Toskánská hraběnka

Toskánská hraběnka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501041/bmid_toskanska-hrabenka-PtI-501041.jpg 4 26 6

Jedna válka. Dvě ženy. Podaří se jim zachránit ty, které milují? Poklidný život hraběnky Sofie di Corsi ve středověkém sídle mezi olivovými háji Toskánska poznamená válka a v roce 1943 nečekaný příchod německých vojáků. Mladá žena sympatizuje s odbojem a zoufale se snaží pomoci svým přátelům ve vesnici. Své úsilí tají před manželem Lorenzem, který se strachuje o bezpečnost rodiny. Když do vesnice přijede Američanka italského původu Maxine, aby pomohla odboji, obě ženy uzavřou nelehké spojenectví. Zanedlouho se ocitnou zapleteni do nebezpečné hry s nacisty, z nichž každá se snaží zachránit ty, které miluje... Konec války je už na dohled, ale v malebných toskánských kopcích mezi olivovníky stále číhá smrt…... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Tuscan Contessa , 2020


více info...

Přidat komentář

Fidibus
17.08.2023 3 z 5

Válečných knih už jsem četla víc a takhle mi přišla slabší. Možná je to tím, že autorka děj rozdělila do osudů, byť z velké části společných, dvou hlavních hrdinek a zároveň chtěla přiblížit dění v Itálii za války. Bohužel se tak příběh ztrácel, byť postava Sofie a láska k jejímu manželovi to zvlášť na začátku a na konci pocitově držela. Romantiku představuje i italské prostředí. Narážka na Florencii a Wolfa (Dívka č. 37).

Szilvia1
24.06.2023 5 z 5

Toskánská hraběnka je o odvážných ženách,které bojují tak jak ženy umějí ve válečných dobách.Je to krásný příběh,autorka je mojí oblíbená,už mám od ní přečtené všechny knížky,snad bude brzy další.


Renike
07.05.2023 5 z 5

Trochu jsem se bála další válečné knihy, ale ten byl moc krásný příběh, napínavý a hezky napsaný. Knihy autorky mám moc ráda, ta mě taky nezklamala .. nemohla, když Toskánsko a Florencii miluji.

alexis818
23.12.2022 5 z 5

Krásný čtenářský zážitek.Mam paní spisovatelka zařízenou mezi své oblíbené.Tento příběh mi připomněl příběhy paní Harmel.Velmi pěkné.

Šánka
06.11.2022 5 z 5

Toskánská hraběnka je krásně napsaný, napínavý válečný román pro ženy, který v tom současném nepřeberném množství jiných by měl zaujmout. Mně se moc líbil.
Příběh se odehrává v nádherně vykresleném prostředí Toskánska, okupovaném Němci. Hrdinkami jsou mladá hraběnka Sofie a Američanka italského původu Maxine, které spojí nejen nečekané přátelství, ale i osobní statečnost, útrapy války, ztráty a hlavně pomoc druhým v těch nejtěžších dobách okupace. Ten kontrast poklidné toskanské malebné vesničky a válečných krutostí se povedl autorce vylíčit velmi barvitě.
Trošku jsem se v začátku obávala, jestli to nebude další tuctový válečný příběh pro ženy, ne, nebyl! Přečtěte si...

zuzana2599
25.10.2022 5 z 5

Hraběnka Sophie di Corsi a mladá Američanka italského původu Maxine, to jsou dvě hlavní hrdinky tohoto úchvatného příběhu lásky i přátelství uprostřed nelítostné války.
Děj románu se odehrává v překrásném prostředí Toskánska, mezi olivovými háji a cypřiši. Sophie i Maxine se ve snaze ochránit svou rodinu a přátele zapletou s nacisty a já napětím na konci příběhu ani nedýchala ! Styl Dinah Jefferies mi už dávněji připomíná romány mé oblíbené Lucindy Riley, jejich knihy jsou překrásné.
Ano, Toskánská hraběnka byl jedinečný čtenářský zážitek !!!