Třicet stříbrných klíčů

Třicet stříbrných klíčů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51777/bmid_tricet-stribrnych-klicu-RoC-51777.jpg 4 12 4

Přidat komentář

RoBertino27
03.06.2021 4 z 5

U některých pohádek můžeme hovořit spíš o legendách, ale přesto mají svůj osobitý styl. Slabého sbírka není přehlídkou typických bytostí, najdeme v ní kolikrát život v tak syrové podobě, jak umí skutečně být. Asi nejvíc mi v paměti utkvěl příběh starého kávového mlýnku, v němž je bolest, nevděk, zášť a smrt až příliš častým hostem. Přitom nijak neztrácí na optimismu a půvabu...

klarazelena
03.11.2020 5 z 5

Krásné staré pohádky, z různých částí světa, které mají co říct i dnes. Černobílé jemné ilustrace děj krásně doplňují. Jsem ráda, že jsem ji v antikvariátu našla.


Faila
25.07.2020 4 z 5

Kniha, kterou jsem jako malá četla u prarodičů. Originální, zajímavé, napínavé, milé, smutné i veselé, ale především nádherné pohádky!

HTO
08.04.2012 5 z 5

Překrásná kniha dokazující, že i "umělé" pohádky stojí za to. Právě ona mne seznámila s géniem Jamese Krüsse v pohádce O bršťálovi (nesmírně milé zvíře, zejména ve čtvrtek, a docela obzvlášť ráno mezi devátou hodinou pěti minutami a devíti pětadvaceti, které je tak trochu tul, což je přední část tuleně).

Autoři v abecedním pořadí: Marcello Argilli, Maurice Carême, Vladimir Colin, Gennadij Cyferov, Friedrich Feld, Vera Fera-Mikurová, Barbara Freedmanová, Konstanty Ildefons Gałczyński, Pierre Gamarra, Ahmet Hromadžić, Richard Hughes, Pernette Chaponnièreová, Jošitomo Imae, Júzó Ócuka, James Krüss, Marjatta Kurenniemiová, Vappu Liipola, Andrej Platonov, Benno Pludra, Otfried Preussler, Dušan Radović, Fred Rodrian, Anna Sakseová, Annie M. G. Schmidtová.