Tohle není žádná lovestory

Tohle není žádná lovestory https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480842/bmid_tohle-neni-zadna-lovestory-80e-480842.jpeg 3 89 26

Maggie Gardinerová není dost dobrá. Vypila na pracovní konferenci šest sklenic vína, vzbudila se špinavá od kari a omylem se sestěhovala s nudným klukem, který měl být jen povyražením na jednu noc. Něco se musí změnit. Zdá se, že všichni dvacetiletí influenceři z Instagramu vědí, co mají dělat se svým životem. A tak se Maggie rozhodne napsat si seznam. Jakmile všechno splní, stane se nejlepší verzí sebe sama. Stane se tím, kým chce být. Nebo ne? 1. Staň se vegankou. Té holce z Twitteru to prospělo. 2. Vyzkoušej jógu – ta ženská, kterou z nenávisti sleduješ, na ni přísahala 3. Začni meditovat – něco na tom určitě bude… 4. Přestaň kouřit. Už není rok 1999. Tohle není žádná lovestory je knihou pro každého, kdo si někdy přál být dokonalý. Pro kohokoliv, kdo má pocit, že selhal. A není to milostný příběh, je ze života. A navíc je k popukání. Pro fanoušky Holly Bourne a Mhairi McFarlane.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

This is Not a Love Story , 2020


více info...

Přidat komentář

adela2230
24.03.2024 3 z 5

První část knihy mi moc nesedla. Hrdinka mi přijde přehnaná, jedná neúměrně věku. Ačkoliv se člověk ve spoustě věcech může najít, tady tím, že je to všechno najednou je toho moc. Druhá půlka byla lepší, hrdinka začala více "přemýšlet" a tím pádem kniha začala být zajímavá.

monika0181
13.02.2024 1 z 5

Tak po dlouhé době jsem nedočetla.
Hrdinka mi totálně nesedla. Jsou tu komentáře, že jste se nasmáli. Já opravdu ne. Maggie mi přišla trapná, nedospělá, nezodpovědná, primitivní.
Opravdu jsem se snažila, dala jsem skoro polovinu knihy, ale víc ne. Nebyl žádný progres v jejím vývoji.
Radši sáhnu po jiné knize.


KerrKnock
18.12.2023 5 z 5

Ze začátku jsem měla pocit, že hlavní hrdinku zabiju, absolutně jsem nechápala její rozhodnutí a fakt jsem si myslela, že knihu zaklapnu jen kvůli charakteru postavy. Ale natolik mě to vtáhlo, že jsem knihu přečetla během dvou večerů a vlastně se mi moc líbila. Mělo to spád, četlo se to velmi dobře, měla jsem pocit, jako by mi kamarádka vyprávěla, co se jí děje v životě. A koneckonců - ne vždy se musím ztotožnit s hlavní hrdinkou. Knížka mě pobavila, smála jsem se kolikrát nahlas, za mě moc fajn čtení.

mondulinecka
28.08.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala úplně náhodou, a rozhodne to bylo super, četlo se s lehkosti a rychle. Zadne převratné dílo to není, ale oddechovka parádní, já jsem spokojena.

Kamilajznik
26.04.2023 3 z 5

Knihu jsem zvolila jako oddechovou četbu a musím říct, že ze začátku jsem si teda ale vůbec neoddechla . Naopak, hlavní hrdinka mě tak strašně štvala, že se mi ani nechtělo pokračovat dál. Ale zvědavost zvítězila..chtěla jsem vědět, zda bude tak nesnesitelná az do konce. A musim říct, že na konci mi byla i sympatická a přece jen si z knihy něco odnáším .

