Ty, ja a tí druhí

Ty, ja a tí druhí https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265313/bmid_ty-ja-a-ti-druhi-265313.jpg 3 194 69

Hovorí sa, že všetky rodiny majú svoje tajomstvá. Dobre ukryté tajomstvá. Čo sa však stane, keď sa tieto tajnosti jedného dňa nezadržateľne vynoria na denné svetlo? Tak to bolo aj v prípade Adama a Beth, manželov štyridsiatnikov s devätnásťročnou dcérou Meg, ktorí si nažívajú vcelku spokojne až šťastne. Odhalenie prvého tajomstva však znamená začiatok dlhého sledu udalostí s neodvratnými dôsledkami. Občas sa potrápime predstavami, čo najhoršie sa môže stať našej rodine. Netušíme však, že niektoré tajomstvá nám môžu od základov zmeniť život. Ako si vôbec naplánovať budúcnosť, keď celú minulosť máme prevrátenú naruby?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

You, Me and other People , 2015


více info...

Přidat komentář

Doubravka1975
17.04.2024 5 z 5

Skvělý, psychologický příběh jedné úplně obyčejné rodiny, která si žije svůj obyčejný život, do té doby než Beth zjistí, že ji její manžel Adam podvádí a lže.
Téma smutné, ze života.
Kniha je rozdělená na tři části a kapitoly se střídají z pohledu Adama a Beth.
Adam mi nebyl logicky vůbec sympatický, Beth jsem fandila ať se odrazí ode dna a jde hrdě dál a největší borec je Meg. Klobouk dolů. Noaha i Kiery mi bylo moc líto...
Nádherná obálka

Zlatinka.Emilly
05.02.2024 4 z 5

Příběh ze života typické rodiny, kde nevěra tvrdě zasáhne do života Beth a Adama. Přestože nevěra je něco, co bych nezkousla, v závěru knihy jsem jim fandila, aby to zkusili znovu. No...dopadlo to tak jak mělo.


shecoola
26.06.2022 3 z 5

Asi potrebujem zase trochu náročnejšiu literatúru, zdá sa, že moje obdobie "ľahkého" čítania skončilo. Takže pokiaľ máte obdobie, že potrebujete odľahčiť, tak áno, može byť. Príbeh o nevere a jej dosahu na manželstvo, okolité vzťahy a v neposlednom rade na samého seba.

knihovna1
07.11.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Je čtivě napsána. Čekala jsem ale více překvápek či napětí i nějakou zápletku. Ale jinak jsem moc spokojená, citlivě napsáno, hezká atmosféra, takový psychologický příběh anglické moderní dnešní rodiny. Všechny postavy mi byly svým způsobem taky sympatické.

Lucc93
22.07.2021 5 z 5

Po dlouhé době přečtená kniha a moc jsem si to užila. Ten příběh ve mě vyvolával zvláštní emoce, všechny postavy mi byly velmi sympatické a celkově na mě kniha zapůsobila moc dobře.

avalonek
04.05.2021 4 z 5

Člověk vidí životy lidí v knize ze všech úhlů a lépe pochopí proč někdo udělal tohle a nebo tamto.Jednou jsem fandila tomu a pak zase někomu jinému,celkem mě ta kniha chytla.

Jurajovamaka
28.02.2021 4 z 5

Toto je kniha, ktorú si treba prečítať, lebo sa na základe anotácie a niekoľkých recenzií nedá ani len predpokladať, čo všetko vás v nej čaká. Je nabitá úžasnou atmosférou, napísaná úplne vynikajúco a možno jediným "odpudzovadlom" je trochu ťažká vzťahová téma. Niekedy potrebujete ku šťastiu sladkú romantiku, niekedy zas kvalitný príbeh plný drámy, tajomstiev a nečakaných odhalení. Toto je ten druhý prípad a ja sa priznám, že som sa od čítania nedokázala odtrhnúť.
Ani by som nepovedala, že kniha nie je pre každého, ale skôr nie je na každú náladu - človek proste musí byť v tom správnom rozpoložení, aby si ju užil. ja som si ju užila a naozaj odporúčam ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

TerkaJK
21.11.2020 2 z 5

Ze začátku knihy jsem přemýšlela nad tím co chtěla spisovatelka touto knihou sdělit. Podvádění, lži propasti v komunikaci ve vztahu. - asi realita života, pokud se člověk nedokáže vypořádat s pravdou.
Muž, který díky své sobeckosti dokázal rozhodit životy lidí které miloval. A nakonec rozhodil nejvíce svůj život...
Smutné tápání životem a smrtí...
Na zamyšlení dobré čtení, ale na mě moc smutné.

