Tvář mojí dcery

Tvář mojí dcery https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356461/bmid_tvar-moji-dcery-opU-356461.jpg 4 272 86

Televizní reportérce Simone Porterové byla před osmnácti lety unesená půlroční dcerka Helena. Byť si Simone i její manžel Matt po této obrovské ráně dokázali postupně znovu vybudovat společný život, bolest z utrpěné ztráty je nikdy neopustila. Pak se však po všech těch letech zničehonic objeví mladá žena jménem Grace a tvrdí, že má o Heleně informace. Může jí Simone důvěřovat? A kdo vůbec Grace je? Dívka zmizí stejně nečekaně, jako se objevila – a Simone se pouští do zoufalého pátrání. Čím více se přibližuje k pravdě, tím větší nebezpečí jí hrozí. Před osmnácti lety přišla o dítě. Přijde při jeho hledání i o život? Dotisk v roce 2018... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Girl You Lost , 2016


více info...

potmesily_host
potmesily_host
03.10.2023 odpad!

Co může být horšího než ztráta dítěte? Čtení této knihy. Doporučuji přečíst první kapitolu, je nadějná. A pak knihu zavřít. Bude jen hůř.

sassy4
sassy4
12.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha dobrá a námet tiež. Aj keď trošku neuveriteľná. Reakcie Simone ako matky, ktorá prišla o dieťa, mi občas pripadali nedostatočné. Záver ma ale prekvapil. Myslela som si, že štvrtý člen party bude kolega. Koniec mi pripadal dosť depresívny, až zbytočne. Mohlo to s Grace nakoniec dopadnúť dobre, aspoň by to trošku zmiernilo temný a ponurý príbeh. Navyše, Simone si zaslúžila dobrý koniec, najmä po tej obrovskej zrade.


Mary81
Mary81
14.05.2023 5 z 5

(SPOILER) No páni, toto bola poriadna bomba! Celý čas som čítala v napätí a premýšľala, kto vlastne je za únosom malého dieťaťa a aký mal motív a či je Grace naozaj Helena... A hoci sa autorka snažila zavádzať a neustále odkrývala nové a nové tajomstvá, stále vo mne hlodal červík pochybností, či to nebude práve tá najneočakávanejšia osoba. A ono to naozaj bolo tak! Je mi síce ľúto, ako nakoniec Grace dopadla a že teraz trpia dvaja ďalší ľudia navyše, ale v konečnom dôsledku zlo bolo potrestané a Simone je konečne šťastná po boku toho správneho muža.
Kniha je napísaná ľahko, pútavo, nedokázala som sa od nej odtrhnúť. Aj keď mi občas trochu vadilo správanie postáv (Simone mi prišla aspoň spočiatku príliš dôverčivá a naivná), ich čudné reakcie a niektoré dialógy mi zneli fakt divne, knihu som si totálne zamilovala.

Youn@n
Youn@n
12.03.2023 5 z 5

Škoda, že konec dopadl tak jak jsem si nemyslela.

Karin94
Karin94
08.08.2022 5 z 5

Tak táto kniha bola iná bomba! Konečne po dlhom čase som čítala fakt dobrú knihu, na čo som čakala dosť dlhú dobu. Jednoducho nevedela som sa odtrhnúť a doteraz mi rezonuje v hlave.

Hlavná postava Simone sa pustí do vyšetrovania so svojim kolegom z práce Abbotom, aby vyriešili záhady ohľadne zmiznutých postáv. Lenže v knihe nás čaká aj kopa iných tajomstiev a zvratov, vďaka čomu ju len tak neodložíte.

Autorka to fakt úžasne spracovala, v každej kapitole to bolo napínavé, stále sa tam niečo dialo a vôbec to nebola nuda. Páčilo sa mi aj to, ako tam tentoraz nezakomponovala detektívov, ale prípad riešili obyčajní novinári mimo svojej práce, vdaka čomu to bolo zaujímavejšie a napínavejšie. Dej bol neskutočne pútavý, čtivý, písaný úžasne ľahkým štýlom a autorka ma takto iba presvedčila, že stojí za to si od nej ešte niečo prečítať.

Úprimne som od tejto knihy nemala veľké očakávania, čo sa o predchádzajúcej Poslednej pani Parrishovej povedať nedá. Táto mala aj nižšie hodnotenie a za mňa oveľa menej zaujímavú anotáciu. Lenže ma fakt extrémne prekvapila (obzvlášť koniec.)
Vrelo odporúčam.

Alienn
Alienn
11.04.2022 4 z 5

Dobrý psychothriller, dobře napsaný, napínavý, šokující závěr. Vlastně mi vadila jediná věc a to depresivní pocit, který ve mně kniha vyvolala a který se mě držel až do konce.

Aiden888
Aiden888
06.03.2022 5 z 5

Knížku jsem si koupila v rámci slevové akce, aniž bych vůbec znala autorku, takže jsem si od ní nic neslibovala. Nicméně musím říct, že je to velice příjemné překvapení. Nečekejte thriller, který byste ještě nikdy nečetli a naprosto by vám vyrazil dech, ale ta kniha je tak skvěle a čtivě napsaná, že ji prostě musíte dočíst a ani chvíli vás nenudí. Autorka navíc zajímavě a šikovně pracuje s napětím, takže jsem chvíli měla dojem, že vím, jak to celé skončí, chvíli jsem si už tak jistá nebyla. Rozhodně fajn počtení.

