K ďalekým modrým vrchom

K ďalekým modrým vrchom https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78920/bmid_k-dalekym-modrym-vrchom-WrX-78920.jpg 4 54 9

Sackettovi série

< 2. díl >

Barnabas Sackett je na úteku. Jediná cesta, kde mu nehrozí nebezpečenstvo, vedie na západ. S niekoľkými na všetko odhodlanými priateľmi a svojou odvážnou statočnou ženou Abigail si postupne buduje svoje hniezdo pre seba a svoju rozrastajúcu sa rodinu na nehostinnom východnom pobreží Ameriky. Po útrapách, ktorým čelil na mori, musí dennodenne zdolávať nástrahy neznámej pevniny, akými sú Indiáni, divá zver, nepriateľský naladení belosi, zradná príroda. Navzdory všetkému však Barnabasa Sacketta vábia modré vrchy, ktoré sa lákavo črtajú na obzore...... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

To The Far Blue Mountains , 1984


více info...

Přidat komentář

Sitting-Bull
22.09.2023 5 z 5

Ten konec ve mně zanechává takový nostalgický smutek, i když zároveň vím, že odchod B.S. byl naplněním a dovršením jeho života. A jeho život, to, v co věřil a o čem byl jeho život, žije dál v jeho dětech... To je asi to, co si z knihy odnáším nejsilnějšího.
Samozřejmě kniha je o dlouhém životě "tam za slanou vodou", kde viděl Barnabáš budoucnost svou i svého rodu a rozhodně není nezajímavá. Kromě Barnabáše a Abigail je tu i řada dalších známých z prvního dílu, u kterých jsem se ráda dozvěděla zase kus jejich osudu.
No, další díl už s dalším z rodu Sackettů, ale s kým? Nebo jich tam potkáme více? Těším se, takže kniha i příběh zřejmě fungují. :-)

rafan65
01.02.2023 5 z 5

Pokračování tohoto příběhu je opravdu hodně napínavé čtení. Děj se proplétá životem Barnabáše Sacketta , vypráví osudy jeho přátel a později i jeho rodiny. Tato série mě docela zaujala a už se těším na další knihu.


Pavlaj
21.04.2022 5 z 5

I druhý díl sleduje osudy Barnabáše Sacketta, který se stává osadníkem v severní Karolíně, na úpatí Modrých hor. Jako součást velké ságy o osidlování Západu je příběh super, ale samostatně by to asi na pět hvězdiček nebylo. Barnabáš byl ve všem tak nejlepší, že už mi na konci malinko lezl na nervy :-).

Miro.slav
16.08.2020 5 z 5

Krásna obálka, zvedavosť podnecujúci názov, príbeh lákajúci dobrodružným putovaním ešte nepreskúmaným kontinentom. Kniha má všetky atribúty, aby poskytla oddych a zábavu.

Luigi1
04.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Zde v tomto díle se Barnabáš oženil s dcerou kapitána plachetnice. Abigail.Nejen s ní ale i se svými kamarády putuje neznámou krajinou a prožívá dobrodružství,že v některém jde opravdu o živor.Stále hledá území kde by se mohl usadit a založit osadu kde by mohl nejen žít,ale i mí kde by mohl vychvávat děti.Opět je to napínavý a velice krásně čtivý.Dopručuji

Luigi1
05.05.2020 5 z 5

Oba tyto komentáře potěšily moje srdíčko.Děkuji

PatrikDi
14.12.2013 5 z 5

Barnabáš se pouští do dalšího dobrodružství, po soupeření nad proradným anglickým šlechticem, se vydává kolonizovat břeh Severní Ameriky. Autor knihy je velmi dobrý v popisování děje, setkáváme se piráty, anglickými, španělskými a francouzskými námořníky a jejich válečnými lodními pevnostmi, indiány a Novým světem. Je velmi pozoruhodné jak Louis L Amour dává prostor v díle vztahům osadníků, komunikaci mezi jednotlivými osobami, která obohacuje čtenáře. Pro mne se velmi žádaným tématem stalo stavění opevnění a táborů. Každý z kolonizátorů zastává jistou funkci, podle toho jaké má schopnosti. Kromě jiných postav je nenahraditelným článkem v komunitě Sakim, lékařem, sběračem bylin a velkým pomocníkem.

valentýna
11.12.2012

První díl této knihy jsem nečetla, ale vůbec to nevadilo. Autor nás seznamuje dobrodružnou formou se začátky osidlování Ameriky. S rodinou a přáteli Barnabáše objevujeme neznámé americké divočiny kam ještě běloši nepronikli a kde hledají svobodu a nezávislost, bojujeme s indiány a piráty. Určitě vyhledám i další díly této ságy.

sackettboy
24.10.2012 5 z 5

Prvá kniha, ktorú som čítal od tohto autora. Radím ju medzi najobľúbenejšie. Pre všetkých, ktorí milujú príbehy z čias osídľovania Ameriky a osudy prvých priekopníkov.

Autorovy další knížky

Louis L'Amour
americká, 1908 - 1988
2000  77%Sackettova zem
1992  85%Vzdálené modré hory
1993  89%Jubal Sackett
2005  87%Osamělý jezdec
1992  89%Hondo

Kniha K ďalekým modrým vrchom je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce45x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x