Varování

Varování https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434905/bmid_varovani-c9A-434905.jpg 4 68 16

Pokoj mého malého chlapce byl prázdný, jeho postel úhledně ustlaná. Každou chvíli se měl rozezvučet zvonek. Ale místo toho zaznělo zaklepání. Jediné, co si vybavuju, je mlha, která mě celou obklopila. Tohle se nám přece nemohlo stát. Zoein syn Ethan byl před třemi lety nalezen utopený v bahnité řece za jejich domem. Kromě něho tak ale skončil i jeho nejlepší přítel Josh. Neexistují žádní svědci, a tak se případ uzavře jako tragická nehoda. Zoe to zlomí srdce a s celou rodinou se z domu odstěhuje. Chtějí začít znovu a žít alespoň trochu normálně, ale pak Zoe obdrží anonymní email: Musíš zjistit, co se tvému synovi stalo. Nenech to spát. Nevěř lžím. Zoe se celá rozechvěje, avšak je odhodlaná zjistit pravdu. Ale proč je její muž tak neochotný pomoct? A proč jí Joshova matka nevěří?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Warning , 2018


více info...

anovy64
anovy64
08.03.2024 4 z 5

Zajímavá kniha s překvapivým závěrem. Docela jsem si knihu užila, i když thrillerem bych ji nenazvala.

Lucy
Lucy
07.06.2023 5 z 5

Kniha se velmi dobře čte,.


anája
anája
13.03.2023 5 z 5

Kniha mě moc překvapila. Byla tak napínavá a záhadná. Pořád jsem musela číst. Konec a rozuzlení jsem vůbec nečekala. Pecka

veronika4001
veronika4001
25.08.2022 5 z 5

Pouhopouhý e-mail. Něco mi říkalo nevěřit nikomu z nich. Svižné a strhující čtení s překvapivým závěrem.

jasmína
jasmína
14.11.2021 5 z 5

Mně kniha moc zaujala a četla jsme do dvou do rána..... bylo to pro mě tak napínavé, že jsem nemohla přestat.....

Marekh
Marekh
25.10.2021 4 z 5

Jedná se o psychologické drama o zoufalé matce hledající pravdu. Kniha je spíše určená pro ženy, ale nicméně knihu si můžou přečíst také muži. Knihu hodnotím na 80 %.

Kniha má krátké kapitoly a je vyprávěna z různých úhlů pohledů. Je zajímavé, že autorka byla v době psaní knihy těhotná. Autorka měla všechno dobře promyšlené, v knize se vyskytuje hodně zvratů. Poslední zvrat mě dostal do kolen a bylo to pro mě velké překvapení. V závěru knihy mě také mrazilo. Vytvářel jsem si různé teorie, podezíral jsem různé lidi, ale nakonec bylo všechno úplně jinak. Je pravda, že kniha je rozvláčná, ale řekl bych, že je čtivá, alespoň mě nutila číst dále a dále, abych se dozvěděl pravdu. Myslím si, že více si tuto knihu užijí ženy.

Musí být velmi těžké, když rodiče přijdou o své dítě a mnozí rodiče se s tím nevyrovnají po celý svůj život. V důsledku úmrtí dítěte se následně mohou rozpadat manželství, protože manželé nedokážou spolu komunikovat, nedokáží řešit problémy, mohou se uzavírat do sebe a ve svých vzpomínkách se navracejí do minulosti. Říká se, že pokud rodičům zemře dítě, tak to je vůbec nejhorší, co se jim může stát. Přivedou dítě na svět a zároveň mu jdou na pohřeb! Ale bohužel se to stává. Je důležité, aby rodina v takové smutné situaci držela pohromadě a byla si vzájemně oporou. Spíše by je tato situace měla stmelit, ale mnohdy je tomu právě naopak. Určitě je potřeba hodně času, aby se s úmrtím nejbližšího člena rodina vyrovnala, nezapomínali na něj, ale zároveň mysleli na přítomnost a neuzavírali se do minulosti, i když je to hodně těžké. Říká se, že čas je lék a časem všechno přebolí.

Když Zoe dostane po 3 letech e-mail, ve kterém je uvedeno: „Musíš zjistit, co se tvému synovi stalo. Nenech to spát. Nevěř lžím,“ tak je v šoku, poněvadž se synovou smrtí je smířena. Přestěhovali se do Londýna a do nového domu, aby jim bývalý domov nepřipomínal syna. Přicházejí nové e-maily a SMS a roztáčí se kolotoč vyšetřování a podezření, kdo může posílat tyto zprávy a co se ve skutečnosti stalo jejímu synovi. O všem se už dočtete v této knize.

V závěru se nachází DOPIS OD KATHRYN a PODĚKOVÁNÍ.