Fzuzik
29.10.2022 3 z 5

Chtěla jsem něco odpočinkového, to jsem měla. Sice mě povaha Maggie a její alko výstřelky neuvěřitelně vadily, ale postupem času to byla více moje krevní skupina. :)

Barca_1988
31.08.2022 4 z 5

Při přečtení pár stránek jsem si říkala, že tohle určitě nedočtu. Hrdinka mi nebyla vůbec sympatická a její myšlenkové pochody se mi zdály přehnané a nepatřičné, ale nedokázala jsem přestat číst. Samotnou mě zajímá jóga, meditace a snažím se na sobě pracovat, a tak jsem chtěla vědět, jak si s tím protagonistka poradí. Postupně jsem si Maggie zamilovala. Knihu jsem četla zrovna v nelehké životní situaci, kdy mě čekala operace. Pomohla mi se odreagovat a zasmát se. Vůbec mi nevadilo, že to nebyla nějaká mega love story, ba naopak. Konečně něco ze života. Velmi dobře zpracována problematika dnešních sociálních medií.

miluska7314
27.08.2022 5 z 5

Oddechovka na dovolenou. Zasmála jsem se

Veju007
02.08.2022 3 z 5

Tady opravdu název knihy odpovídá pravdě, romantická linka se objeví minimálně, v této knize jde především o nalezení sebelásky a uvědomění si, že vše, co je na instagramu, nemusí být nutně realita.

Hlavní postava Maggie ovšem teda není vůbec sympatický člověk, jedná impulzivně, za minimálně polovinu špatných věcí si může sama, je věcně protivná, opilá a trošku jí chcete občas plesknout. Ale ano, její trapasy jsou občas úsměvné.

Na konci příběhu samozřejmě přijde prozření a uvědomění si svojí hodnoty a příběh je tak ve finále milým, odpočinkovým čtením.

Jonna
18.07.2022 3 z 5

Letní čtení, nic víc, nic míň

lailaj
13.07.2022 5 z 5

u téhle knihy jsem se na začátku fakt zasmála. Záčátek je boží, pak se Maggie dostane do dost protivné nálady, ale to konečné prozření stojí za to. Je to ukázka toho, že člověk se musí dostat dolů, aby mohl nahoru, když to nevzdá

pogmanka
02.07.2022 2 z 5

Knížka je oddechovka, člověk si u ní odpočine, ale pro mě v ní chybělo něco víc. Něco, co by mě nutilo chtít číst dál a dál. Četla jsem dál jen abych to prostě dočetla. Humor i styl byl prima, ale obsah mi prostě nesedl. Nebylo tam něco co by mě do toho vtáhlo. Beru to jako oddychovku, která ani neurazí, ani nepotěší.

kachnat
14.06.2022 5 z 5

Odpočinková četba, kterou zhltnete na posezení. Vtipně psaný příběh.

a304
09.04.2022

(SPOILER) Doporučuji, už obálka slibuje pohodu. Humor mám nejraději.

pidalka777
09.04.2022 4 z 5

Super odpočinková četba. Trochu mi to připomínalo Bridget Jonesovou. A občas jsem se musela dost držet abych nevyprskla smíchy (spal vedle mě můj syn).

PerfectionistKa
16.03.2022 3 z 5

| Maggie je 27, bydlí se svým přítelem, kterého nemá ráda, pracuje na místě, kde to nenávidí, a kouří jak fabrika. Když ji její brzy-už-ex-přítel požádá o ruku, uvědomí si, že to je přesně to, co nechce, a ve vínovém opojení si začne sepisovat seznam věcí, které na sobě chce změnit (např. změnit práci, cvičit jógu, být vegan), protože u té Emmy Pentonové na Instagramu tyhle věci přece fungují, tak to musí být pravda, no ne?

| No… ne. Trvá to déle, než by mi bylo milé, ale i Maggie zjistí, že tak jednoduché to opravdu nebude a že ani Emma Pentonová není dokonalá. Pojítkem příběhu v knize je rostlina - amarylka, kterou dostane od babičky. Maggie si usmyslí, že ta symbolizuje její život a když ji dokáže udržet naživu, bude se dařit i jí a naopak. Jak jí to s touto květinou půjde si domyslete sami, není to zas tak těžké, ale symbolika hezká.

