Tvary a vzory v přírodě

Tvary a vzory v přírodě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475929/bmid_tvary-a-vzory-v-prirode-PsU-475929.jpg 5 6 4

Zastavte se na chvíli a obdivujte pestrobarevné vzory přírody! Zastavte se na chvíli a rozhlédněte se kolem sebe. Možná že zahlédnete puntíkovanou berušku, zubatý lístek pampelišky anebo šnečí ulitu ve tvaru malé spirály... Nejen těmito, ale i mnoha dalšími tvary a vzory vybavila příroda každičkou rostlinu, živočicha nebo kamínek. Na zemi i pod zemí se to hemží vlnkami, tečkami, proužky, rozvernými puntíky, kudrnatými spirálami a složitě rozvětvenými vzory. I ten nejnepatrnější má přitom v přírodě své místo a svůj důvod. Jaké úžasné tvary a vzory najdete ve svém okolí?... celý text

Přidat komentář

KlérTomson
16.01.2024 5 z 5

To je prostě pastva pro oči. Krásné.

Kudlanka03
12.06.2023 5 z 5

Tuto sérii knih miluju nejen já, ale i moji synové. Otevírá to nová témata, krásně se na to kouká a můžeme si díky tomu vymýšlet nové příběhy a knihy kombinovat. Většinou máme otevřené všechny 3 a do toho i naše zvířátka a už to jede.
Za knihu děkuji Albatrosmedia, knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce.


lena.o.knihach
01.05.2023 5 z 5

V edici Malovaná příroda najdete tři knihy, které vás už na první pohled uchvátí. Akvarelové barvy vzala do ruky ilustrátorka Magda Konečná, kterou můžete znát jako @divoka.tuzka

Ve dvou knihách jsou pojmenované odstíny barev a ve třetí jsou vyjmenované tvary a vzory. Není tam mnoho textu, ale i tak nějaký čas zaberou, protože si stále dokola musíte prohlížet nádherné ilustrace, kterými jsou jednotlivé dvoustrany zaplněné.

Edice je určena pro čtenáře od 6 let, ale věřím, že ať už je čtenář malý či velký, rád se vydá do říše barev a tvarů celého světa.

TVARY A VZORY V PŘÍRODĚ mají v úvodu nejvíc textu ze všech tří knih. Tady se čtenář dozví, jaká může být srst zvířat, jaký vzor můžou mít šupiny a krunýře nebo hmyzí křídla. Autorky nezapomněly ani na minerály a krystaly, které jsou přímo skvostné.

#spoluprace #malovanapriroda @albatrosmedia @albatros_knihy @knihozem

DádazPrahy
14.09.2021 5 z 5

Tato kniha se opravdu povedla. Přehledná grafická úprava - vždy jedna dvojstrana na určité téma, textu tu není nazbyt, což dává vyniknout nádherným ilustracím, zobrazujícím krásu a rozmanitost přírody. Tuto knihu (i další knihu, "Barvy krajiny" z této série Malovaná příroda od stejných autorek) doporučuji dětem i dospělým, kteří vnímají svět kolem sebe otevřenýma očima.

Kniha Tvary a vzory v přírodě je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x