Tři truchliví tygři

Tři truchliví tygři https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302461/bmid_tri-truchlivi-tygri-wau-302461.jpg 4 16 4

Guillermo Cabrera Infante (1929–2005) byl až do své smrti v londýnském exilu jeden z nejvtipnějších, nejsvobodomyslnějších, a proto i nejvíce podvratných kubánských spisovatelů. V ohňostroji slovních hříček, přesmyček a palindromů se řítí se třemi truchlivými tygry v kabrioletu po havanském nábřeží, osvětleném blikajícími neony nočních klubů a barů 50. let, vdechuje slaný mořský vzduch a radostně se opájí slastnou závratí noci a svobody. A vyznává se z lásky k životu, k jazyku, ke knihám, k filmům, k hudbě, k inteligenci – a také k Havaně a krásným ženám.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fra (Agite/Fra)
Originální název:

Tres tristes tigres , 1967


více info...

Přidat komentář

wosch
13.03.2017 3 z 5

Svěží začátek, poté trochu únavné...nemiluji jazykové experimenty.

Olia
10.02.2017 4 z 5

kubánský čtení mám ráda.. špica je Král Havany.. TTT je moc pěkná knížka, jen přesně stejně jako -Pečivo- něco se čte špatně.. upřímně Cambellvariace na téma -víkend v Havaně- jsem přeskočila..
ale teď v zimě - to teplo, pohodu, dobrý pití a křídla.. to jsem fakt potřebovala..


-Pečivo-
29.01.2017 4 z 5

Havana v šedesátých letech minulého století byla dost funky. Rum, kabriolety, cinkrlátka, bolero a buchtičky. No a o tom jsou Tři truchliví tygři. Herec, spisovatel a hudebník a noční Havana. Překvapivě málo full frontálů na 600ti stránkách.

Bohužel ale kniha obsahuje i docela dost nonsensu, kterej se hrozně špatně čte - například eseje kubánských spisovatelů ke smrti Trockého nebo vyprávění manželů Cambellových, kdy je jeden příběh převyprávěn 5x asi na 60ti stranách. To nebylo vůbec zábavný číst i když chápu, že když to autor psal, tak se dost smál jak tim bude čtenáře srát a to je mi dost sympatický. Celkově 7/10

Ender
14.01.2017 5 z 5

Showtime, ladies and gentlemen, pojďme se podívat do pompézní Kuby, projeďme v kabrioletu každičkým jejím koutkem, penetrujme, perforujme a performujme palindromatickou, přesmyčkovitou, perturbační přítomnost slavné Havany v podvratné postmoderní knize, která s vámi zamává více než prohýřená noc v kabaretu či nightclubu po deseti sklenkách daiquiri. Tři truchliví tygři oslavují bohatost života, krásu žen, ale hlavně jazyka, a proto mluví, tlachají a handrkují se o literatuře, estetice, hudbě, o všem a o ničem i o Nietzschem v krásné, rázné, někdy strázné knize, kterou by možná napsal Joyce, kdyby zavítal na Kubu a opojen alkoholem a rozjařen životem by potřeboval vše otisknout na papír, aby nevybuchl ve spontánní emanaci bytí. Život v sevření literatury, literatura v sevření života.

Štítky knihy

Kuba erotika společenské romány kubánská literatura hispanoamerická literatura Havana

Autorovy další knížky

Guillermo Cabrera Infante
kubánská, 1929 - 2005
2016  78%Tři truchliví tygři
2010  69%Přelétavá nymfa

Kniha Tři truchliví tygři je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst34x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x