Tři podvodníci

Tři podvodníci https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57793/mid_tri-podvodnici-RvT-57793.png 3 23 23

Epizodický hororový román ze staré Anglie. Dva muži a jedna žena sledují mladíka, jenž se zoufale snaží uniknout. Přitom se neustále záměrně pletou do cesty dvěma intelektuálům a snaží se získat jejich důvěru vyprávěním příšerných nebo přinejmenším výstředních příběhů. Ve snaze získat zlatou minci z doby vlády císaře Tiberia splétají v ulicích starého Londýna svou síť lží a klamů... Děj se posouvá vpřed prostřednictvím zdánlivě uzavřených příběhů (některé z nich byly dokonce publikovány jako samostatné povídky), jež se v impozantním závěru, odehrávajícím se v typických hororových gotických kulisách, spojí v jeden a poskytnou tak nečekané rozuzlení.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Václav Petr
Originální název:

The Three Impostors , 1895


více info...

Přidat komentář

Ales.BD
06.06.2022 3 z 5

Lehce tajemné zábavné historky ze staré Anglie konce 19. století. Středostavovským Londýňanům při nich v duchu tehdy módního okultismu asi mrazilo. Moc to nedrží pohromadě a horor to není ani náhodou, ale je třeba mít na paměti rok vydání 1895.

smazenaryba
04.03.2022 5 z 5

Vynikajúce. Aj samostatné poviedky/rozprávania stoja za to, no zastrešujúci príbeh, ktorý ich spája, naoko veľmi jednoduchý, posúva knihu na celkom inú úroveň. Traja podvodníci je akési temné posolstvo, ktoré poodkrýva odvrátenú časť Londýna, temné zákutia, ktorých môžeme byť súčasťou, ikeď si to vôbec nemusíme uvedomovať. Posolstvo, ktoré môže aj obyčajný pohľad na slnko zapadajúce ponad strechy mesta zmeniť na niečo pochmúrne a nejednoznačné.

Je to samozrejme všetko iba fikcia, no fikcia skutočne veľmi znepokojivá, s nezameniteľnou atmosférou. Odporúča 10 z 10-tich hermetistov, kabalistov a špiritistov.


R47
08.02.2021 odpad!

Těšil jsem se na lovecraftovský horor. Ale tohle jsem dočíst nedokázal.

Sarkyr
12.10.2017 5 z 5

Geniálně propojená vyprávění, mezi nimiž je to o Šedesátikamenu Ixaxar skvostnou perlou.