Mědirytina

Mědirytina https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66270/medirytina-66270.jpg 4 23 5

Poručík Zeman pátrá po výrobci falešných potravinových lístků v Praze.Rozluštění je překvapivé,protože najde potřebnou mědirytinu připevněnou na dveřích pachatele - výtvarníka,který jí používal jako jmenovku.

Přidat komentář

rafan65
07.02.2024 4 z 5

Tento příběh je jedním z mých oblíbených které tento kultovní seriál obsahuje. Není totiž tak moc prošpikovaný politickou demagogii jako většina dílů. Kniha se čte moc pěkně a určité pasáže jsou docela vtipné. Knižní předloha je v podstatě shodná až na pár drobností ze seriálem. Čtení těchto starých knih mám moc rád a pokaždé se k nim vracím ze zvláštním pocitem a touhou po těchto příbězích. Je to prostě zvláštní ale po přečtení několika nových detektivek dostanu vždy chuť na starou klasiku a nejsem nikdy zklamán.

Canniosh
14.06.2022 4 z 5

Děj de facto přesně popisuje události v daném dílu seriálu o majoru Zemanovi, a to včetně některých skoro doslovných rozhovorů, narážek, šlov a vět. Nicméně kniha přece jen obsahuje něco víc, jako například myšlenky jednotlivých protagonistů, které obohacují děj a příběh, a které tak poodhalují fakta, proč se daný účastník děje chová, hovoří tak, jak to dělá. Taky je tam například nová dějová linie s p. Evžnenem a jeho partnerkou, vdovou po zubaři, což bylo rozhodně zajímavější a akčnější, než v seriálu nudná inventura v nočním baru. Děj pěkně plyne, nikde žádný zásek, žádné vyloženě hluché místo, myslím, že jsem udělal dobře, že jsem sáhnul i po knižní předloze, byť seriálové zpracování jsem viděl nesčetněkrát, a tak jej znám nazpaměť...


Pavelpi
20.09.2019 5 z 5

Tento díl byl docela dobře napsaný a tak jsem to mohl porovnat i ze seriálem a paráda.

MarekThurner
18.11.2018 3 z 5

Major Zeman poprvé v Praze.

prof.chrobak
07.05.2016

V sérii Major Zeman byly jednotlivé případy psány (mimo jiné) s primárním cílem ideologicky ovlivňovat čtenáře. Například účelem tohoto dílu bylo odsouzení černého trhu v období problémů vnitřního trhu se zásobováním, který byl řešen tak zvaným lístkovým systémem. Holt ještě tenkrát neměli EET.

Štítky knihy

české krimi SNB major Zeman české detektivky podvody

Autorovy knížky

1976  79%Mědirytina