To nejhorší v nás

To nejhorší v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518715/bmid_to-nejhorsi-v-nas-Xkd-518715.jpg 4 39 20

Všichni máme svou třináctou komnatu… Učitelka Soňa a psycholog Ivan. Oba si s sebou nesou bolestivá zklamání z minulosti a svá srdce uzavřeli před láskou. Když se však jednoho dne neplánovaně setkají, přeskočí mezi nimi nečekaná jiskra, které se ani jeden z nich nebrání. Nad jejich vztahem se ale od začátku vznáší stín závisti a intrik. Ivan se navíc v práci střetává s klientem, který k němu není upřímný a dlouho skrývá svou pravou tvář. Ivanovi blízcí brzy čelí smrtelnému nebezpečí a on sám se ocitá v pasti, ze které není úniku. Klienta, bohužel, nezavazují žádná pravidla. Dokázal by se uchýlit i k vraždě?... celý text

Přidat komentář

HankaL.
22.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Právě dočtena. Líbilo se mi jak kniha plynula a jak byly vykresleny jednotlivé postavy. Martinu jako kamarádku by opravdu nikdo nechtěl. I když Soňa mi občas přišla jako naivka. I když jsem tušila jak kniha dopadne, tak se mi líbila. Jen překlad ze slovenštiny trochu pokulhával.

kramlinka88
14.03.2024 5 z 5

Kniha nám představuje příběh mladé učitelky Soni, která raději bude sama, než se scházet s těmi divnými muži, které jí dohazuje její nejlepší kamarádka Martina. A popravdě se není čemu divit.

Jednoho dne, po dalším takovém nevydařeném rande, ovšem potká šarmantního psychologa Ivana. Dá mu šanci dobývat její srdce ?

Proč se Ivan Martině nelíbí ? Čeho všeho je Martina schopná, aby ochránila svoji nejlepší kamarádku? Kdo je ten záhadný klient Karel, který s železnou pravidelností potřebuje stále docházet na sezení ?

Velká spousta otázek, ale odpovědi se postupně odkrývají. Kniha se skvěle čte, stránky letí jedna za druhou. V knize se nám prolínají příběhy z pohledu všech hlavních postav, což je skvělé. Každá postava má co skrývat, každý má své tajemství.

Knížka byla skvělá, přesně takové psychologické thrillery mám ráda. Ač mě malinko zklamal konec, představovala bych si ho malinko jinak, knihu určitě velmi doporučuji.
Kdo zvládáte zvolte raději slovenský originál, v českém překladu je bohužel vcelku dost chyb a někoho to může rušit od čtení :-)


PetraCy
13.03.2024 4 z 5

Napínavé....dobře se četla...

lucyvase4
29.02.2024 3 z 5

Ruku na srdce. Záviděli jste někdy kamarádce nebo kamarádovi jeho drahou polovičku, lépe placenou práci, větší dům, rychlejší auto? Ne? Vážně? Nikdy, jste si neřekli, že by bylo super, kdyby jste byli na jeho místě ?

Někdy se špatnou zkušeností, traumatem nebo jen tím, že se nám zrovna v něčem nedaří, může probudit TO NEJHORŠÍ V NÁS. Malý človíček uvnitř hlavy, který nám našeptává, že vše a všichni, kteří nás obklopuji, nás ve skutečnosti nemají rádi. A tohle malé, nové JÁ je uchlácholeno teprve tehdy, když se nám zase něco povede.

Příběh Ivana a Soni je přesně takový. Když se jednoho dne náhodně potkají a přeskočí mezi nimi jiskra, vypadá vše jako idylka. To je ale bohužel jen zdání. Jako každý vztah, i tento má své mouchy. Oba dva mají navíc své bolístky z minulých vztahů, které si sebou nesou. A do toho se ještě přidají lidé, kteří jim lásku nepřejí.
Kam až je ochotna zajít kamarádka, která vás chce mít jen pro sebe? A co je ochoten udělat muž, kterého podvadei žena?