Doubravka1975
Doubravka1975
23.09.2021 5 z 5

Super, napínavé a kruté.....

Pumpkin
Pumpkin
29.08.2021 5 z 5

Za mně dobrý. Knihu jsem pořídila v rámci slevové akce 5 knih za 350,- takže jsem od ní bůhví jaká očekávání neměla. Ale příjemně překvapila. Je fakt, že téma únosu miminka jsem asi v tomhle období života nezvolila nejlépe, ale jinak byla kniha velmi čtivá, napínavá a zamotaná. Jako samozřejmě, jako u spousty knih, člověk občas kroutí hlavou nad jednáním postav, ale to nijak neshodilo zajímavost příběhu. Až teda ten konec...
!SPOILER ALERT!
Pokud máte rádi a vyžadujete takový ten super happy end à la žili spolu šťastně až do smrti, tak to asi nebude úplně pro vás.

kulatina
kulatina
23.06.2021 3 z 5

Ze začátku se jevil příběh zajímavě, ale po nějaké době jsem se zamotala do postav, kterých bylo zbytečně moc a ja pořád tápala, kdo je kdo. Na konci čeká těžko uvěřitelné rozuzlení, které v mých očích bylo dost fantastické a nepravděpodobné.. Dávám za tři.

Awča
Awča
11.06.2021 2 z 5

Začátek byl zajímavý a čtivý. Ztráta miminka, a pak možné setkání s již dospělým potomkem, to je skvělá výchozí situace na rozehrání dramatu, zde navíc ještě s kriminální zápletkou.
Tím však moje okouzlení knihou skončilo. Příběh klopýtal, hlavní hrdince jsem moc nerozuměla, ke konci jsem už nerozuměla ani autorce a na závěr ani sobě, proč to vůbec čtu.

Leena
Leena
09.06.2021 4 z 5

Pěkné, napínavé, bavilo mě to..
Jen mě zarazilo, jak pořád Simone Matta vychvalovala a jak byl chápavý..
Asi od půlky jsem začala tušit, kdo je ten další, ale nic nebudu prozrazovat.
Propracovaný a smutný příběh:-)

Zajímalo by mě, čemu Awča nerozuměla, bylo to jasné:-(

1alena1
1alena1
03.06.2021 5 z 5

Napínavý příběh, který mě bavil od začátku až do poslední stránky a přiznám se, že závěr mě překvapil, přestože jsem čekala, že něco ještě přijde. Většina hodnocení je kladných, ale překvapuje mě, že pár komentářů je tak moc negativních, ale to jen svědčí o rozmanitosti čtenářského vkusu. Za čtivost dávám ten plný počet hvězdiček.

Mikanadeta
Mikanadeta
23.05.2021 5 z 5

Skvělá kniha, napínavé a velmi překvapivý závěr. To bych nečekala. Příběh je tak šílený, že tohle by nechtěl zažít nikdo.

domihruzkova
domihruzkova
18.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Co může být horšího, než ztracení jediné dcery? Když ji najdete a opět ztratíte...
Skvělý thriller, avšak věřím, že pozorný čtenář brzy odhalí pachatele. Ale i přesto mě kniha bavila a byla zvědavá, jak se to všechno poskládá dohromady. Konec opravdu šokující.

romanka26
romanka26
30.04.2021 5 z 5

Napínavá kniha se šokujícím závěrem!

SilvieSisinka
SilvieSisinka
13.03.2021 4 z 5

Depresivní čtení.Kdyz vám někdo ukradne malé dítě.A vy pořád doufáte že se najde.Ze život půjde zase normalne dál.Zde je příběh velmi zamotaný.Cetla jsem a čekala na rozmotání, které zde bylo.Na takový konec jsem tedy připravena nebyla.Kniha stála za přečtení.

janina pako
janina pako
03.03.2021 5 z 5

Precteno jednim dechem. Uf

olca1983
olca1983
16.02.2021 5 z 5

Napřed jsem se do knihy nemohla začíst. V postavách se dalo dobře orientovat, ale nic mě nenutilo číst dál, takže jsem jí vždy odložila. Spád kniha nabrala až cca v polovině a to už jsem se od ní nemohla odtrhnout. V závěru přišel šokující zvrat a dostavilo se i mrazení v zádech. :-)

icewind
icewind
18.01.2021 3 z 5

Neurazí ani nenadchne, začátek je dle mého podstatně slibnější než když se poté příběh začne postupně rozmotávat....i když rozmotávat, ono je to spíše naopak, zápletky a dějové kombinace se vrší jedna přes druhou, takže vše vypadá čím dál tím víc méně uvěřitelně. Ovšem zalíbení v překombinovaném ději s rádoby nečekanou pointou není nic neobvyklého, stejně jako téma únosu dětí. Takže dalo se to, ale nějak nemám moc důvodů příp. sáhnout od autorky po něčem dalším.

Štítky knihy

pro ženy thrillery napětí únosy dětí pátrání

Autorovy další knížky

2017  80%Tvář mojí dcery
2020  80%Zatímco jsi spala
2020  78%Varování

Kniha Tvář mojí dcery je v

Právě čtených3x
Přečtených396x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených19x
Knihotéce276x
Chystám se číst229x
Chci si koupit45x
dalších seznamech8x