznáme, a upřímně, osobně mě ani moc nezajímají. U mě tedy zklamání. Nejzajímavější postavou byl vlastně Lazar.

Citát: Každý z vás, padlý v této bitvě, mne posiluje!


DennisMoore
30.03.2024 5 z 5

Perfektní příběh a skvělé postavy. Obzvlášť se mi líbí, jak se Ú.P.V.O. z různých důvodů nemůže opírat o ty nejslavnější členy a členky, a tak musí do terénu vysílat často úplně obyčejné vojáky, kteří zažívají, no, leccos. Peklo na zemi se s tím zkrátka nijak nepáře a aby toho nebylo málo, na závěr se stane něco, díky/kvůli čemu v budoucnu pánové Mignola a Arcudi ještě přitvrdí. Jen mě trochu mrzí, že už u toho nebude Tyler Crook, jehož kresbu prostě miluji.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
John Arcudi
americká

Kniha Pánův návrat je v

Přečtených10x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x