Kniha má pěknou obálku.

Citáty z knihy:

Když to říká, přemýšlí o tom, jestli se náhodou, jak plyne čas, vzpomínky na lidi, co jsme ztratili, nezkreslují. Sice si vybavuje, že když byl s Ethanem, tak se pořád jenom smál, ale jsou vzpomínky na bratra přesné, nebo se mu zamlžily a smísily se se zármutkem, truchlením a bolestí?

Člověk děti ale přece nemůže nutit, aby se mu svěřovaly, nebo snad ano? To rozhodnutí je na nich.

Když přijdeš o dítě, všechno ti přestane dávat smysl. Všechno se změní a nic z toho, co děláš, ti nepřipadá stejné jako předtím, jestli mi rozumíš. Stane se z tebe jiný člověk.

Doubravka1975
Doubravka1975
18.10.2021 5 z 5

Skvělé, čtivé a napínavé. Konec překvapil, všechny moje tipy byly špatně. Trochu mě štvalo to natahování příběhu, ale i tak je to za plný počet.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
17.07.2021 3 z 5

45%
Musíš zjistit pravdu o tom, co se před třemi lety stalo u řeky tvému synovi. Nenech to usnout. Nevěř těm lžím. Nebyla to nehoda.

Jedná se o psychologické rodinné drama určené hlavně ženám. Je to poměrně nudná kniha, vadily mi tam zbytečně natahované dialogy a opakování všeho pořád dokola. Moc tomu nepřidal krkolomný sloh. Za rozuzlení ale musím hvězdičky přidat, bylo opravdu překvapivé, celou dobu jsem byla na omylu.
Přečtení nelituji, ale váhám s doporučením knihy dalším čtenářům.

Danago
Danago
02.06.2021 4 z 5

Jako thriller bych tuto knihu určitě nezařadila, spíše rodinné drama pro ženy. Toto muže asi bavit nebude. I když některé momenty jsou zajímavé a překvapivé, celkově bych hodnotila, jako lepší průměr. Na mě tam bylo až moc prostoru věnováno vedlejšímu ději a hlavní zápletka byla oproti tomu méně rozpracována, což je škoda. Čekala jsem na konci překvapení a to jsem dostala, takže 3,5*

romanka26
romanka26
01.06.2021 5 z 5

Výborné! Tato autorka mne opět nezklamala, všechny její knihy se mi líbily.

Šebestová3
Šebestová3
06.05.2021 4 z 5

Za mě dobrý. Některé pasáže mi přišly nadbytečné...ale ve výsledku dobrý.

KnihomolkaAnna
KnihomolkaAnna
26.02.2021

(SPOILER) S viníkem jsem celý příběh sympatizovala, takže mě pochopitelně konec dost zaskočil. Román celý se netýkal jen případu, což většinou podporuji, ale v tomto případě autorka vedlejším životům postav věnovala na můj vkus až moc času.

Kniha celkově byla čtivá, někdy byly nějaké části nedomyšlené, ale základ byl logický.

SPOILER - vyzrazena celá zápletka, nečtěte, pokud se knihu chystáte číst!

Ke kapitolám, jež vyprávěla Alissa. Od autorky bylo opravdu mazané mluvit v přítomném čase. Ani na chvíli mě nenapadlo, že by Alissa mohla být muž.

KONEC SPOILERU

Nemohla jsem se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, proto hodnotím 3,5 ★.

cleopatra11
cleopatra11
20.02.2021 5 z 5

Velmi pěkně napsáno, mělo to spád, švih.

SilvieSisinka
SilvieSisinka
09.01.2021 4 z 5

Zajímavá zápletka.Kniha se četla dobře a mě velmi rychle.Neuhadla jsem kdo,proč a jak.Takze u mě dobrý

Kočička911
Kočička911
19.11.2020 3 z 5

Velice zajímavá kniha.. Líbil se mi styl psaní a konec jsem teda nečekala.. Bylo to docela dobrý :)

Dela111
Dela111
19.10.2020 2 z 5

Námět této knihy není zrovna originální, ale při dobrém zpracování z toho vždy může být zajímavý napínavý příběh. To se tady ale nestalo, naopak, je to hodně slabé. Pro mne to byla až ztráta času, proto tak nízké hodnocení.

Není tu thrillerový děj, ono se tu vlastně víc než dvě třetiny knihy nic moc neděje, zato je tu plno citových bouří a vztahových kotrmelců. Rozuzlení je překvapivé. Bohužel to nemyslím jako pochvalu. Na konci jsem měla pocit, že celý děj skládal jako prvotinu někdo náctiletý. Nějak nechápu, že toto je autorčino sedmé dílko...
Kniha by měla být zařazena k románům pro ženy, mezi thrillery nepatří.