Sedma

Sedma https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408842/bmid_sedma-IQG-408842.jpg 4 40 6

Tulák série

< 3. díl

Osamělá pouť němého hrdiny. Strhující debut z originálního temného světa plného démonů a ztroskotaných létajících lodí. Od doby, kdy se Tulák vydal do Zářícího města s Vesper v náručí a Gaminým mečem v ruce, uplynulo mnoho let. Svět se změnil. Vesper, kráčející ve stopách svého otce, uzavřela Trhlinu mezi realitou a světem démonů, aby zachránila poslední zbytky lidstva. Tím však ve svém světě uvěznila pekelnou hordu i všechny, kteří podlehli démonické nákaze — ať už dobrovolně, či nikoli. Nyní nastává nový věk, kdy v cestě k nové, lepší budoucnosti zdánlivě nic nestojí, a Vesper jménem císařství usiluje o spojenectví a mír s démony. To však platí jen do chvíle, kdy se ve svatyni otevřou oči. Sedma se probouzí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Seven , 2017


více info...

Přidat komentář

gambinka87
18.03.2022 3 z 5

Musím říct, že stejně jako z prvního dilu mám i z tohoto posledního rozporuplné pocity. Děj se četl celkem dobře, ale spousta postav (Jem, Sedma..) mne tam rozčilovala, což byla ale asi záměr. Kde koza a kozel v prvních dílech byli vykresleni vtipně, tady střípky s kozlem byly takové nijaké a spíš mi děj trapne narušovaly, aby se pokračovalo v trendu. Závěrečná část byla hůře uchopitelná, ale nakonec do sebe vse celkem zapadlo. Série nebude z mých nejoblíbenějších, ale zajímavý námět a zpracování.

Izumis
02.02.2022 5 z 5

Příběh je psaný stejně čtivě jako v předchozích dílech, naprosto vás pohltí. Kapitoly se ze začátku střídají mezi Vesper a Samaelem, Tulákem s Reelou a Jemem a Andělskými rytíři. Zároveň však knihou prostupují události dávno minulé, o Stvořitelce a vzniku Sedmy.
Postupně se jednotlivé dějové linky pospojují a děj se začne stupňovat, zrychlovat. Jednotlivé úhly pohledu se střídají už po několika odstavcích a souvislosti jsou tak jasnější.
Postavy se nadále vyvíjejí a ukazují se i jejich temné stránky. Často se objevují i vtípky, odlehčující jinak tíživou atmosféru nadcházející války.
Velkou část druhé poloviny knihy pak tvoří především souboje, které jsou skvěle popsány a člověk si připadá, jako by byl přímo na bojišti.

Pokud se vám předchozí díly líbily, určitě nebudete závěrečné části trilogie litovat. Poslední díl umně uzavírá všechny dějové linky a zakončení je rozhodně překvapivé. Je plný nečekaných zvratů a až do poslední chvíle není jasné, které straně připadne vítězství.


Luigi1
29.08.2020 5 z 5

Třetí díl Sedma mě mile nad očekávání překvapil,z druhého dílu Zlo,jsem měl smíšené pocity.Tento díl se sice dobře četl,ale chybělo tomu cosi.Sedmu jsem hltal stánku za stánkou.Celá série povedená.Doporučuji

Lucas.94
08.02.2020 4 z 5

Po tom, co mě druhý díl moc nepotěšil, do třetího jsem šel trochu s obavou. Nakonec jsem ale nelitoval. Hodně se mi líbilo, jak jsem se postupně dozvídal víc a víc, a jak mě kniha nutila o těch věcech, co se staly, přemýšlet.

Lu_books
20.09.2019 5 z 5

Celá série Tuláka je mojí srdcovou záležitostí. Na dlouhou dobu se asi bude jednat o můj nejmilejší příběh. Proč? Ani nevím, kde začít. Nejde ani tak o děj (i když musím uznat, že i ten se mi většinou líbil). Jde o víc. Jde o všechno.
Postavy. Všechny jsou svým způsobem dokonale nedokonalé. Některé budete milovat, jiné byste nejraději praštili. Všechny trápí jejich vlastní problémy a vypořádávají se s nimi, jak dovedou. Což je činí mnohem uvěřitelnější. Musím říct, že taková Vesper (a už vůbec nechci mluvit o Jemovi!) mi sice není ani trochu sympatická, ale to vůbec nevadí. Dostatečně to vyvažuje Tulák. Samael. Reela. Kozel. A mnozí další.
Svět. I když v posledním díle už si konečně zvyknete a (možná) už na vás nebude dělat takový dojem, jako v předchozích dílech, pořád je to Něco.
Jazyk. Tady nevím, jestli víc opěvovat autora nebo překladatele, každopádně smekám.
Kompozice. Postupné retrospektivní odhalování minulosti udržuje to správně napětí. A co víc. Strašně moc obdivuju autorův talent a odvahu umístit doprostřed bitevní vřavy kozlí lovestory. Všechny tyhle kozí pasáže prostě nutí čtenáře na chvíli zastavit, zamyslet se a zasmát se, zahřát ho u srdce.
No a konečně... Konec. Nemyslím celý ten vývoj situace, který se tak nějak dal předvídat. O ten nejde. Jde o to poselství. A poslední věta celé série jí dodala ten správný wow efekt. Co všechno může sdělovat tak prostý shluk slov...

uziRM
24.04.2019 5 z 5

Přiznám se, že po přečtení druhého dílu Zlo, jsem se musel trochu nutit, abych si Sedmu koupil, ale teď toho v žádném případě nelituju, ba naopak. Opět mě uchvátil Newmanův specificky vykreslený a barvitý svět a hlavně mě příjemně překvapilo, jak autor dokázal nenásilně spojit snad všechny postavy z předešlých dílů do jedné dějové linie. Jen škoda, že jsem knihu zhltnul na 2 dny :(

Autorovy další knížky

Peter Newman
anglická
2016  69%Tulák
2017  73%Zlo
2019  83%Sedma

Kniha Sedma je v

Právě čtených2x
Přečtených45x
Doporučených4x
Knihotéce82x
Chystám se číst28x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x