Tom Hanks: Cesta ke slávě

Tom Hanks: Cesta ke slávě https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134775/bmid_tom-hanks-cesta-ke-slave-qyy-134775.jpg 3 11 3

Další ze solidně napsaných monografií, které přibližují současné americké filmové hvězdy - tentokrát Toma Hankse.

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , ETC
Originální název:

Tom Hanks - Journey to Stardom , 1995


více info...

Přidat komentář

JancaMia
13.02.2023 5 z 5

Škoda že tenhle jinak úžasný životopis je v dnešní době již zastaralý, zasloužil by si nové vydání se všemi posuny Toma Hankse (jakožto vynikající herce, režiséra, spisovatele) .

GYROTOURBILLON
23.11.2021 4 z 5

Tak jasně, kdo zná detailní začátky TH? Cesta nebyla vydlážděna snadným úspěchem, což herce formovalo. Spousta filmů z jeho začátků, ať už těch dobrých či horších, neznám. Filmy s jeho osobou jsem začal sledovat od filmu Velké vítězství. Filmy jako Apollo 13, či Forrest Gump a Philadelphia jsou favority. Z doby nedávné nedám dopustit na Zelenou míli či Da Vinciho kód ..
V každé z těchto rolí Tom dokáže zaujmout, rozesmát či rozbrečet. I Polární expres, který byl tedy opravdu jiného ražení, mě nadchl.
Jasně, kniha je již staršího data a ne zrovna "čtivě" psaná, nicméně obrázek o herci přeci jen nabídla. A že není o jeho soukromí více, nevadí. Ne každý slavný dá své soukromí všanc. A třeba časem vydá ucelenější publikaci.


Lili
22.07.2020 2 z 5

Začala jsem životopis Toma Hankse číst hlavně proto, abych vytvořila dělítko od sedmnáct set stránkového románu o Scarlett O‘Harové a dalšího románu. Sáhnout po Hanksovi byla jasná volba, na přečtení čekal dlouhých sedm let.
Vůbec mě nemrzí, že je životopis psaný před čtvrt stoletím, mě stejně nejvíc zajímá dětství a osobní vývoj v mladém věku, ale právě to zajímavé chybělo. Knížka se nejvíc zaměřuje na filmové příležitosti a natáčení, rozebírá jeho role. Často jsem se ztrácela, protože jsem filmy i seriály vůbec neznala nebo je viděla jen jednou a tak si je stejně skoro nepamatovala. Nutno podotknout, že nejsem úplný neznalec filmů s Tomem Hanksem, viděla jsem jich dost přes dvacet, některé mnohokrát, jenže mám mezery právě z těch osmdesátek.
Mně se Tom nejvíc vryl do srdce třemi filmy. Filmem „Velký“, s kterým jsem doslova vyrostla a žasla nad tím, jak dokonale ztvárnil třináctiletého kluka, kterýmu jsem jeho proměnu fakt věřila. Pak „Philadelphií“, kde mám pokaždé husí kůži a sleduji ji jako v tranzu. A „Trosečníkem“, asi největší srdcovkou, u kterého jsem se dojímala snad už dvacekrát. Někoho film nebaví třeba proto, že není doplnění hudbou jak jsme zvyklí (zrovna ve Philadelphii je to nádhera!), ale myslím, že právě to ticho a minimum hudby, vystihuje mnohem líp dusno nechtěné samoty. Jedna ze závěrečných vět, mi z hlavy nikdy nevymizí a můžu ji klidně nazvat i svým mottem: „Zítra vyjde slunce a kdo ví, co přinese příboj?“ Zkrátka nic není ztracené, protože s každým novým zítřkem přichází i naděje.
Knížka nestála za moc, to zajímavé jsem se nedozvěděla. Grafická úprava, formát aj. se příliš nepovedly. To ale nic nemění na tom, že Hanks je a bude, velký sympaťák.

„To nejlepší se může skrývat i za tou nejnepříznivější situací.“

Štítky knihy

herci

Autorovy knížky

Roy Trakin
americká
1996  69%Tom Hanks: Cesta ke slávě

Kniha Tom Hanks: Cesta ke slávě je v

Přečtených16x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x