Rudí jezdci

Rudí jezdci https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517333/bmid_rudi-jezdci-d8c-517333.jpg 4 56 12

Tracy Crosswhiteová série

< 3. díl >

Strhující třetí kniha mezinárodně uznávané série autora bestsellerů The New York Times Roberta Dugoniho. Detektiv Tracy Crosswhiteová má talent a slabost pro řešení nevyřešených zločinů. V mládí přišla o vlastní sestru, která byla zavražděna, a proto Tracy zasvětila svou kariéru nastolení spravedlnosti a uzavření případu pro rodiny a přátele obětí zločinu. Když tedy Jenni, její bývalá spolužačka a chráněnka z policejní akademie, požádá Tracy o pomoc při řešení odloženého případu, který se týká podezřelé sebevraždy indiánské středoškolačky před čtyřiceti lety, Tracy souhlasí. V návaznosti na důkazy, které Jennin otec detektiv shromáždil v době, kdy byl vyšetřujícím zástupcem šerifa, Tracy zkoumá paměť jednoho malého městečka a nachází temná, dobře ukrytá tajemství ve struktuře komunity. Dokáže Tracy dodržet slib, který dala rodině mrtvé dívky, a vynést na světlo pravdu o tom, co se jejich dceři stalo? Nebo se stane další obětí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

In the Clearing


více info...

Přidat komentář

soukroma
24.04.2024 2 z 5

Strašně nebavilo: jak jsem Hrob mé sestry musela odložit pro nezáživnost starého vyšetřování, tak tady to bylo naprosto stejné, jen ještě starší (40 let do minulosti je opravdu moc).

astra3
14.04.2024 5 z 5

Napínavé, i když pachatele jsem odhadla už asi v polovině knihy.


Jiparis
01.04.2024 5 z 5

Co je těžší? Žít a vyrovnat se se ztrátou blízkého člověka nebo žít s nepotrestanou vinou. Co všechno udělají rodiče, aby se naplnily jejich sny o potomkovi?

Nekonečná
28.01.2024 5 z 5

Třetí a zatím poslední kniha v sérii s detektivem Tracy Crosswhiteovou a opět skvělá. Oblíbila jsem si sympatickou kriminalistku a těším se na další její vyšetřování. Autora série řadím mezi své nejoblíbenější spisovatele thrillerů.

Jenny46
04.01.2024 5 z 5

Moc jsem se těšila na další případ, styl psaní R. Dugoniho mi sedí jeho odborné znalosti v oblasti forenzního a policejního vyšetřování jsou fascinující. Oblíbila jsem si ženskou postavu detektiva Tracy, která má slabost pro nevyřešené zločiny.
Tentokrát jde o dva případy jeden, kde Angela M. zastřelila svého manžela a je tu plno otazníků a otec právník, který všechno komplikuje. A další je 40 let starý, kde je nalezeno tělo pohřešované indiánské dívky. Obdivovala jsem Tracy jak je odhodlaná, nebojácná sledovat stopy starého případu, motivaci podezřelých a jaké jsou pokroky ve forenzní vědě...
Oba zločiny mě zaujaly fascinující čtení, klidnější příběh, ale postavy a postupy vyšetřování jsou dobře napsané. A já se těším na další díl, moc doporučuji 5*

Lenka0007
11.12.2023 4 z 5

Zdlouhavé, ale zajímavý příběh, respektive příběhy, protože knihou se prolínají dva případy. Jak okamžik může zničit život tolika lidem.

Hella
22.11.2023 3 z 5

Za mě hodně hodně zdlouhavé a zdaleka ne tak čtivé jako minulé díly. O 100 stran méně by příběhu podstatně přidalo na atraktivitě.

Evule *
06.11.2023 5 z 5

Velmi napínavé a čtivé. Dva případy, jeden napínavější než druhý. Třetí vydařený díl a já už se těším na další. Za mě opravdu povedená série.

ArwenAragorn
25.10.2023 5 z 5

81%
Přistoupil k okraji a nechal ji sklouznout z náruče.
Její tělo se šplouchnutím dopadlo do vody, na okamžik se ponořilo a pak se vyhouplo na hladinu. Ruce se ve tmě chvíli zmítaly, než Kimi Kanasketovou strhl proud a odnesl ji pryč.
________________________________________________________________________________
Ani třetí díl s Tracy mě nezklamal. Ta je požádána o prošetření spisu 40 let staré smrti indiánské středoškolačky, který byl uzavřen jako sebevražda. Postupně zjišťuje, že pravda je ještě daleko hrůznější, než by se dalo čekat. Současně vyšetřuje zastřelení Timothyho Collinse, ke kterému se nejdřív přizná jeho žena a poté jeho syn. I to je docela zamotaný případ.
Celý příběh je čtivý, napínavý, občas se trochu táhne nebo se něco opakuje s různými obměnami pořád dokola. Na to jsem si ale u tohoto autora zvykla a nevadí mi to.
Doporučuji!

Paja1709
07.10.2023 4 z 5

Třetí díl ze série a opět nezklamal. Kniha se zase cetla úplně sama. Ale pro mě byl první a druhý díl o trochu lepší. Těším se na další díly s Tracy.

AlenaF
29.09.2023 5 z 5

Další pátrání s Tracy Crosswhiteovou. Skvělé pokračování detektivní série. Těším se na další díly.

moudivlacek
14.09.2023 4 z 5

Další příběh s Tracy. Ta je požádána o prověření spisu o sebevraždě indiánské dívky Kimi. Tehdejší zástupce šerifa tomu výroku nevěřil a pátral. Jenže neměl žádné důkazy. Dcera pozdějšího šerifa sama šerifka chce znát pravdu. Jenže po 40 letech se to zprvu zdá jako utopie.
Ale Tracy má smysl pro detaily a navíc má výhodu - značně pokročilé kriminalistické vědy, které dokážou i nemožné.
Není to snadné, navíc ještě dělá na případu vraždy manžela vlastní ženou, na které ale plno nesedí. Navíc syn oběti do toho nečekaně také zasáhne.
A tak Tracy zjistí, že 1 smrt vede k několika "smrtím" zaživa. Co je lepší, záleží na jednotlivých lidech. Někdo svědomí má a někdo obětuje i "bližního svého".
Jestli bude další díl s Tracy, ráda si jej přečtu.

Autorovy další knížky

Robert Dugoni
americká, 1961
2023  86%Její poslední výdech
2022  83%Hrob mé sestry
2023  88%Rudí jezdci
2024  87%Dívka v pasti

Kniha Rudí jezdci je v

Právě čtených4x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce88x
Chystám se číst68x
Chci si koupit29x
dalších seznamech3x