ArwenAragorn
21.09.2020 1 z 5

Nudná knížka, nestojí za přečtení.

iiiccc
23.07.2019 2 z 5

Takové čtení během kterého čtenář příliš nepřemýšlí a ani v něm po dočtení moc nezanechá. Nudilo mě to. Jedna hvězda za dobré téma a ta druhá za to, že to bylo rychle přečtené.

Parwana
14.07.2019 2 z 5

Oddechovka, kterou jsem nakonec dočetla a kterou až asi nikdy číst nebudu. Neseděl mi autorčin styl psaní, na můj vkus až místy dost vulgární; celá kniha mi připomínala nepříliš dobrý romantický americký film s happyendem.

Libušš
01.07.2019 3 z 5

Kniha o reláném životě, o reálném problému, který by se mohl stát každému z nás. Přečteno rychle.
Napsáno reálně. Jedna z prvních a posledních knih takového typu - děj je napsaný tak, že prostě jste naštvaný a vytočený při problémech, kterými postavy prochází. Já osobně takové knihy nevyhledávam, ale i přesto nebyla kniha špatná.

Ivanule
07.05.2019 5 z 5

Téma bylo zajímavé,člověk si i může sám představit,jestli by se zachoval stejně,podobně nebo jen se nad tímto zamyslet.

marci137
10.01.2019 3 z 5

Kniha nebyla narocna na premysleni, je to oddychovka.
Vzhledem k tomu, ze nevera je pro me zajimave tema, tak se mi kniha cetla jednim dechem.
Spoiler: trochu me mrzi, ze syn hlavniho hrdiny zemrel a trochu jsem doufala, ze Beth svemu manzelovi neveru odpusti. Ale i pres to vsechno kniha dopadla dobre, realisticky.
Byla jsem rada ze si nakonec i Beth dokazala uzivat.

bookcase
30.12.2018 4 z 5

Spád to chytlo až v druhé polovině, do té doby jen pitvání se v rozbitém vztahu. Adam postupně ztrácel moje sympatie, nelíbila se mi jeho sobeckost. Tahle kniha je ideálním adeptem na zfilmování.

Dashmo
17.11.2018 3 z 5

Tak Adam-ako bolo spomenute a podla mna uplne vystizne v knihe-je rodený tragéd.a to mi dosť prekážalo.celkovo dej nebol nijak extra zaujimavý, necakala som na ziadne super odhalenie desiveho tajomstva a tym padom ma to nejak netahalo do neustaleho citania.nebolo to najhorsie citanie ever ale zrejme si toto dielo nebudem moc dlho drzat v hlave

YA-girl
17.09.2018 3 z 5

Jak už psalo plno lidiček níže, kniha nepřináší absolutně nic nového - nemá ani originální děj, ani bůhvíjak zajímavé vedlejší linie, ani ničím výjimečné hlavní postavy... není ani nijak prvotřídně zpracovaná, např. že bych vzdychala nad hlubokými myšlenkami hrdinů nebo alespoň nad dechberoucím vypravěčským stylem... Prostě průměr, a nahoru na tři hvězdičky zaokrouhluju díky tomu, že se to prostě tak nějak dalo dočíst do konce, aniž by u toho člověk usnul.
Menší spoiler: Plus mě bavilo těch pár odstavců/stránek o tom, jaké to je, skládat písně - a prorazit :).

mySaints
04.09.2018 2 z 5

Je to napsané jako těch pár (dost) moderních románů, které se snaží šokovat a vyvolat emoce, ale těm autorům to prostě nejde, není to tam. Špatná tuctovka - ale přečetla jsem ji! Konec byl strašně natahovaný, se zoufalstvím jsem vyhlížela poslední stránku, ovšem za "nehappyend" autorce ty hvězdičky dám. Chápu, že si to své čtenáře najde. V tomto žánru je nejlepší Moriarty a Moyes, ty umějí psát a už to taky dokázaly mnohými bestsellery. Debuty ženských s divnými jmény nebrat.

Beta.Vulgaris
29.08.2018 3 z 5

Nemůžu říct, že bych se vysloveně nudila, ale bůhvíco to nebylo. Už jsem se nemohla dočkat, až to dočtu a budu moct sáhnout po další knize. První půlka a konec se táhly, snad jen ten prostředek měl nějaký spád. Kdyby mě nezajímalo jak to dopadne, asi bych to ani nedočetla. I když to vlastně dopadlo tak, jak se dalo očekávat...

SelenaDemi428
20.08.2018 3 z 5

Autorka toto téma zpracovala čtivě, byla to dobrá oddechovka, takový silnější průměr.

Štítky knihy

nevěra Londýn pro ženy USA (Spojené státy americké) leukémie

Autorovy další knížky

2015  68%Ty, ja a tí druhí
2018  79%Den, kdy jsem tě ztratila
2021  74%Kniha lásky

Kniha Ty, ja a tí druhí je v

Přečtených269x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených9x
Knihotéce144x
Chystám se číst145x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x