"V tomto věku dávno věděl, že žádný vztah není ideální a neobejde se bez hádky. To, zda bude fungovat, záleží jen na těch, kdo ho tvoří. Zda se o něj postarají a nechají ho vykvést, nebo se na něj vykašlou."

Musím říct, že kniha se mi do 1/2 vážně hodně líbila. Vzájemné oťukávaní Ivana a Soni, začátky jejich vztahu, to bylo parádní počteníčko. Pak se to celé ale nějak zvrtne. Říkala jsem si: ,, Hlavně, ať to nedopadne tak, jak si myslím." Bohužel dopadlo to přesně tak... ☹️

Jelikož moc thrillery nečtu, chyběl mi v knize větší popis emocí jednotlivých postav. Popravdě jsem si ani žádnou z nich neoblíbila. Děj plynul tak rychle, že to ani moc nešlo. Na tak málo stran dostat tak velký příběh, je za mne škoda. Klidně bych brala knihu delší.

Další mínus je pro mne překlad. Ten se bohužel vůbec, ale vůbec, nepovedl.

Co se ale nedá knize upřít je čtivost. Za dva dny máte přečteno, jako nic. A to, že vás autorka nutí neustále přemýšlet, zda je vaše teorie správná a podsouvá Vám i jiné možnosti, bylo také fajn. Kdyby to nakonec nedopadlo tak prvoplánově, byla by to super kniha.

Hodnocení : ⭐⭐⭐, 5/5

Je to teprve můj druhý thriller a musím říct, že tento žánr určitě nebude mým nejoblíbenějším

Lucciella_L
26.02.2024

Nic není černobílé. Ani v životě, ani v této knížce...

Nešťastný Ivan, opuštěná Soňa, kamarádka, co vlastně není úplně tak skvělá kamarádka, pacient, který má stejný osud jako jeho lékař... A nebo je to všechno tak trošku jinak? Co je pravda a co ne?

Knížka se mi líbila, je to takový ten typ, který mě baví, takže za mě super :) Člověk se chvilkami ztrácel v iluzi a chvílemi si byl 100%, že ví, kdo je kdo... a ejhle, ono ne ;)

Jen bych tedy urazila pracky tomu, kdo to překládal... ;) Ale na celkovém dojmu to ale neubere!

xena2711
23.02.2024 3 z 5

Tak koukám, že půjdu proti davu. Překlad je šílený a dějově slabší a předvídatelné.

snoopylady
21.02.2024 5 z 5

Dost dobrý. Jen škoda, že v dnešní době, kdy se zaměstnává X lidí než se kniha vydá, se stane, že v textu jsou tak šílené chyby jako jsi/si... Vadilo mi to, ale zážitek z přečtení příběhu mi to vynahradil.

Temika
18.02.2024 5 z 5

ANO - "Všichni máme svou třináctou komnatu Učitelka Soňa a psycholog Ivan. Oba si s sebou nesou bolestivá zklamání z minulosti a svá srdce uzavřeli před láskou...."

Jejich osudy se protnou a proplétají, i s osudy jejich nejbližších...

Co je pravda? Kdo klame? Kdo je kdo? Bolest, zklamání, smutek, vražda...!!!
Tato kniha byla první knihou od autorky a musím říct, že pecka.

Kniha byla opravdu skvělá!!!

Vtáhne Vás do děje, čte se sama, stránky nestíháte obracet.... Spousta myšlenek, jak to je, jak to bude... vás nutí číst dál a dál.
Nutí vás přemýšlet o spoustě věcí...

Velmi doporučuju!!!

paula1351
17.02.2024

Budu upřímná a řeknu vám pravdu. Od knížky jsem toho moc nečekala. Říkala jsem si že tak mladá spisovatelka a ještě slovenská to bude snad dobrý. Ale musím si pěkně vynadat, neboť citát: “Nesuď knihu podle obalu se zde opravdu hodí. Jak moc jsem se zklamala!!!! Opravdu se paní autorce moc omlouvám, kniha byla prostě SKVĚLÁ!!!! Hned od začátku mě kniha “chytila za pačesy a nepustila až do konce. Neustále jsem měla nějaké teorie o tom, jak by to mohlo být a konec mě dostal. Naprosto. Jsem ráda, že je v mém hledáčku další skvělá slovenská spisovatelka. Upřímně, nebýt Štafetoví závisláci, tak si asi tuto knížku nepřečtu. A to by byla vážně velká škoda. Protože tato kniha stojí za přečtení. Už se těším, až se mi další kniha od této spisovatelky dostane do ruky.

