Zachránci nového času

Zachránci nového času https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375529/bmid_timeless-zachranci-noveho-casu-S99-375529.jpg 4 47 16

Timeless série

1. díl

Po Srážce časů se zrodila nová Země: kontinenty změnily tvar, vyrostla nová pohoří a oceány se vylily z břehů. Divočinou táhnou stáda mamutů a dinosaurů, nad městy se tyčí mrakodrapy a v přístavu New Chicaga se potkávají parníky, plachetnice a obří roboti. Minulost, přítomnost a budoucnost splývají a vytváří nový, naprosto originální svět. V den svých třináctých narozenin se Diego Ribera probudí s jedinou myšlenkou: dostane konečně vytoužené létací prkno? Netuší, že brzy bude muset řešit mnohem závažnější věci. Stane se totiž svědkem únosu svého otce – geniálního vynálezce Santiaga. Nájezdníci z Aeterna chtějí využít jeho schopností a ovládnout svět. Odvezli ho neznámo kam a Diegovi nezbývá nic jiného, než na to přijít a vyrazit mu na pomoc…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Timeless: Diego and the Rangers of the Vastlantic , 2017


více info...

Přidat komentář

MartinProtschke
16.04.2024 5 z 5

Ač nejsem cílová skupina téhle knihy, moc se mi líbila. Vrátila mě do dětství, kdy jsem hltal verneovky, Ostrov pokladů a podobné knížky. A ty ilustrace ke knize jsou úžasné

vikingg
28.06.2023 5 z 5

Ačkoliv jsem holka a kniha je určena pro chlapce ,užila jsem si ji. Ze začátku pro mne bylo obtížné se začíst, jenže pak se konečně začalo něco dít a do děje jsem se dostala neuvěřitelně rychle. Nevadilo by mi kdyby tam nebyli ilustrace a kniha by na pohled vypadala kratší , ale krásně doplňují děj. Každopádně skončilo to tak, že mi jedna-dvě slzy ukáply ale pak jsem otočila stranu a přečetla jsem si ten konec no a řekněme že to skončilo blbě jako každá kapitola v thrilleru ,která vás nutí číst dál a zjistit co se stane. Jenže tady uz není jiná kniha. Nicméně, knihu doporučuji, řekla bych tak 10-14(15) let starý člověk si to užije spíš než dospělí lidé. Kniha splnila má očekávání a i kdy tento žánr moc nečtu, kniha mě nadcha.


Schullerka
31.05.2022 2 z 5

Knihu jsem dočetla především kvůli ilustracím, to je totiž hlavní tahák, text totiž za moc nestojí. Samotný svět, který Armand Baltazar vytvořil je fantastický, myšlenka různých časových epoch, které se srazili dohromady a způsobily tak různorodý a bohatý svět je skvělá. Pro nadšené dítě je tu snad všechno: roboti, dinosauři, futuristické skateboardy, letadla, piráti...

No ale ve výsledku ten bohatý svět je zadupán obyčejným příběhem a postavami, které nemají co říct. Samotný styl psaní byl občas celkem chaotický a já kusy příběhu (hlavně akční scény) chápala víc z těch ilustrací. Některé poučky mi tu taky přišly buď úplně mimo mísu nebo těžkopádně předložené.

Asi to stojí za to si knihu přečíst už jen kvůli tomu krásnému výtvarnému zpracování, ale doufala jsem ve víc.

tomas9591
03.03.2021 2 z 5

3.5*
Příběh je teda nechutně dlouhý, ale čte se dost rychle a plynule. Stačí si k tomu sednout a máte pěkný kus za sebou. Příběh má originální svět a příběh doplňují úžasné ilustrace. Je nutno říct, že by jste si knihou neměli listovat, protože si právě pomocí obrázků můžete vyspoilerovat prakticky celou knihu. A to i konec. Poněkud nepraktické. Je to jednoduché na čtení díky jednoduché zápletce. Je opět poukázáno na přátelství mezi dětmi a rodinné vztahy.

smerfetka4039
14.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro děti. Hlavní hrdina má 13 let, takže cílová skupina je jasná. V knize je spousta krásných ilustrací, tak bohatě ilustrovanou knihu pro mládež jsem dlouho neviděla. Svět, ve kterém se příběh odehrává je velice originální a nad příběhem dospělák nesmí moc přemýšlet, nicméně je to čtivé. V některých komentářích si čtenáři stěžují na ploché postavy a jednoduchou zápletku, ale je to prostě knížka pro 10-12ti leté děti... Ale ty obrázky... z těch jsem si sedla na zadek ????

Svica
29.07.2019 4 z 5

Nenáročný, čtivý příběh se zajímavým časovým rozhraním určitě vtáhne každého kdo miluje fantasy jako takové. Hlavní hrdinové jsou typičtí puberťáci svých dob, které svede dohromady boj o záchranu života na celé zvláštně postavené planetě. Ilustrace jsou nádherné a křídový papír jen podtrhuje celkový vzhled knihy. I když je to těžká velká bichle určtě stojí za to si jí přečíst a doporučit jí i mladším ročníkům.

Kalip
26.07.2019 4 z 5

Obdivuju propracované ilustrace. Zaujalo mě téma propojení časů a hledala jsem oddychovou knížku, tak jsem sáhla do police v odd. pro mládež. Ze začátku mě ti puberťáci štvali :-), ale postupně jsem si k nim vytvořila překvapivě kladný vztah. Závěr, kde jsou až moc zřejmé přípravy na pokračování, mohl být vystavěn důmyslněji. Celkově ale fajn čtení na léto.

