Tučné superpotraviny a oleje přehled
Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí velice příznivě, protože chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou snižují riziko demence a zpomalují stárnutí působí protizánětlivě patří do první linie boje proti rakovině nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí cholesterol je zdraví prospěšná látka... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tučné superpotraviny a oleje. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 5 komentářůSouvisející novinky - Tučné superpotraviny a oleje (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Tučné superpotraviny a oleje v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 23x |
| v Mé knihovně | 10x |
| v Chystám se číst | 15x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
David Frej také napsal(a)
| 2015 | Zánět - skrytý zabiják |
| 2017 | Stravou proti zánětu |
| 2016 | Zdravé střevo |
| 2007 | Ájurvéda / Indická medicína v praxi českého lékaře |
| 2010 | Ájurvédské recepty pro zdraví |

89 %
70 %


Za mě naprostá špička mezi knížkami o zdravém stravování a nejen o něm. Nabízí ucelený přehled o tom, co nám prospívá a co nám naopak škodí. Autor se snaží objektivně pohlížet na věčná dilemata typu vegetariánství vs "všežravec", mléčné výrobky - ano či ne; vyvrací některé obecně zastávané výživové mýty; vysvětluje, jak je to s pečivem, zda jsou pro tělo vhodnější tuky či cukry atp. atd.
Ke konci se dočtete spoustu tipů pro lepší životosprávu obecně a nemohou chybět ani nějaké ty recepty... Knížku se vyplatí mít doma a pro osvěžení se k ní často vracet ;-). Doporučuji!