Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra

Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459920/bmid_trpisovsky-uplny-pribeh-milionoveho-TYw-459920.jpg 4 41 41

Patří mezi nejpopulárnější tváře české fotbalové scény. Je oslavovaným hrdinou, který ze Slavie udělal tuzemský kolos a ohromil Evropu. Zdálo by se, že snad každý má příběh Jindřicha Trpišovského v malíku. Ale opravdu? Kde se vůbec český fotbalový Tarantino vzal? Proč za něho chtěli hráči na trávníku "zemřít"? Kdo je jeho mecenášem, jenž za ním stojí téměř celou jeho kariéru? Proč kdysi opustil Spartu a po letech se do ní nevrátil? A jak je možné, že uspěl ve Slavii? Teprve z knihy reportérů deníku Sport Štěpána Filípka a Jana Podroužka se čtenáři poprvé podrobně seznámí se všemi peripetiemi, jimiž Jindřich Trpišovský na cestě od provozního herny k titulům a Lize mistrů prošel.... celý text

Přidat komentář

uzivatel3478
17.07.2023 5 z 5

Krásně sepsaný příběh od dvojce autorů, pro fanoušky českého fotbalu vřele doporučuji.

wena
09.04.2023 4 z 5

Dobře sepsaný příběh dosavadní kariéry trenéra dá se říct že doposud jde všechno dobře jak má.


Kabuky
29.05.2022 5 z 5

Kvalitní titul.

Dant76
16.09.2021 5 z 5

Kniha o nejlepším českém trenérovi současnosti. Popisuje jeho cestu od skromných začátků až po současnost.

Lukyn96
30.05.2021 3 z 5

Dobré shrnutí Trpišovského kariéry, ale já jako fanda s hlubším zájmem o fotbal jsem se téměř nic nového nedozvěděl.

Adelajda_4
02.05.2021 5 z 5

Poté, co kniha vyšla, jsem se na její četbu dost těšila, avšak samotný trenér i vedení Slavie od ní dali ruce pryč. I přesto si ale myslím, že každý fanda Slavie potažmo fotbalu si v ní něco najde. Mně osobně se tedy kniha líbila dost, přeci jen jméno Trpišovský není v české kopané úplně známé a zjevil se tu jako kometa. Byla jsem ráda, že jsem si přečetla o jeho začátcích, či o tom, jak se dostal k velkému fotbalu. Čtení mě opravdu bavilo, kniha byla i protkána různými více nebo méně známými fotografiemi. Nejvíc se mi líbila především druhá polovina, ačkoli čtení o trenérských začátcích bylo také zajímavé. V druhé polovině jsem si připomněla všechny úspěchy JT ve Slavii, u kterých jsem, jako fanoušek, měla tu čest být.

Vitan24
23.01.2021 2 z 5

Knihu jsem jako velký slávista dostal od rodiny pod stromeček a celou přečetl. Na úvod je třeba říct, že je nutné brát knihu s hodně velkou rezervou, jelikož jak Jindřich Trpišovský (JT) tak Slavia jako klub se od ní pro velký počet nepravd a nepřesností distancovali. Kniha byla napsána formou "o nás bez nás" jelikož JT pro mě nepochopitelně nebyl na spolupráci na knize VŮBEC vyzván. Zajímavé je, že oslovit řadu bývalých spolupracovníků JT autorům problém nedělalo, ale vyjádření jednoho jediného současného spolupracovníka nebo přímo JT v knize chybí, protože ani nebyli osloveni. Vyjádření JT v knize jsou čerpána z výpovědí bývalých spolupracovníků nebo z veřejně přístupných zdrojů (dříve poskytnuté novinové rozhovory, tiskovky, atd.) a kniha tak připomíná řadu propojených novinových článků. V knize chybí rovněž odkazy na zdroje takže věty typu "jednou řekl" "jednou prohlásil" se v ní vyskytují jako na běžícím páse. Přesto dávám alespoň 2 hvězdičky za zajímavé fotografie z počátků trenérské kariéry JT a stejně tak několik pro mě jako fanouška Slavie i fotbalu nových faktických informací právě z počátků kariéry JT. Kniha byla vydána těsně před Vánoci s jediným cílem - aby se z ní vzhledem k široké nejen slávistické fanouškovské základně stal kasovní trhák a autoři se na úspěších JT mohli přiživit, což se bohužel podařilo. Pokud si budete chtít knihu přečíst, půjčte si ji ale rozhodně ji nekupujte.

uziRM
13.01.2021 5 z 5

Kdo čeká jen Ódu na Trpišovského, tak ten bude muset pár stránek opravdu překousnout. Ne vše bylo tak růžové, jak známe z médií. Je nutno podotknout, že je to z nemalé části také "kniha názorů". Ovšem když už jde o ty červenobílé úspěchy, tak nejedno oku nezůstane suché.

Venda32
09.01.2021 5 z 5

Začnu tím, co mě jako slávistu nadchlo nejvíc. Červenobílá záložka, fantazie:-). A teď vážně. Kniha nabízí ucelený pohled na kariéru JT a jeho realizačního týmu. Spolu se spoustou zajímavosti okolo. Musím říct, že nejvíc mě bavil Žižkov a Ivan Horník. To je člověk, jehož biografii bych bez čekání koupil.
Kdo od knihy čeká hodně, podle mě zklamaný nebude.

MildeZ
08.01.2021 5 z 5

Líbilo se a spousty více či méně známých informací, ale i těch o kterých jsem neměl absolutně potuchy...ucelený rozbor úspěchu JT a jeho spolupracovníků.