Hoshi
13.07.2019 5 z 5

Jsem spokojená. Na to, že je kniha tak těžká a tlustá, což zřejmě spoustu mladých čtenářů odradí, příběh není nijak náročný, je čtivý doplněný krásnými ilustracemi, který celému čtení dodává tu správnou atmosféru. Pokud někdy vyjde pokračování, ráda se do něj pustím.

Percabethka
04.07.2019 3 z 5

Pěkné ilustrace, ale tím to asi tak končí. Musím přiznat, že jsem od knížky čekala daleko víc, příběh byl průměrný, postavy celkem ploché - i když vezmu v potaz, že je kniha psaná převážně pro děti - a většinu času tam bylo jedno klišé za druhým. Věřím ale, že nějakému desetiletému dítěti, které jinak moc nečte, by se tahle knížka líbit mohla.

PhoebePollard
18.05.2019 2 z 5

Zcela průměrná odpočinková četba. Nic světoborného, ani originálního, ale jako výplň času mezi složitějším čtením, kdy se člověk potřebuje uvolnit a nezamýšlet nad textem, perfektní. Hlavní hrdina se super schopnosti, partička přátel, lovestory, průměrný záporák. Námět skvělý, ale provedení trošku pokulhává. Povahy nejsou propracované do hloubky a obrázky přes několik stran klidně i uprostřed věty silně narušují dojem z knihy. Já sama jsem si knihu půjčila v knihovně a jsem za to ráda, protože koupě něčeho takového by byla naprostým plýtváním peněz. Příběh se mi líbí, ale bylo by lepší, kdyby ho Baltazar více propracova a promyslel.

VencaNeb
07.02.2019 2 z 5

Tak tohle bylo hodně divné. Kniha na pomezí komiksu a románu, kde ilustrace často nahrazují část textu. Pokud se to dělo v místě popisném, tak to vůbec nevadilo a jako experiment skvělé. Ale pokud se tak dělo ve chvílích největšího napětí, tak to bylo hodně špatně. Tam, kde má být odhalen charakter a pocity hlavního hrdiny až na dřeň, jen vidíme "dokonalé" ale zároveň neskutečně PLOCHÉ obrázky. Je to stejné, jako byste ve své oblíbené knize nečetli konce kapitol, ale nechali někoho, aby Vám je vyprávěl. Nebo ještě jiné přirovnání - jako kdybyste si nepustili konec filmu a jen se podívali na pár screenshotů.
Nápad téhle knížky přitom není vůbec špatný a obsahuje vše, co takováhle knížka obsahovat má - originální svět, partu přátel, hlavního hrdinu se speciálním nadáním, létající prkna, romantickou linku... Jenže provedení značně pokulhává. Zřejmě i proto, že tam, kde by jiný autor svůj text "donekonečna" vylepšoval, přepisoval a škrtal, domýšlel detaily světa a příběhu až ke krajnosti, nechal zřejmě Baltazar první verzi a dále se věnoval "jen" ilustracím. Ve výsledku je příběh chatrný, nedomyšlený a já jsem rád, že jsem v knihkupectví odolal a počkal na knihovnu. Rozhodně nic, co by si zasloužilo místo v naší poličce.

antonin7325
05.01.2019 3 z 5

Takhle pro náctileté jasná volba dospělý se též u toho pobaví ilustrace jsou super pro fanouška komiksů ještě více .Jedině příběh mohl být trošku více rozpracován a některé věci mohli jít trochu více do hloubky no uvidíme jaké bude pokračovaní pokud na něj dojde.V celkem vzato dobrá zábava .

azertaaz
09.10.2018 5 z 5

Pro náctileté čtenáře úplně super volba. Pro nečtenáře má plno úchvatných obrázků, které vtáhnou do děje a vy chcete vědět, co který znamená.
Námět knihy je nový a atraktivní pro většinu kluků. Kniha která spojuje dinosaury, piráty, roboty a záchranu světa je něco, co musí zaujmout už jen tím nápadem.
Já nemůžu než doporučit.

alena7008
31.08.2018 3 z 5

Kniha mě velice překvapila svým námětem, kde mísí budoucnost s minulostí (můj sen bylo vždy zjistit jaké by to bylo, kdyby jsme byli na zemi s dinosaury). Trošku rušivou kulisou k četbě byla přemíra obrázků, raději mám když mohu zapojit alespoň trouchu fantazie, ale autor na konci vysvětluje, že tolik obrázků je tam z důvodu, aby kniha byla jako film.

žvejka
07.07.2018 2 z 5

Kniha má opravdu originální námět podpořený velkým množstvím ilustrací. Místy bych řekla až přemírou ilustrací. Nicméně krásné kombinuje moderní vynálezy s obdobím páry a dalšími významnými epochami lidstva. Myslí, že je to pro dnešní náctileté moc hezké čtení, bohužel pro mou generaci asi přeci jen trochu naivní...

Steew
07.07.2018 4 z 5

Já to číst ve 12-13 letech, tak jsem z toho "vycákaný"... Teď ale s nadhledem můžu říct, že příběh má pár nedokonalostí a mohlo by to být promyšlenější (víc zapojit ten tvůrčí zrak) a chybí mi smysl pro detail, ale rozhodně to nemá chaotickou zápletku a jako slátanina mi to taky nepřijde a vždy čtete jen jednu příběhovou linku a tak tedy nechápu, jak z toho může mít někdo guláš.

Každopádně je to takový pseudo steampunk scifi a pro děti zcela vyhovující. Navíc to má fantastické ilustrace :-)

Štítky knihy

pro chlapce

Autorovy knížky

Armand Baltazar
americká, 1957
2018  74%Zachránci nového času

Kniha Zachránci nového času je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x