Tomu málo, tomu nic

Irwin Shaw

Druhá část rodinné ságy německých přistěhovalců v Americe. Pokračování románu Tomu dala, tomu víc. Autor zde rozvíjí další dramatické příběhy rodiny Jordachů, jejich vzestupy a pády, radosti a úzkosti a celé vyprávění končí jedním otazníkem. Ptá se po smyslu rodiny v dnešní podivné době, zda existuje možnost vzájemné komunikace lidí, kteří jsou si tak blízcí, a přesto tak vzdálení.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 1995 , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název: Beggarman, Thief, 1991

Komentáře knihy Tomu málo, tomu nic

Radimka
08.10.2023

Sága jedné americké rodiny. Četla jsem ji dávno, ale pamatuju se, že se mi dost líbila.

pedroK
28.04.2020

Líbilo se mi. Stojí za přečtení!

Tms636
21.11.2019

fajn čtení II

Babo
24.02.2015

Dočetla jsem 2.díl a měla jsem dost dlouho dojem,že nemusel být napsaný.Je to jako když vidím film s otevřeným koncem a říkám si,jak by to asi pokračovalo.Po 1. díle jsem si to neříkala ,považovala jsem osudy sourozenců vcelku za uzavřené,nikdo nemá život plný událostí hodných zaznamenání a pokračování mi přišlo jako taková nastavovaná kaše,za každou cenu se dobrat nějakého konce.Taky bych řekla,že byl napsaný stylem není potřeba číst první část , všechno bylo připomenuto.
Nakonec ale jako by se spisovatel přece jen odpoutal od minulosti a synové hrdinů první části se stali svébytnými a svůj život žijící lidé.
Jak se říká konec dobrý,všechno dobré.

princesse
23.06.2012

Líbilo se mi i pokračování. Nezklamal ani druhý cíl. Doporučuji.

Matej
30.11.-0001

Pokračování, již ne tak dobré, ale stojí za přečtení!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Irwin Shaw také napsal(a)

Irwin Shaw
americká, 1913 - 1984