daja51
11.02.2024 5 z 5

Tohle byla první kniha od této autorky - velká spokojenost - doporučuji.

ctu_a_pisu
31.01.2024 4 z 5

Co tohle sakra bylo?! Jízda, kterou jsem si neskutečně užila!

Er-forma, jednoduchý jazyk, krátké kapitoly a odstavce a velké písmo dělají z knihy velmi čtivou záležitost. Dynamický styl vyprávění je pro mě neobvyklý - většinou se informace dozvídáme zpětně, ale v řádu vět. Jde o zvyk, pak už mi to ani nepřišlo.

Postavy hezky vykreslené už od začátku knihy. Cením popsaný vývoj vztahů mezi postavami! Stručně a zároveň dostatečně - priorita je tu děj. Žádné uspěchané známosti nebo přátelství. Vztahy nás provází celou knihu.

Občas jsem narazila na pár (opravdu jen pár) míst, kdy jakoby chyběl odstavec v návaznosti děje. Všechny postavy, kromě Romana, byly autentické. Roman se choval na můj vkus velice zvláštně.

Naopak při lince Martiny jsem si říkala, že je tam asi omylem - jehe! Na pěkným omylu jsem byla spíš já...

Během čtení jsem měla milion teorií, indicie chodí snad na každé straně. Neskutečně mě to bavilo.

Ač už od začátku byla jedna z mých teorií správná, i tak jsem si konec vychutnala a byl to fakt zážitek. Na konci jsem měla husí kůži, že už je po všem a pak - pak přijde POSLEDNÍ odstavec a naprosto vším zatočí.

Příběh obsahuje mimojiné obrovskou přidanou hodnotu.

Tolik emocí, co příběh vyvolává ani netušíte, že máte. Během čtení jsem měla tolik otázek, na všechny jsou odpovědi v posledních kapitolách. Celou knihu jsem hledala smysl, záměr - vše naleznete a dokonce i víc... Prožila jsem každičkou větu.

Prosím, ať je takhle kniha víc vidět! Kvůli všem Ivanům a Karlům.

Chci druhý díl! A třetí!

Jediná, ale obří výtka je překlad, chyby a překlepy - to bylo teda utrpení! Jinak bych hodnotila 5 hvězdami!

Vlasta71
05.01.2024 5 z 5

Kniha mně zaujala svou obálkou. To co mně čekalo uvnitř za trailer byla jízda. Od začátku do konce velké napětí, tajemství a konečné rozuzlení. Učitelka Soňa a psycholog Ivan se náhodně potkají a zamilují se. Je to opravdová láska?

PosPol
29.12.2023 4 z 5

Kdo by si nepřál najít pohádkovou lásku? Takovou, co hory přenáší a je dokonalá? Po nevydařeném manželství Soňa už v nic takového nedoufá. Osud jí ale do cesty přihraje Ivana, kterému se dosud ve vztazích také příliš nedařilo. Vše je zalité sluncem do té doby, než začnou vypadávat kostlivci ze skříně....

Bravurně napsaný thriller, kdy hned na prvních stránkách autorka čtenáře nešetří a uvede ho v děj brutální vraždou, od které ale vzápětí odejde a trvá skoro celou knihu, než dojde k vysvětlení. Ačkoliv se velkou část příběhu řeší vztahy, tak nudit se rozhodně nebudete! Autorka umí psát nečekaně poutavě i o běžném životě.

Při čtení jsem byla paranoidní a nechápala, o co jde. Proč se kamarádka Soni Martina za každou cenu snaží pár rozdělit? Je snad blázen? A kdo je Ivanův pacient Karel, který vypadá, že neumí do pěti počítat, ale když ukáže svojí pravou tvář, zůstanou jen ústa dokořán?

