Třetí rodič

Třetí rodič https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414278/bmid_treti-rodic-10P-414278.jpg 4 13 7

Kniha autorky Kamily Petrovské, iniciátorky a kreativní ředitelky platformy Třetí rodič, vznikla na základě osobních zkušeností i sdílených potřeb lidí se stejným osudem. Jsou čerstvě zamilovaní, potřebují najít správný vztah k bývalým partnerům i nevlastním dětem. -- Kniha pro všechny, kdo žijí v tzv. patchworkové či komponované rodině – tedy v rodinném společenství s dětmi z předchozích vztahů. Autorka přináší osobní zkušenosti, příběhy dalších „třetích rodičů“ a hlavně rady a tipy pro každodenní život. Vychází přitom z psychologicko-pedagogických poznatků, které upravuje na míru nevlastním rodičům. Nejen oni, ale také jejich partneři v knize najdou důležité informace, podporu a povzbuzení.... celý text

Přidat komentář

Antares
25.05.2023

Knihu som zhltla, jakmile sa mi dostala do rúk. A konečne som viac pochopila, kde som sa to vlastne v živote ocitla a prečo je to také náročné a mätúce. Som veľmi rada, že to niekto popísal a pomenoval. Manuál na tieto veci neexistuje, pretože každá takáto rodina je iná, no táto knižka je veľkou pomocou a poskytuje aspoň nejaké vodítka. No, a aj sa mi uľavilo. :D Určite sa k nej ešte vrátim a rozhodne ju podstrčím aj mužovi. Ďakujem a doporučujem.

Elis.n
24.02.2023 5 z 5

Asi můžu říct jen to, že je škoda, že jsem ji nečetla dřív. Od teď ji každému třetímu rodiči doporučím.


zuzu8480
06.07.2022 5 z 5

V knize se některé pasáže často opakuji a přišlo mi,že je psaná až moc pozitivně. Ale to je dobře,jinak by třetí rodič radši ani třetím rodičem nebyl. Obdivuji všechny,kteří při rozchodu odloží své emoce a situaci přijmou právě kvůli tomu,aby ji v pohodě zvladnuly děti a třetí rodič měl lepší šanci na svou pozici v rodině. Čteno v rámci čtenářské výzvy.

Petratra
03.06.2022 5 z 5

"Je to "mít rád", na kterém se musí pracovat, živit ho, hýčkat si ho a počítat s tím, že jednou může odejít."
Jsem v pozici bezdětné ženy, které se pomalu blíží čtyřicítka a potkala jsem partnera se dvěmi dětmi. Vlastní dítě spolu už z mnoha důvodů mít nebudeme. Tahle role mě teprve čeká a je pro mě plná otazníků a rozporuplných pocitů. Neznám nikoho takového jako já. Ve svém okolí mám jen dvě ženy v komponovaných rodinách ale ty mají i dítě vlastní.
Tato knížka je velmi užitečná, pomohla mi udělat si v tom všem jasněji a uklidnit mou nejistotu a tápání. Otazníky mám v sobě stále ale už se toho nebojím.

katieeannee
05.10.2021 5 z 5

Krásně čtivě napsaná kniha, zpětně mi pomohla pochopit některé události a pomohla mi najít vnitřní odstup od nevlastní dcery. Taková kniha útěchy, že v tom nejsme sami. :-)

EvaEma
30.09.2021 4 z 5

Kniha je hezky napsaná, s nadhledem, není těžká. Potřebovala jsem ji. Přesně jak autorka píše v úvodu - měla jsem pocit, že jsem v této situaci sama, nikoho kolem sebe v roli třetího rodiče neznám. Kniha mě v mnohém uklidnila a myslím, že i inspirovala. Děkuji za ni.
Uvítala bych více do hloubky propracované i ty ostatní možnosti - nejen vstup třetího rodiče bez vlastních dětí do rodiny s dětmi. Ale rozumím tomu, že kniha vychází z vlastní zkušenosti autorky.

Varvara
10.07.2020 4 z 5

Hodne uzitecna kniha, je ctiva a opira se o prakticke zkusenosti autorky - jednak v roli treti rodicky, jednak terapeutky, která pracuje s lidmi z komponovanych rodin. Leckdy mi mluvila z duse, v leccems se rada inspiruju. Ac nedavno vysly dalsi knihy na tohle tema, nekonkuruji si, spis se doplnuji. Cena tehle je vyssi, ale jeji hodnota je přinejmenším odpovidajici. Davam za ctyri, protoze bych uvitala prohloubeni nekterych temat. A, ano, jak je na konci zmineno, pohledy deti na treti rodice by byly na samotnou knihu. A takova mi chybi. Jestli existuji, prosim o tipy, diky.