Tráva - kompletní průvodce světem marihuany v medicíně, vědě, kultuře a politice

Tráva - kompletní průvodce světem marihuany v medicíně, vědě, kultuře a politice https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237160/bmid_trava-kompletni-pruvodce-svetem-mar-3Rc-237160.jpg 4 9 2

Tráva se zaměřuje na úlohu konopí v lékařství, politice, historii a společnosti a nabízí souhrn nejnovějších informací o marihuaně a vědeckých výzkumů od předních odborníků v oboru, jakými jsou Lester Grinspoon, Rick Doblin, Allen St. Pierre nebo Rapheal Mechoulam. Naleznete v ní rozhovory s Michaelem Pollanem, Andrewem Weilem a Tommym Chongem, ale i právníkem ACLU nebo forenzním toxikologem, který pěstuje konopí pro americkou vládu. Kniha Julie Holland zahrnuje široké spektrum vědomostí o konopí od kuřáckých zvyků až po vědecký výzkum a zkoumá nejčastější mýty o marihuaně; její tělesné i psychické účinky; rizika spojená s užíváním; obsahuje odpovědi na otázku, proč jsou jointy lepší než vodní dýmky a další typy pro uživatele; osvětluje, jak se lidstvo a konopí po tisíciletí vyvíjely společně; vysvětluje chemii mozku na bázi konopí; komplexní politiku konopných zákonů; jeho potenciál v léčbě rakoviny, AIDS, Alzheimerovy choroby, roztroušené sklerózy a dalších nemocí; její přínos pro tvořivost, podnikání a spiritualitu; a odkrývá komplikovaný svět marihuany a rodičovství. V době, kdy se legalizace pomalu stává realitou, tato kniha nabízí nezkreslená, nezbytná fakta a erudované názory společnosti zaplavené mýty, předsudky a stereotypy, které marihuanu obklopují.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Pot Book: A Complete Guide to Cannabis , 2010


více info...

Přidat komentář

kejty91
19.09.2019 4 z 5

Kniha je opravdu komplexním průvodcem, která se na celou oblast tohoto společnského fenoménu dívá z obou hledisek, to znamená nezaujatým, neutrálním pohledem. Odkrývá mýty ale zároveň apeluje na nějaké zásady. Kniha např. uvádí, že v roce 1991 zaplavili lidé s AIDS svými žádosti jeden z úřadu, po němž požadovali legálně užívat marihuanu pro své "léčebné umysly". Tyto žádosti byli v pár připadech povoleny. Nicméne se neprokázalo, že marihuana je lidem s AIDS prospěšná (i když dalo by se o tom spekulovat, jistě přinejmenším tlumila projevy a bolesti jako například u lidí s rakovinou).
Výzkumu v oblasti užívání marihuany a jejího působení na člověka jsou stále zkoušeny. Lidé by si měli uvědomit, že marihuanu lidstvo užívá od nepaměti, možná že ji užívá i delší dobu než samotný alkohol nebo tabák, které se řadí mezi legální drogy, které dokonce zdravotnictví následně podporuje v léčbě lidí na těchto substancích závislých, popř. nemocných.
Kniha podává informace o subjektivních účincích konopí, historii i novodobých dějinách, botanice konopí (zejména z pohledu USA, kde dle knihy byli první pěstitelé, například George Washington či Thomas Jefferson, kteří zanechali podrobné poznámky o výsadbě, sklizni a předpokládaných výnosech), o rozdělení konopí na druh indica a sativa, o pitvání konopí pod mikroskopem a skrze chemické reakce ale taktéž o sociální stránce jako třeba rizik užívání či redukci následných škod, toxikologii o účincích na zdraví či duševní zdraví a mnoho dalšího. Za mě kniha co rozšíří obzory.

martunka
03.07.2018 4 z 5

Tak určitě jsem se dozvěděla i plno nových informací. Jen ubírám jednu hvězdu za to, jak se autoři zabívají hlavně situací v Americe.


Štítky knihy

drogy marihuana konopí přírodní léčitelství

Autorovy další knížky

Julie Holland
americká, 1965
2016  75%Nebojte se být náladové & protivné
2014  80%Tráva - kompletní průvodce světem marihuany v medicíně, vědě, kultuře a politice

Kniha Tráva - kompletní průvodce světem marihuany v medicíně, vědě, kultuře a politice je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x