Tudorovci – Král, královna a milenka
kniha od: Anne Gracie
KoupitKoupit eknihu
Romantický příběh o lásce, vášni, touze, ale i o politických a mezilidských intrikách se odehrává na anglickém dvoře první poloviny 16.století, v počátcích vlády krále Jindřicha VIII, otce Alžběty I., známého svými šesti manželstvími. Představuje krále nejen jako mužného a pohledného mladíka, ale i samolibého sobeckého, krutého a nelítostného vladaře… Podle scénáře Michaela Hirsta napsala Anne Gracie....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13068/big_tudorovci-kral-kralovna-a-milenka-iCZ-13068.jpg 3.899Tudorovci 1.
Žánr:
Literatura světová, Historické romány
Vydáno: 2009, Brána
The Tudors, The King, the Queen, and the Mistress, 2007
Komentáře (22)
Kniha Tudorovci – Král, královna a milenka

Ideální doplněk k první sérii stejnojmenného seriálu, osvětluje události a dává širší souvislosti.

Knihu jsem nedočetla, ač jsem se o to pokoušela opakovaně. Neupoutala mě tato forma "románu". Je to jen knižní vydání filmového scénáře, kde na sebe jednotlivé epizody nenavazují a nemusí být ani shodné se skutečnými událostmi.
Prostě není nad klasický historický román, v němž souvislý příběh vychází z faktického dění minulosti.

Poutavě napsaný příběh z dob vlády Jindřicha VIII. Tudora a i když je to podle scénáře, neubírá tomu na kvalitě. I když se zde objevuje nějaká chyba, mohu příběh doporučit jako odpočinkovou četbu, kde není o napětí a intriky nouze.

Kniha mě nějak svým příběhem neohromila, jelikož jsem nějakou dobu sledovala dříve seriál ale i tak mě kniha moc bavila. Mínus bych snad jen dala za neustálou politiku která mě občas nudila ale bohužel je nedílnou součástí knihy a vlastně i samotné historie.

Toto historické období mám moc ráda a jelikož jsem neviděla seriál, zajímala mě beletrie na toto téma. Kniha se mi četla dobře, akorát si nejsem jistá, jestli je celý příběh přesně podle historie ;-)
Doporučujeme

Štítky
Tudorovci Jindřich VIII., anglický král, 1491-1547
Autor a jeho další knihy
2002 | ![]() |
2009 | ![]() |