Návrat Pařížana

Návrat Pařížana https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140014/mid_navrat-parizana-0kC-140014.jpg 4 50 15

Kronika Fogasů série

< 2. díl

Román pro všechny, kteří potřebují pohladit po duši. Poklidné vody městečka Fogas na jihu Francie rozvíří příjezd místního rodáka, který uplynulá léta strávil v Paříži. A jako by nestačila už pouhá jeho rušivá přítomnost, Fabian se coby nový majitel obchodu rozhodne, že do Fogas vnese trochu velkého světa. Jeho snahu o modernizaci starosvětského krámku nesou starousedlíci velmi nelibě. Přece si nenechají zničit to, na co jsou zvyklí a co mají rádi! Fabian čelí celé řadě úkladů a brzy si musí přiznat, že stojí na hraně prohry. A právě v té chvíli do jeho života nečekaně vstoupí láska. Stephanie však nemá na lásku ani pomyšlení. Plně ji zaměstnává práce v zahradnictví, které chce brzy otevřít a splnit si tím svůj dávný sen. Nevěnuje pozornost dokonce ani jednoznačným náznakům, že její dcerku Chloé cosi trápí. Dívenka už několikrát spatřila podezřelého cizího člověka, jak se potuluje městem, ale nemá se komu svěřit. Může jen doufat, že si nevyřčeného volání o pomoc někdo všimne dřív, než bude pozdě. Román Návrat Pařížana je jako projížďka prosluněnou jihofrancouzskou krajinou – ovšem pozor! Tato silnička je velmi klikatá a za každou zatáčkou čeká překvapení..... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Parisian's Return , 2012


více info...

Přidat komentář

Knihomolka506
07.01.2023 5 z 5

Hodnocení duologie: bezstarostná Stephanie, její starostlivá dcera Chloe,
bezzubá a legrační Annie. Několik z mnoha obyvatel nevelké vesnice, kde se na území dvou okresů úplně běžně místní hádaji. Malé město ležící mezi dvěma okresy je kromě místa sloužící ke zklidnění obou protichůdných stran , ale taky " uzlem z dvou stran" na pokec s kamarády a schůzováním. Vítejte na schůzi a zároveň v prvním díle. Oblíbené místo , kde je croissant skoro zdarma maji v zájmu koupit cizinci! Všude vládne anarchie a starosta Papen je jako ďas. Proč?
Druhý díl bude ještě větší detektivka...
Fabián, rodinný příbuzný místní hokynářky si dělá zálusk na jeji zdroj příjmů v podobě lokálu a bytu zároveň. Během let je z něj neskutečný lakomec, jakoby vypadl z románu Moliéra. Ochotní obyvatelé jdou na pomoc.


Autorka vzpomíná na dobu, kdy žila v jednom takovém krámku a zpracovala vše do ne tak známých , ale vtipných románů.

Marcik7
30.08.2021 4 z 5

Velmi příjemné čtení i s trochou napětí, zajímavé postavy i postavičky a happy end - co víc si přát v letním odpoledni.


rajen
12.06.2018 2 z 5

Četla jsem jako první knihu "Hostinec". A ta se mi líbila víc. Tato knížka není pokračováním, jen se odehrává na stejném místě, se stejnými lidmi a nemá to žádnou návaznost. Toto vyprávění mi už přišlo daleko ztřeštěnější, prostě něco jako filmy s Luis De Funesem, pobaví, ale podruhé se už dívat nebudu. Nemůžu pominout, že se moc dobře čte, rychle a jednoduše. Kdo rád přiblbější romanťárny, tak si přijde na své.

dalia1769
08.10.2016 3 z 5

Taková pohodová oddechovka harlekýnkového typu. Na jednu stranu je to milý a laskavý příběh, zároveň ale hodně předvídatelný a jednoduchý až na hranici naivity. Čekala jsem asi i více humoru a propracovanější postavy.

Jessybelle
24.05.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila, ze začátku jsem se nějak nemohla začíst, ale pak v pohodě, taková oddechová četba, nenáročná, zajímavá.

Micheline
11.03.2016 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Podle názvu jsem očekávala něco úplně odlišného, ale nezklamala a příjemně potěšila.

petra4080
08.02.2016 3 z 5

Fajn oddechovka, příjemná romantika, hezký příběh, doporučuji :-) Nečetla jsem zatím předchozí díl, i tak mě kniha bavila.

Tyeen
16.09.2015 5 z 5

Pokračování Hostince mě také bavilo, dokonce jsem byla překvapená vývojem událostí. Vyprávění mělo takový rychlejší spád, proto jsem měla knihu i rychleji přečtenou. Chybí mi ale další pokračování, myslím, že některé postavy by si to rozhodně zasloužily :)

Ivana11
15.06.2015 4 z 5

Knížka se mi líbila, z předchozího dílu jsem se už orientovala v postavách, byla to taková oddychovka.

Katera
15.11.2014 4 z 5

Zpočátku jsem si nebyla jistá, jestli jsem udělala dobře, když jsem po této knize sáhla. Bylo obtížné se prokousat prvními 2-3 kapitolami. Přišlo mi to jak vyprávění o spolku důchodců – nic proti starším lidem nemám, jednou mezi ně taky budu patřit, ale děj mi nepřišel vůbec záživný. Pak se v příběhu objevil Fabian, to bylo oživení. A vypadalo to, že jde o záporáka. Stalo se mu tolik nehod a nedorozumění, že mi ho začalo být líto. Mile mě překvapilo, že si autorka vybrala za hrdinu normálního chlapa (vysokého a hubeného, trochu nešiku a morouse, ale s dobrým srdcem). Líbilo se mi, že se hned nevzdal, když na něj Stephanie byla tak nepříjemná, ani když začala být přátelštější, ale odmítla ho. Ale ten konec knihy, kdy pomohl Chloé a její matce z nesnází a získal si Stephaniino srdce je prostě romantický.

dubakm
22.10.2014 3 z 5

Třikrát padnout někomu k nohám-řízení osudu, náhoda nebo láska ? No, asi záleží na osobě vlastníci dotyčné nohy ,Fabiene :-))))

Ivet7
30.08.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila, autorka poutavě popisuje městečko a okolní přírodu. Po přečtení jsem zjistila, že knížku předchází "Hostinec", ale to nevadí, ráda si jí přečtu.

kika 13
23.02.2014 4 z 5

Pěkná knížka,čte se jedním dechem.

Mufka
31.10.2013 4 z 5

Nějak jsem čekala pokračování její předešlé knihy Hostinec, ale kromě stejných postav a místa se příběh odvíjí jiným směrem - na novou postavu, která se do městečka po letech vrací. Nicméně, i tak mě kniha potěšila nezaměnitelným style autorky.

bookcase
20.03.2013 3 z 5

Něco mi tam nesedělo, takže jsem ji jen přelítla.

Štítky knihy

Francie

Autorovy další knížky

Julia Stagg
britská
2012  76%Návrat Pařížana
2011  79%Hostinec

Kniha Návrat Pařížana je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst16x
Chci si koupit1x