Tučné superpotraviny a oleje

Tučné superpotraviny a oleje https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323784/bmid_tucne-superpotraviny-a-oleje-N4Y-323784.jpg 5 14 5

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí velice příznivě, protože •chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou •snižují riziko demence a zpomalují stárnutí •působí protizánětlivě •patří do první linie boje proti rakovině •nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí •cholesterol je zdraví prospěšná látka... celý text

Přidat komentář

bretain
14.11.2021 5 z 5

Za mě naprostá špička mezi knížkami o zdravém stravování a nejen o něm. Nabízí ucelený přehled o tom, co nám prospívá a co nám naopak škodí. Autor se snaží objektivně pohlížet na věčná dilemata typu vegetariánství vs "všežravec", mléčné výrobky - ano či ne; vyvrací některé obecně zastávané výživové mýty; vysvětluje, jak je to s pečivem, zda jsou pro tělo vhodnější tuky či cukry atp. atd.
Ke konci se dočtete spoustu tipů pro lepší životosprávu obecně a nemohou chybět ani nějaké ty recepty... Knížku se vyplatí mít doma a pro osvěžení se k ní často vracet ;-). Doporučuji!

Petrush
24.07.2018 4 z 5

Zajímavá knížka, která stojí za přečtení. Konečně jsem si udělala přehled v tom, který olej je čím zdraví prospěšný či neprospěšný a který se hodí do studené nebo teplé kuchyně. Autor zmiňuje i další zdraví prospěšné potraviny jako např. kefír nebo čokoláda a věnuje se mj. tématu bio a konvenčních chovů a vysvětluje, proč dávat přednost produktům od pasoucích se zvířat.


alnahu
23.10.2017 5 z 5

Velmi zajímavá kniha, která nám pomůže ,jak si udržet normální váhu a zdravé srdce. V knize najdete seznam tučných potravin i seznam zdravých tuků, které jsou pro tělo velmi prospěšné. Také se dozvíme nepříliš známé informace o cholesterolu. Dozvíme se zda nám škodí mléčné výrobky. Je zde kapitola o vegetariánství - zda je zdravé ,další kapitola se zabývá civilizačními nemocemi a co má na ně vliv. Nakonec si můžeme dle denního režimu upravit životosprávu. Za mě výborná kniha.- již je v knihovně a budu se k ní vracet. Vhodná pro všechny ,kterým není zdraví a život lhostejný.

Olous1
07.10.2017 5 z 5

MUDr.Davida Freje a jeho knihy mám velice ráda,vždy v nich objevím spoustu rad,určitě doporučuji přečíst.

Jonna
05.02.2017 4 z 5

Informace obsažené v knize pro mne osobně nejsou novinkou, ale chtěla jsem si trochu víc utřídit informace, přečíst o nových výzkumech apod. Také jsem chtěla Načíst argumenty, které by mi pomohly přesvědčit lidi v mém okolí, že užívat prášky na vysoký cholesterol je nesmysl a tuky nejsou zlo. To kniha beze zbytku naplnila.