Knihu rozhodně doporučuji k přečtení, už dlouho mě žádný thriller takto nevtáhl. Kazily mi to dvě věci - první je otřesný překlad ze slovenštiny, kdybych to četla v originále, bylo by to lepší. Zaprvé občasná krkolomná souvětí, divné složení vět, ale nejvíc mi na nervy lezlo, že překladatel a redakce pustili SI místo JSI. Bylo to tam asi 200x, a měla jsem chuť vyškubat alespoň třetinu stran!

No a bohužel mě zklamal konec. Zhruba od poslední čtvrtiny knihy jsem měla podezření a moc si přála, abych se mýlila a bylo to jinak. Poslední dobou jsem obdobný konec četla vícekrát a nelíbí se mi... Proto hodnotím 3,5/5.

TerkinKnižnySve
23.11.2023 5 z 5

Viktória Dominová - To nejhorší v nás


Počet strán: 332
Vydavateľstvo: @nasevojsko
Žáner " #thriller

Druhé stretnutie s našou autorkou opäť vyšlo na výbornú!

Zo začiatku krásny idylický vzťah ale je to naozaj?

Vkladá medzi nich niekto klin či sa zničia sami.

Musim povedat, že hlavné postavy Soňa a Ivan sa mi veľmi páčili, stretnutie ako z romantickeho filmu, všetko krásne až na ...

Ano, ano osina v zadku v podobe "najlepšej kamaradky". počínanie Martiny mi prišlo na hlavu postavené, zlé a asi by som ju odporučila na dobrú psychiatriu.

Ďalej tu máme Karola, ktorý zas dýcha na krk Ivanovy - staronový pacient- je za všetkým on?

Musim povedať, že hoci cca od polky knihy som mala tušenie, ktoré sa mi potvrdilo do posledných stran som bola ako na ihlách a trpla či som mala pravdu či nie.

Knihu určite odporúčam a ak autorka napíše ešte Thriller z radosťou po ňom skočím a doslova ho zhltnem!

Štafeta č. 103
dakujem za stafetu @dudychovajitka
A @vikidominova dakujem za vybornu knihu

#autorskastafeta #kniznastafeta #kniznarecenzia #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #viktoriadominova #tonejhorsivnas #milujemeknihy2

Antonacia:
#úprimnosť #nenávisť #intrigy #láska

VŠICHNI MÁME SVOU TŘINÁCTOU KOMNATU

Učitelka Soňa a psycholog Ivan. Oba si s sebou nesou bolestivá zklamání z minulosti a svá srdce uzavřeli před láskou. Když se však jednoho dne neplánovaně setkají, přeskočí mezi nimi nečekaná jiskra, které se ani jeden z nich nebrání. Nad jejich vztahem se ale od začátku vznáší stín závisti a intrik. Ivan se navíc v práci střetává s klientem, který k němu není upřímný a dlouho skrývá svou pravou tvář. Ivanovi blízcí brzy čelí smrtelnému nebezpečí a on sám se ocitá v pasti, ze které není úniku. Klienta, bohužel, nezavazují žádná pravidla. Dokázal by se uchýlit i k vraždě?

Agida
08.11.2023 5 z 5

Pro mě to byla jizda od zacatku až do konce Na první pohled musím vyzdvihnout obálku, která mě zaujala na první pohled. Oba hlavní hrdinové si s sebou nesou nějaká tajemství a uzavřeli se před láskou. A tím to všechno začne, kdo čeká romanci je vedle, dej je plný napětí a zvratu a především nečekaného konceVíc už prozrazovat nebudu, musíte si to precist sami
Moje první knížka od autorky a už teď vím, ze rozhodne ne poslední.DOPORUČUJI MOC (za me jedna z nej knížek tohoto roku)

JanaŠamšová
08.11.2023 5 z 5

"Minulost nezměníme. Nezáleží na tom, jak často se k ní budeme vracet. Nemáme stroj času, abychom se vrátili a všechno od základů změnili ke svému prospěchu. Zbývalo nám jen poučit se a nedovolit, aby se něco podobného zopakovalo."