Aspoň 80 stran jsem se však musela začítat a celkem takových 200 mi trvalo, než jsem to četla fakt s chutí. Důvod? Maggie. Já mám poslední dobou nějaké štěstí na ty buranky. Potřebuju už v contemporary nějakou nevýstřední, lehce introvertní hlavní hrdinku, se kterou se budu moct ztotožnit, nebo si alespoň řeknu, že bych se s ní chtěla kamarádit. Protože málokterou hlavní postavou jsem kdy dokázala tak moc opovrhovat už na první straně. Neskutečně mi vadilo, jak se chová, co dělá a nad čím přemýšlí. A bylo mi jí děsně líto.

Jenomže abych knize zas tolik nekřivdila, tak nejlepší na ní byl právě její vývoj. Vyvíjí se tam tak nějak všechno. Nejvíc samotná Maggie, která mě kupodivu ke konci přestala vytáčet, protože se fakt evidentně změnila, ale také třeba její vztahy se sourozenci, pracovní příležitosti, a tak podobně. I ta lovestory se tam ukáže, přestože nebude klíčovým tématem. Knihu jako celek bych označila slovním spojením: neurazí, nenadchne.

Šajler
14.03.2022 1 z 5

No při čtení jsem si celou dobu říkala, že to už můžeme napsat knihu každý o svém životě. Občas každý zažijeme tzv dny BLBEC, které stojí za to :D ;). Prostě takové o všem a o ničem....

TerkaM
22.01.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, ale četla jsem to příliš dlouho a připadalo mi, že se hlavní hrdinka vůbec nikam neposouvá. Konec mě však celkem vtáhl a já pochopila, že ač se Meg skoro nikam neposunula, tak se pohnula vlastně o dost velký kus ve svém životě. Není to lovestory, v tom má název pravdu, je to především kniha o sebelásce. Přesto romantická linka je tam hrozně nepatrná, takže pokud od knihy chcete právě romantickou oddechovku, dost pravděpodobně budete zklamaní.

eliska2126
16.12.2021 5 z 5

Tak tohle byla parádní oddechovka. V knížce Tohle není žádná lovestory sledujeme skvělou hrdinku Maggie Gardinerovou, typickou smolařku, která zkazí na co sáhne. Také to, že je obklopena rádoby dokonalými lidmi a jejich dokonalými životy ji moc nepomáhá. Rozhodne se proto, že překope svůj život od základů a napíše si seznam. Dokáže ale vše splnit a stát se lepší verzi sebe samé, jak si myslí?

Maggie je přesně ten typ postavy, který si zamilujete už od první stránky. Maličko jsem v ní viděla takovou Bridget Jones. Utápí se v alkoholu, o super chlapa ani nezavadí a v práci je to jedna velká katastrofa. Ale je vtipná, je sympatická, je prostě skvělá! Už během první kapitoly si mě získala a do knížky mě vtáhla. Další postavy příběhu, ať uz Maggiini sourozenci, rodiče, babička nebo tajemný chlapík z jógy mě také bavily. Každá postava měla svou osobnost a řešila jiné problémy.
Autorka sice nepíše sáhodlouhé postavy prostředí, ve kterém se zrovna nacházíte, ale i tak jsem si to dokázala skvělé představit. (Úplně jsem viděla tu plíseň na chodníku .)
Jak už z výše napsaného vyplývá, knížka se čte opravdu lehce, její tempo je rychlé, autorka hodně používá dialogy, takže mi stránky mizely pod rukama. Autorčin styl psaní mi celkově dost sedl, má takový oddechový styl u kterého nemusíte nějak extra přemýšlet.
Myslím si, že pokud jste fanoušky Bridget Jones, knížek Jo Watson nebo obecně si rádi oddychnete u vtipného čtení, tak je Tohle není žádná lovestory přesně to pravé pro vás.

Mikuše-Ivet
08.12.2021 1 z 5

Tak touhle knihou jsem sáhla vedle..... Bohužel ani nedočteno