Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13151/bmid_tri-muzi-ve-clunu-o-psu-nemluve-46i-13151.jpg 4 1093 1093

Tři muži série

1. díl >

Rozmarný příběh tří přátel, kteří se vypraví společně na několikadenní dovolenou po řece Temži, patří ke klasickým dílům světové humoristické literatury. Vyprávění je pestrou směsicí příhod a událostí, které je po dobu této svérázné výpravy potkávají na palubě jejich člunu i v pobřežních hospůdkách. Autor používá klidný, suchý humor, s jehož pomocí odhaluje lidské slabosti, návyky a zlozvyky a velebí přátelskou solidaritu a touhu po dobrodružství.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog) , 1889


více info...

Přidat komentář

Kopta
23.07.2024 3 z 5

Audio ČRo: Zajímavé, ale místy až neuvěřitelně otravné. Rozhodně bych to nebral jako komedii.

dasa6360
14.07.2024 5 z 5

Naprostý skvost humoristické literatury, který mě od začátku až do konce bavil svou lehkostí a vtipem. Humor, sarkasmus a ironie jsou tu tak přirozené a trefné, že jsem se mnohokrát smála nahlas. Když jsem si navíc představila sebe v těch všech situacích a uvědomila si, že bych reagovala pravděpodobně dost podobně, smála jsem se ještě víc. Jasných pět hvězd!


Karolína18
12.07.2024 2 z 5

Touto knihou jsem se bohužel netrefila do vkusu. Spíš mi bylo neustále trapně za hlavní postavy, byly mi protivné a dočíst knihu mě stálo značné úsilí.

p.stranska
10.07.2024 3 z 5

Humoristické knihy z vodáckého prostředí mi nějak nesedí...i když tohle bylo trochu lepší, než ,,Proč bychom se netopili", tentokrát jsem se párkrát pousmála.

IHT
07.07.2024 5 z 5

takova letni povinnost :) mile, rozmarne, vesele.
je usmevne, kolik "gagu" z teto prastare klasiky si modern(ejs)i autori "vypujcili" :) A zdaleka nejen Jirotka

Kokoska92
22.06.2024 5 z 5

„Tomuhle říkám prostě moudrost, nejen pokud se týče našeho případu, ale i pokud jde o naši cestu po řece života vůbec. Kolik lidí si na této cestě naloží loď tak, že je v nebezpečí, že se potopí i s nákladem pošetilých věcí, bez nichž by podle jejich mínění cesta nebyla příjemná a pohodlná,“

Klasika, která mi vždycky navodí tu správnou letní náladu, zahřeje mě u srdce, rozesměje mě a přinese mi i nějaké podněty k zamyšlení.

Ava365
28.05.2024 5 z 5

Milá klasika, která nepotřebuje delší komentář.

Vivetkav
17.04.2024 3 z 5

Některé příběhy úžasné některé nic moc, ale tak to je v životě..taková příjemná odychovka u které se i pobavíte, ale pozor pravý suchý anglický humor.. také hezké prostředí když si plují Anglií na plavebních kanálech

Calinda
28.01.2024 4 z 5

Milá odpočinková knížka se třemi (vlastně čtyřmi) svéráznými sympaťáky, místy velmi vtipná, někde to bylo naopak slabší. Není to sice nic, u čeho bych spadla smíchy pod stůl, dávám však hvězdu navíc za to, jakou pohodu a dobrou náladu kniha vyvolává a jak dobře jsem se při jejím čtení cítila. Oceňuji i vtipně podané životní pravdy a úvahy k zamyšlení, v mnohých jsem se i poznala.

katerina3502
24.01.2024 2 z 5

Tato kniha mne moc nenadchla, sice pár humorných chvilek má, ale to opravdu jen ojediněle, zbytek knihy se velmi vleče...

Aligator805
06.01.2024 4 z 5

Milé odpočinkové čtení a krásný britský humor, který se neomrzí.

