Neviditelná pevnost 19-23 (Omnibus)

Neviditelná pevnost 19-23 (Omnibus) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399871/bmid_neviditelna-pevnost-omnibus-tJW-399871.jpg 5 31 9

Thorgal série

< 19. díl >

Thorgal, osudem pronásledovaný poutník časem i prostorem, znovu bloudí nečekanými cestami, jež se zaplétají vlivem jeho nezvyklého původu, bohů a všech postav, které doposud potkal nebo k sobě ještě více připoutal. Omnibus „Neviditelná pevnost“ uzavírá stejnojmenný cyklus, který započal titulem Sluneční meč, a v albech Neviditelná pevnost, Znamení vyhnanců, Ogotajova koruna, Obři a Klec přináší nejen další příběhy statečného a zároveň mírumilovného vikinského bojovníka, ale také jeho rodiny. S identitou Šajgana Nemilosrdného se v odloučení od svých blízkých snaží čím dál tím více zaplnit další prázdná místa ve své minulosti, ale je možné, aby se mu to podařilo po boku Kriss z Valnoru, která jej chce jen pro sebe a své vlastní účely? Přispět k tomu mohou neobyčejné schopnosti jeho dětí a dědictví lidu z hvězd, ale kdo ví…... celý text

Přidat komentář

Denny456
27.04.2023 5 z 5

Omnibus s pěti kousky Thorgala. Za mě jako celek to perfektně funguje. Samozřejmě v některých dílech jsou slabší pasáže a trocha toho opakování se, ale takhle v celku to perfektně funguje.

lenkaabooks
01.11.2022 4 z 5

Komiks, pět dílů v jedné knize 19-23. Jako dlouholeté čtenářce mi naše knihovna vyšla vstříc a obětovala pár peněz. Tak pevně doufám, že půjde z ruky do ruky a nezůstane zaprášena ležet v polici. Protože si to fakt nezaslouží. Opět jsem se zamotala v cestování v čase, obdivovala odvahu desetiletého chlapce, nadání malé Vlčice. Ilustrace krásné, text srozumitelný.


Atlantis
31.12.2021 4 z 5

Nejsem největším znalcem Thorgalova univerza, jednotlivé díly čtu, jak je najdu v bazarech, ale tohle byl teda mišmaš. Začátek a konec pro mne naprosto bez problémů, klasická krásně nakreslená severská sága. Ale prostřední alba? Já tomuhle říkám "psycho" a nemám tohle mixování žánrů rád. Cestování v čase a alternativní linky se mi sem zoufale nehodily. Jako celek jsem si knihu užil, pořád se mi neskutečně líbí kresba, ale bezproblémové čtení to nebylo.

špulo
15.06.2021 5 z 5

Výborný komiksový album - 5 v 1. Priam až gurmánsky zážitok. Tých pár kulinárskych zakopnutí hádžem za hlavu s povzdychom, že nič nie je dokonalé a aj majster šéfkuchár môže mať občas, ale fakt len občas, slabšiu chvíľku.
Otázkou je, čo bude ďalej... Dlho som neváhal a napísal vydavateľovi. Odpoveď nájdete v sekcii "Diskuze".
Skol!!!

Jaruš7
05.08.2020 5 z 5

Thorgal - Neviditelná pevnost. 19 - 23, krásný komiks

Moje první, ale jako kniha poslední v sérii, komplet 4 dílů, ale o to bohatší zážitek.
Hrdina jak má být, přes tunely v časech, v podivných světech, má nejedno jméno, ale i v zapomnění má stále tu jiskru ušlechtilosti v srdci.
Citace:" Thorgale Aesirssone ...Odin ti dovoluje, abys opět vepsal své jméno do paměti Bohů."
První zápis je z roku 1976 a série je jako životní láska, postupně prorůstá životem a je nedokončeným, krásným, živým příběhem, který čtenáře nadchne.
Potěšení se vším všudy.

