Tobiáš

Tobiáš https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233765/mid_tobias-233765.jpg 4 1 1

Pozdně biblický příběh o Tobiášovi odráží zkušenosti, kolik neštěstí a smutků může dopadnout do lidského života. Ale především jím prozařuje důvěra, že i v takových chvílích si do našich životů razí cestu Boží milosrdenství a jeho uzdravující moc. Jen je potřeba vydat se na cestu jako Tobiáš. Dětem se příběhy z bible poslouchají nejlépe, když jim je vypravují jejich nejbližší. A převyprávění pro takovou společnou četbu umí velice dobře nizozemský farář a spisovatel Nico ter Linden (nar. 1936). Po jeho starozákonním a novozákonním Povídá se…, a vyprávění evangelijních příběhů pro děti Král na oslu nabízíme samostatný příběh o Tobiášovi. V českém vydání ho do nového hávu obléklo nápadité a bohaté výtvarné zpracování ilustrátorky Mariky Bumbálkové.... celý text

Přidat komentář

poppins
13.04.2021 4 z 5

Nico Ter Linden vytvořil svým převyprávěním tak trochu sporné biblické knihy Tóbijáš poetický pohádkový příběh o tom, že tam, kde je víra, naděje a odvaha je i andělský doprovod a šťastný konec. Krásná kniha, která potěší nejen svým obsahem,ale i (a možná hlavně) nádhernými a výstižnými ilustracemi Mariky Bumbálkové.
Pobídku k přečtění říká na rozloučenou sám anděl : " ... celý ten příběh zapiště. Až budete mít děti, předčítejte jim ho....Byla by škoda, kdyby se takový příběh ztratil. O tom, že nemusíme zoufat. Že máme statečně čelit smrti. Že můžeme mít naději, i když nic nevidíme. Prostě celý ten příběh předávejte dál!"