Trpasličí světnička

Trpasličí světnička https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133642/trpaslici-svetnicka-133642.JPG 4 3 1

Tato kuchařka obsahuje 57 receptů z Trpasličí světničky, což je zařízení pro nastávající a mladou rodinu, jejiž maminky, tatínkové a děti nás již po mnoho let doprovázejí naučnými programy. A ze světničky maminky u receptů kladli důraz na recepty, které lze snadno upéct.

Přidat komentář

DádazPrahy
21.03.2020

Název knížky "Trpasličí světnička" je trochu zavádějící - asi by vás hned nenapadlo, že se vlastně jedná o kuchařku. Škoda, že nebyl ponechán původní název "Recepty maminky z Trpasličí světničky", myslím, že je výstižnější.
Knížka obsahuje 54 receptů na pečení. Samotné recepty hodnotit nemůžu, nezkoušela jsem podle nich péct.
Většina receptů je doplněna fotografiemi. Grafická úprava knížky mně moc nevyhovuje - např. jsou na stránce dva recepty, na další stránce na jedné foto dva dorty - přehlednější by byl na každé stránce jeden recept a k tomu příslušné foto. Dvě dvojstrany ilustrací trpaslíků (jak nakupují suroviny, jak sedí u stolu), rovněž tak další trpaslíci přes celou stránku se mi zdají zbytečné - nějaký ten trpaslíček sem tam na okraji stránky je asi vzhledem k názvu knížky namístě, ale jinak je tam trpaslíků zbytečně moc - vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o kuchařku receptů na pečení, tj. knihu pro dospělé. Méně šikovný do ruky je i nezvyklý formát "na šířku".