Císařovna kostí

Císařovna kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520797/bmid_cisarovna-kosti-65094db80b39a.jpg 4 16 5

Tonoucí císařství série

< 2. díl

Císař je mrtvý. Ať žije císařovna.  Lin Sukaj konečně usedla na tvrdě vybojovaný trůn, jenže tím její trable zdaleka nekončí. Lid jí nedůvěřuje. Politická spojenectví se jí drolí pod rukama. Guvernéři se k ní obracejí zády a na severovýchodě říše se shromažďuje armáda konstruktů, jejichž vůdkyně se vydává za jedinou právoplatnou dědičku císařství a chce Lin sesadit.  Atmosféra houstne, ostrovy se dál potápějí a do toho dýchá Lin za krk Jovis, bývalý pašerák, nyní kapitán císařské stráže, který tvrdě kritizuje každý její krok. A jako by to nestačilo, na scénu se vrací bájná a mocná Alanga, která chce napravit dávné křivdy. Alangaňané tvrdí, že přicházejí v míru, a Lin potřebuje jejich pomoc, aby porazila rebely a nastolila pořádek…  Ale může jim věřit? Může věřit vůbec někomu?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Bone Shard Emperor , 2021


více info...

Přidat komentář

zazvorka
27.02.2024 5 z 5

První díl se mi líbil více, ale celkově zohledňuji nápaditost série, myšlenka tvorby konstruktů je originální. Takže i druhý díl mě potěšil a třetí hodlám nedočkavě vyhlížet!

spencer
09.02.2024 3 z 5

Císařovna kostí je druhým dílem chystané trilogie z pera A. Stewart. Přestože mě první díl úplně neoslnil, byla jsem velmi zvědavá na pokračování, které toho slibovalo mnohem více a naštěstí se z větší části tento příslib vyplnil.

Jedná se totiž o velmi originální příběh z žánru epické fantasy. Děj se odehrává ve fantasy post-apokaliptickém světě plného magie a zvířecích společníků. Stejně jako v prvním díle, i tady je děj vyprávěn z více pohledů. Vše se ale točí okolo Lin, která právě usedla na trůn po svém otci a snaží se všem dokázat, že na to má.

Způsob, kterým A. Stewart píše napomáhá tomu, aby se příběh nevlekl a měl spád. Je velmi zdatná ve správné volbě slov, čímž vás snadno do světa dění dostane. Musíte ovšem počítat s velkou dávkou politiky, okolo které se točí zejména první polovina dění. Je to ovšem po posledních událostech pochopitelné a řekla bych, že je vše i dobře vysvětleno.

Nicméně se našlo pár drobností, kvůli kterým Císařovně kostí trochu kleslo hodnocení. Některé zvraty bylo jedním velkým klišé, takže máte-li tento žánr načten, nejspíš vás nepřekvapí. Dále oproti jedničce nelze vyčíst tolik motivace ze stran jednotlivých postav a pár z nich mě už nezajímalo natolik jako předtím.

Přesto ale můžu knížku doporučit. Má zajímavou atmosféru a určitě vás má šanci zaujmout i sociopolitická linka. Třetí díl by měl být závěrečný a sama jsem zvědavá na to, čím autorka vše završí.

3,5/5


Kizuizi
16.12.2023 4 z 5

Císařovna kostí ve mně zprvu nezanechala takové nadšení jako první díl, a to hlavně proto, že začátek je jen a pouze o politice. Jistě, Lin potřebuje potvrdit svou pozici, přesvědčit guvernéry že není jako její otec, ale přišlo mi to prostě zdlouhavé. Ale - když už jsem si začínala zoufat, přišel zlom a já opět nadšeně hltala každou stránku. Ten konec to už byla přímo smršť a já NUTNĚ potřebuju pokračování!
Mrzí mě, že to nikde není vidět, protože je to skvělé! Ano, není to dokonalé, má to své mouchy, ale je to čtivé, zábavné, obálky jsou úchvatné a no prostě si to přečtěte, uvidíte sami. A já zas budu (velmi) netrpělivě čekat na to pokračování...

HarTes
11.11.2023 5 z 5

Skvělé pokračování, rozhodně si knížka zasouží lepší hodnocení než dvě trapně mizerné hvězdičky.

DreamerX9
26.10.2023 2 z 5

Zdá se mi že kniha dodržela tradici druhých dílů. První díl mě velice zaujal svou originalitou, světem i propracovaným dějem.
Jsem ráda že autorka zachovala charakter postav i dějovou linku. Nicméně se mi zdá že u druhého dílu se děj nějak zvlášť nepohnul přesto že většina byla velké prokousávání a občasné tlachání o ničem.
Tento díl mě úplně nenavnadil na další ačkoliv obsahoval informace o kterých jsem si jistá že bych ve třetím díle byla ztracená. Snad si autorka nechává všechnu energii na třetí díl?

Štítky knihy

pro dívky lesby, lesbismus LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

2022  83%Dcera kostí
2023  85%Císařovna kostí

Kniha Císařovna kostí je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce61x
Chystám se číst39x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x