Trpaslíci

Trpaslíci https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264258/trpaslici-264258.png 5 12 3

Lesní lid série

< 2. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Fortuna Print
Originální název:

The Woodland Folk Meet the Gnomes , 1983


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
28.08.2022 5 z 5

Druhý díl příběhů lesních zvířátek, tentokrát ve světě trpaslíků. Kniha se nese ve stejném duchu jako první díl, opět jde o příjemné nenásilné a nenáročné příběhy z každodenního života obyvatel lesa. Postaví si výtah, pořádají závody, malují si vzory na křídla, vyrábí mošt i letí v baloně. Hasí požár, pořádají divadelní představení. Splnila jsem si dětský sen, když jsem si v šestatřiceti letech knihu konečně z druhé ruky sehnala a mohla si ji přečíst (jako malé mi totiž další díly rodiče nekoupili).
Syn příběhy četl před začátkem třetí třídy a čtení ho hodně bavilo. Každý příběh je totiž doplněn krásným celostránkovým obrázkem se spoustou detailů a lépe si mohl vše představit. Taky jsme čtení mohli dobře dávkovat (dva příběhy denně). Text dítěti hodně obohacuje slovní zásobu, slova jsou květnatější, ale pořád adekvátní věku. Doporučuji pro mladé čtenáře (druhá či třetí třída).

Narissa
01.08.2020 5 z 5

Dokonalá kniha pro všechny děti. Nezestárla ani po všech těch letech.


BastMetztli
08.06.2016 5 z 5

Knížku jsem dostala, když jsem odcházela ze školky do první třídy a mám ji dodnes. Moc pěkná vyprávění s krásnými ilustracemi zvířátek a trpaslíků.