Tak tohle byla PECKA!!!

Od první věty jsem doslova očima visela na každém slovu, až do posledního. Autorka umí čtenáře vtáhnout do děje a styl psaní je poutavý bez hluchých míst.
Příběh dvojice, jež se do sebe zamiluje je plný lásky, ale také otazníků. A postupně jich přibývá, až v jednu chvíli vám dojde, o co celou dobu šlo. A nebo také ne a na konci vás bude čekat jedno VELKÉ překvapení.
Ano, velkým překvapením byla pro mě tato kniha od slovenské, mladé a velmi nadějné autorky.

Jidu
25.10.2023 5 z 5

Teda!! CO DODAT?! Říkala jsem si, že mám obavu, jestli autorka obstojí v mém hlavním čtecím žánru, ALE! Jednoznačně ano!!
Tenhle thriller řadím k top tohoto roku. Furt jsem si myslela, jak vše vím, jak je to jednoduché a prvoplánové, ale prdlajs.
Děj má náboj, úžasnou zápletku, smutné scény, romantické scény, prostě vše.
Konec, kterým jsem si byla jistá, mě dostal na lopatky. Nic jsem neodhadla.
Viktória napsala TOP thriller, který nejen že může konkurovat zahraničním autorům, ale zdaleka je předčil.
Knihu 100% doporučuji.

matacita
08.01.2023 5 z 5

Jedna z úžasných slovenských spisovateliek. Prečítala som 2 knihy a tam nekončím.

mirec88
30.08.2022 5 z 5

Tak toto bolo prekvapenie ako hrom. Taký dobrý thriller som dlho nečítal. Mladá slovenská spisovateľka Vikina Dominová si ma týmto úplne získala a ten zvrat na záver vynikajúci až mi tuhla krv v žilách. Odporúčam nielen ženám ako sa píše tu, ale aj mužom. Fakt výborný thriller. Klobúk dole, fakt super. Odporúčam každému a dúfam, že sa dostane do povedomia viacerým ľuďom.

Vknihách
30.11.2021 5 z 5

Prológ je chytľavý. Ako inak. Prvou kapitolou sa vám môže zdať, že ste siahli po inom žánri, aký sľubuje obálka. Hlavná hrdinka Soňa sa zberá na rande naslepo, ktoré jej dohodla kamarátka. V reštaurácii jej padne zrak na osamoteného čítajúceho chlapíka, ktorý žiaľ,na ňu nečaká. Rande dopadne katastrofou,presne tak ako Soňa očakáva, avšak čítajúci chlapík sa jej znenazdajky prihovorí. No,keby mne niekto podobne opíše začiatok knihy,nenadchnem sa. Našťastie,nečítam anotácie a už vôbec nie na Dominovej knihy. Jej štýl mi sedí a opäť mi zamotala príbehom hlavu. Viki je(podľa mňa)majsterka v zavádzaní. Podhodí vám indície a či jej uveríte,je len na vás. Podľa toho vás záver šokuje alebo nie. U mňa to je tak...aj tuším ako to je,ale aj tak zostanem prekvapená… Autorka sa zameriava na detaily bez zbytočných opisov, vyhrá sa dokonale s každou postavou a ich psychológiou,dej má do detailov premyslený s perfektnou gradáciou. Taktiež si dá záležať na grafických detailoch. Obálka je trefná, absolútne sedí k príbehu a každá kapitola sa začína žiletkou (rovnako ako v predchádzajúcej knihe S úctou, Priateľ listom). Čo sa týka záveru, až ma zamrazilo o_o povedala som si iba OU :\ ak teda čakáte "hepyend", čakáte márne! Dominová nepíše sladké, otrepané závery. Píše,akoby z reálneho života,kde sa nič nemusí zdať také,ako to vyzerá na prvý pohľad a nie vždy sa všetko končí šťastne….k tejto knihe by som prijala príbeh Soni a jej rodiny po rokoch...

Kniha To nejhorší v nás je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Doporučených3x
Knihotéce48x
Chystám se číst44x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x