Tranz

Tranz https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478909/bmid_tranz-WMm-478909.jpg 3 32 11

Alex Madison série

1. díl

Keď na pôde univerzity nájdu telá troch vedcov, ktorí zomreli za zvláštnych okolností, na mieste činu okamžite zatknú jediného podozrivého: Victora Lazara, rumunského prisťahovalca. Po nevysvetliteľných samovraždách, ktoré sa vo väznici odohrajú po jeho príchode, ho premiestnia na samotku, do bloku určeného pre najnebezpečnejších väzňov. Victorovi musia vypracovať psychologický posudok, ktorým poveria Alexa Madisona, bývalého forenzného psychológa, ktorý sa po nevydarenom prípade uchýlil k súkromnej praxi ako terapeut solventných klientov. Alex má podozrenie, že Victor svoje obete ovláda, využívajúc na to istý druh tranzu. Ale je také niečo skutočne možné?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Trance , 2019


více info...

Přidat komentář

Lexie321
08.09.2022 3 z 5

Pre mňa bola kniha sklamanie. Veľmi som sa do nej nútila. Aj ked tempo malo byť napínavé a zápletka zaujmava opak bol pravdou. Postava Alex ma neoslovila. Neodporúčam.

Majuš333
21.06.2022 odpad!

Nedočítané...vzdala som to po 200 stranách... Nuda, nuda, nuda! Navyše všetky postavy, či už hlavné alebo vedľajšie boli tak veľmi nesympatické, že každú ďalšiu stránku knihy som otáčala s odporom...


knihomolka_eli
23.05.2022 4 z 5

Knižka Tranz bola napínavá od začiatku do konca. Okrem iného aj veľmi desivá a svojim spôsobom zvrátená.
Hneď v úvode sme svedkami vrážd, ktoré sa odohrávajú za veľmi divných okolností, kde ten, čo drží v ruke vražednú zbraň je tiež len obeťou. Polícia zadrží Victora, ktorého videli svedkovia pri tom, ako bol tiež na mieste činu. Victor je vo väzení a čaká sa na jeho psychologický posudok. Tým je poverený Alex, ktorý spolupracuje aj s ďalšími psychológmi. Preveruje si Victorovu minulosť a odhaluje mrazivé tajomstvá. Zisťuje, do akých extrémov boli psychológovia v minulosti schopní zájsť pri svojich výskumoch. Alex sám pocíti záblesk strachu z Victorovej moci, keď ju okúsi na vlastnej koži. Je ale možné, že Victor využíva sugesciu na to, aby manipuloval so svojimi obeťami? Dokáže ich donútiť spraviť naozaj čokoľvek? A dá sa ho vôbec zastaviť?

Za mňa dobrá knižka, čítala sa rýchlo, zaujímal ma hlavne Victorov motív a spôsob, akým vykonáva to, čo vykonáva. Na mňa pôsobila dosť strašidelne už len predstava, že by niekto naozaj mohol mať takéto schopnosti. Nevadilo mi ani, že koniec ostal čiastočne otvorený, to najdôležitejšie sa uzavrelo, hoci ostali otázniky nad osudmi niektorých postáv.

ThrillerLove
25.12.2021 4 z 5

Kniha je velmi zajímavá. Nedá se říct,že je to horší nebo lepší kniha s porovnáním s PACIENTEM jsou na téměř na stejné úrovni nicméně na rozdíl od "horroru" je to thriller a tím pádem je kniha o krapet lepší.
Rozhodně neuškodí přečíst si obě knihy. Každá má něco do sebe.

Nejvíce se mi líbily části ze sirotčince.

Nemám ráda podobné knihy. Když jsem se dozvěděla, že podobná kniha existuje říkala sem si, že si ji asi neprečtu. Vůbec mi to nedošlo, že ji držím v ruce, když jsem četla anotaci. I když začátek je téměř podobný a přemýšlela jsem jestli mám číst dál. Ale rozhodně přečtení této knihy nebyla chyba. Protože při dalších kapitolách se mi kniha víc a víc zamlouvala

Duchoslp
10.12.2021 3 z 5

Motiv je zajímavý a tak trošku děsivý. Ovládání jiné osoby jako loutky a ta proti tomu nemůže udělat vůbec nic. Lazar a jeho pomsta a proti němu psycholog Madison, který netuší, jak těžký boj ho čeká

a.k
04.09.2021 4 z 5

Victor Lazar je temnou postavou celého románu. V jeho okolí umírají za zvláštních okolností lidé a i když ho dopadnou a skončí za mřížemi, další smrt následuje. Vězně dostává do péče soudní psycholog Alex Madison, aniž by tušil s jakým monstrem má tu čest.
Příběh je pomalý, Alexovo chování rozpačité, možná někdy s nějakým tím klišé, mě ale bavila ta pochmurná psychologická atmosféra s nádechem paranormálna, zajímalo mě rozuzlení té až detektivní zápletky.

petra4502
18.04.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, napínavá až téměř do konce. Jen konec hodně otevřený....možná pokračování .... což bych uvítala.

Ewik
30.03.2021 1 z 5

Ach jé... To nejzajímavější na celé knize pro mě byla tentokrát obálka a anotace. Žánrem není horor, ba ne, horor byl těch 400 táhnoucích se stránek, u kterých jsem několikrát usnula. Když se k tomu přidají těžce nesympatický, nedůvěryhodný, rádoby uznávaný psycholog, zarážející svou hloupostí a jehož jedinou starostí je dostatek xanaxu a celkem průměrný hlavní gauner, je to malér. Docela zajímavé byly pohledy do minulosti v Rumunsku.
Je mi líto toho nevyužitého nápadu, potenciál to rozhodně mělo. 400 stran a výsledkem je překombinovaný a umělý dějový guláš. Další díl vynechám.

stajka
24.01.2021 3 z 5

Škoda, že všechny dějové linky nebyly ukončeny. Děj mě až tak neoslovil, takže pokračování si nechám ujít.

mikika
20.11.2020 1 z 5

co k té knize napsat pozitivního? hlavní hrdina byl tak blbý a nesympatický, že jste si vlastně přáli, ať už mu někdo dá do nosu, když nemůžete vy...

iva23
01.11.2020 3 z 5

Moc dobré, napínavé, nedalo se přestat číst. Ač jsou zde některá klišé, typická pro moderní detektivky, věrohodné hororové prvky je spolehlivě zastínily.