Ivan Kučera
18.07.2019 4 z 5

„Každý má v hloubi svého já neviditelnou pevnost a démony, kterým čelí.“ Skvostný omnibus obsahujúci 5 albumov v jednej ucelenej a tvrdej väzbe, čo je pre tuzemského fanúšika splnený sen. Úžasná Rosińského kresba je detailná, ale zároveň podnecuje predstavivosť. Toto bezpodmienečne musí mať každý normálny Thorgalov fanúšik. Van Hammeho scenáre jemne drhnú a vidno, že Thorgal vychádza už od r. 1977 a je zrejme čoraz ťažšie vymýšľať zápletky viď. limonádovo-telenovelové zvraty typu minutia sa na mori alebo pomsta ohrdnutej potenciálnej milenky. Spätne sa omnibus môže javiť čiastočne ako dejovo slepá ulička, ale tak proste Thorgal sa snažil ochrániť svoju rodinu a nakoniec ju tým paradoxne ohrozil ešte viac, takže pokus vyhodnotil ako neúspešný a vrátil sa opäť na začiatok, niekedy to tak v živote chodí a zjavne to tak chodilo aj medzi Vikingami. Ak vás niektorý zo zošitov začne nudiť, spravidla hneď nasledujúci vám to dostatočne vykompenzuje. Jeden príbeh je realistický, druhý naopak čistá fantasy (Obři) a nechýbalo ani moje obľúbené sci-fi napojenie na legendárny thorgalovský run o zemi Qaa (Ogotajova koruna). Čiže za mňa napriek pár zakopnutiam (okrem miestami slabších scenárov možno menej atraktívna obálka – byť na mieste vydavateľa, asi sa s ňou viac pohrám a umiestnim na ňu koláž pozostávajúcu z obálok všetkých piatich zošitov) spokojnosť. Kladne hodnotím kvalitný papier a informácie o histórii projektu nachádzajúce sa na začiatku každého príbehu. Buďte s bohmi a snáď sa čoskoro vidíme pri novom dobrodružstve Thorgala, Aaricie, Jolana, Vlčice a, samozrejme, Mufa.

1972Sixo
13.05.2019 5 z 5

Takto by mala vyzerať perla europského komiksu. Bez výhrad!

trudoš
15.04.2019 5 z 5

Měl-li bych hodnotit alba samostatně, asi bych do plného počtu hvězd u každého zvlášť nešel, ale takhle v celku mají i ty slabší díly dějové uplatnění. Především Neviditelná pevnost lépe vyznívá jako úvod k širšímu dramatu, než plně samostatná epizoda. Jakmile se však stanoví hranice ústřední zápletky, začnou se události zamotávat velmi nápaditým způsobem, přičemž Jean Van Hamme neopomíjí ani původní prvky science fiction, které tuhle fantasy sérii tolik proslavily.
Takže jako celek naprosto dokonalé, snad jen, že po ukončení všech těch peripetií si čtenář uvědomí, jak moc to bylo všechno nucené - tedy Thorgalovo rozhodnutí opustit své blízké, aby je neohrozil svou přítomností. Paradoxně přitom způsobí pravý opak. Ovšem jednotlivé dílčí zvraty jsou perfektní a opět dokazují, že autoři jsou schopni udělat prakticky cokoliv jen proto, aby svým postavám znepříjemnili život. A zase jednou jsem si uvědomil, co mi na této sérii vyhovuje nejvíc - není to epos o hrdinství, ale epos o lidství.

gaspoda
23.03.2019 5 z 5

luxus luxus konečne pořadná kniha s Thorgalem a ne ty slim časopisky.doufam že budou vychazet ve stejnem formatu dále.Nadherne se četl.

Část díla

Autorovy další knížky

Jean van Hamme
belgická, 1939
1990  86%Dítě z hvězd
2016  91%Temnými cestami
2012  78%Zrazená čarodějka
2021  87%Šninklova veliká moc
2019  91%Neviditelná pevnost 19-23 (Omnibus)