Tiché jezero

Tiché jezero https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209900/bmid_tiche-jezero-209900.jpg 5 4 1

Majitel zámku Rochsberg je zcela zadlužený a bankéř Ravenport je ochoten vyřídit další pujčku jen tehdy, ožení-li se Hans von Rochus s jeho jedinou dcerou. Nikdo neví, že Hans miluje krásnou Hildu ze Sontheimu, vedle níž prostá a nenápadná dcera bankéře nemá šanci. Zoufalý Hans formálně požádá o ruku Ruth Ravenportové a ke svému překvapení je vyslyšen, i když nevěsta ví , jaké pohnutky ho k sňatku vedou. Teprve po dlouhém čase Hans pozná, jakou má jeho žena cenu, ale je pozdě...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der stille See , 1913


více info...

Přidat komentář

Rose-Mary
24.04.2024 5 z 5

Po smrti starého hraběte z Rochsbergu zůstává jeho synovi Hansovi jen zadlužené panství. Otec všechen majetek prohýřil a syn nyní nemá už nárok na další půjčku. Od bankéře Ravenoporta se dozvídá, že on skoupil od otce všechny jejich pozemky. Jako náhradu za ně mu nabízí svou dceru Ruth za manželku.
Hans von Rochus může být zachráněn, jeho dědictví po otci bude nedotčené, celou tu obrovskou sumu peněz dostane věnem Ravenportova dcera. Hans ví, že taková nabídka se nedá odmítnout, je to záchrana jeho panství a zachování životního stylu na vysoké noze, na který byl zvyklý. Jenže Hans je zamilovaný do krásné Hildy, která je sice jeho příbuznou, ale rovněž je chudá a matka má pro ni vyhlédnutého bohatého ženicha.
Ruth souhlasí se zasnoubením s hrabětem z Rochsbergu, neboť ví, jak nezákonně přišel otec k jejich majetku. Oba snoubenci se k sobě chovají zdvořile a uctivě, ale každý z nich je přesvědčen, že ten druhý se pro společný život obětuje, protože mu nic jiného nezbývá. Mají vůbec naději, že v jejich manželství se objeví láska, nebo aspoň krásné přátelství?
Kniha se dobře četla, byla zajímavá. Mám ráda romantické příběhy, které dobře skončí.

Autorovy další knížky

Hedwig Courths-Mahler
německá, 1867 - 1950
1991  84%Magdin osud
1992  88%Princezna z Nemanic
1992  84%Drama na Glossowě
2004  63%Falešný polibek
2008  70%Zhrzená

Kniha Tiché jezero je v

Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce3x