Theseus a Minotaurus

Theseus a Minotaurus https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526625/bmid_theseus-a-minotaurus-65592235ea616.jpg 3 2 1

V této unikátní knize se vám otevře možnost prožít dobrodružství Thésea, který čelil hrůznému Minotaurovi v labyrintu. Užijte si krásné ilustrace a doprovodné texty, které vám osvětlí filozofický podtext a významy těchto nezapomenutelných příběhů.

Přidat komentář

fvalek
28.12.2023 4 z 5

Musím uznat, že přestože jde o tenké knížečky, tak moc hezky, populárně naučně, zpracovávají různá mytologická a historická témata. Vzadu jako vždy nechybí psaná naučná příloha plná fotek a obrázků. Zásadní je ale komiks, který ve vcelku krátkém rozsahu představuje hlavní příběh včetně různých detailů a zajímavostí.

Thesea a Minotaura zná asi každý, nicméně třeba i takový fanoušek mytologie jako já tu může najít něco navíc. Pro mě byla novinka třeba jeho cesta, na které udělal spoustu brutálních hrdinských skutků. Bylo to obohacující, i když úplně nevím, na základě jakých pramenů tu je čerpáno, ale je to v podstatě jedno. I kdyby to bylo originální podání báje, tak to pořád je jedna z verzí, takže proč ne. Navíc kresba je opravdu povedená, ladí s mytologickou linkou a dodává příběhu život a sympatie. Jediné takové plus mínus je ten rozsah. Umím si představit dát to nějakému dítěti přečíst na referát ve škole, protože to dá za den. Osobně by mi ale vůbec nevadilo, kdyby to bylo třeba i dvakrát třikrát delší a mám pocit, že některé události tam šly ještě rozpracovat.

Nicméně jako taková poučná jednohubka, která je zaměřená na dětského čtenáře, je to pecka, a kdyby takové komiksy byly v mém dětství, tak bych se do nich nadchnul už daleko dříve. :)

Autoři knihy

Luc Ferry
francouzská, 1951
Clotilde Bruneau
francouzská, 1987

Kniha Theseus a Minotaurus je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x