Díra_na_trhu
18.10.2023 2 z 5

Užil jsem si popis situací, témata historek, párkrát jsem se zasmál (např. u historky, kdy člověk pořád nechtěně načapává mladé milence v domě), ale jinak jsem, přátelé, trpěl. Jednou za čas sáhnu po povinné četbě, abych odčinil hříchy ZŠ a SŠ, kdy jsem ji nečetl. Většinou je mi po přečtení díla líto, že jsem je dříve nečetl. Ale tentokrát ne. Kniha je to pro mě únavná a vleče se jako Temže.

PetrMotýl
17.10.2023 5 z 5

Četl jsem po mnoha letech, v překladu Vladmíra Henzla ve vydání z r. 1957. Ten překlad byl nostalgie sama, ilustrace Jana Janovského jsou tak napůl mezi nostalgií a karikaturami „buržoazních poměrů“. To nejdůležitější, text muže jménem Jerome Klapka Jerome, je úžasný. Vtipný, přesný v drobných postřezích i v charakteristikách postav. Lidská povaha se příliš nemění a Jerome Klapka Jerome ji uměl vystihnout. Překvapilo mě, kolik místa v knížce, kterou jsem si pamatoval především jako humoristickou, je věnováno poezii, v popisech řeky či krajiny a míst u řeky. Překvapil mě i procítěný a obeznalý vztah k anglické historii. Jerome Klapka Jerome nebyl jen humorista. Ovšem v humoru byl nejsilnější a humor je důvodem, proč se ta knížka dodnes čte. Nejvíc jsem se nasmál v předposlední kapitole, která je věnována rybářské historce o největším pstruhu, jaký kdy byl v Temži uloven. Ale v té knížce je toho spousta, nejen o plavbě po řece, a je tam pro každého něco, ale není to zmatek, všechno to drží pěkně vyváženě pohromadě, každé ingredience je přesně akorát. A ta knížka je šťastná a radostná. A vlastně zázračná. Vymykající se z autorova rozsáhlého díla, hvězdná plavba Jeromeho, Jiřího a Harrise.

beer.veronika
10.10.2023 5 z 5

Moje nejoblíbenější knížka, doporučuji všem.
Čtu ji určitě jednou do roka a vždy brečím smíchy :) Miluji tento humor.

Zemlja
26.08.2023 4 z 5

Veliká švanda, hlasitý smích.

Doubravka1975
30.07.2023 5 z 5

Milé, pohodové čtení. Stylem mi trochu připomíná Saturnina.
Vyhoď přítěž člověče! Hleď ať je tvůj člun života lehký, opatřený jen tím, co potřebuješ

Robodlak
27.07.2023 5 z 5

Laskavé vyprávění o výletě tří přátel, plné suchého anglického humoru, vtipných příměrů a situací. Ikonická je scéna žertovného kupletu. Jedna z nejlepších knih, ke kterým se rád vracím.

HloupýHonza
20.05.2023 3 z 5

Kniha je určitě příjemná jako oddechová, ale mě si nedokázala získat a přišla mi nezáživná, navíc mi kolikrát vadily všemožné odbočky ve vyprávění. Místy kniha byla vtipná, třeba hned na začátku mi ironický styl humoru přišel povedený, ale postupně byl humor slabý a zkrátka nedokázal jsem knihu číst hltavým způsobem. Uvidím, třeba této knize dám někdy ještě šanci.

vodovodnice
11.05.2023 2 z 5

Poslouchala jsem audioknihu, ale bohužel ten "naivní humor" mi nějak nesedl, musela jsem se nutit u toho vydržet, ale pořád jsem čekala na nějakou myšlenku, pointu a neustále odbočky od hlavní linky mi asi prostě nesedly a bylo pro mne těžké u toho udržet pozornost.
Ale každý má jiný vkus a to, že mě nesedla, neznamená, že je knížka špatná, o tom dokládá spousta pozitivních hodnocení, jen asi není pro mne.

irca3386
25.04.2023 5 z 5

Britský humor se nikdy neomrzí, ani přes propast věků.