Thajsko - turistický průvodce

Thajsko - turistický průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405486/bmid_thajsko-turisticky-pruvodce-MDL-405486.jpg 4 1 1

Thajsko / napsali a sestavili Paul Gray a Lucy Ridout a dále přispěli Margo Daly, John Clewley a John R. Davies. Česká mutace průvodce po Thajsku (ediční řada Rough Guide) přináší obrovské množství praktických informací o možnostech ubytování, stravování, dopravní dostupnosti, cenových relacích a otevíracích či provozních dobách památek a muzeí v této nádherné zemi jihovýchodní Asie. Země je popsaná velmi podrobně, ať už jde o metropoli Bangkok, ostrovy jižního Thajska (Phuket, Ko Samui), oblast horských kmenů v severothajských horách a mnoho dalších méně známých cílů.... celý text

Literatura naučná Mapy a atlasy Turistické průvodce
Vydáno: , Jota
Originální název:

Rough Guide to Thailand


více info...

Přidat komentář

1amu
27.02.2020 4 z 5

Oceňuji knižní průvodce v případech, kdy zájemcům pomohou. Tento byl sice svou cenou "nad normu" , ale v případě plánovaného pobytu do této krásné vzdálené země pomohl. Na Thajsku (Siam) je fascinující jeho historie.
Thajsko je jedinou zemí jihovýchodní Asie, která se vyhnula přímé koloniální vládě. Má druhou největší ekonomiku v jihovýchodní Asii a 20. největší na světě .Velkou část jeho ekonomiky tvoří cestovní ruch. Tedy vyplatí se tuto zemi navštívit. Pokud tak učiníte zvažte délku pobytu. Rozhodně doporučuji 3 týdny, již kvůli ceně - pobyt na 2 týdny se pouze nepatrně liší. Já to udělal a ke konci jsem litoval.
První dojem na letišti v Bangkoku: vysoce sofistikovaný systém boje proti drogové mafii. Zkrátka - mají to zmapované. U našeho letu již čekali na jediného mladšího muže z 380 pasažérů ! Pozor na pohyb lidí při odletu okolo vás ! Stává se, že vám kdosi odborně "přibalí" do některého ze zavazadel pytlík drogy. Nemožné ? Ale ne - dokáží to hravě. To jsou nepříjemnosti .
Z druhého pohledu jde o krásnou zemi, s přátelskými lidmi (většina ovládá angličtinu a vlivem nájezdů postarších Němců na lov krásných Thajek i jejich jazyk) . Děje se to zejména v turistickém městě Pattaya - vyhýbejte se jí ! Ani krásné souostroví Phi-Phi již není tiché, naopak je doslova narváno turisty. Pro milovníky klidu jsou nejlepší menší, ale kouzelné ostrůvky poblíž. A také okolní destinace u moře poblíž královského města Hua Hin jižně od metropole. Turisté, volte sever ! Uspokojí vás dodatečně.
Thajci mají s turisty bohaté zkušenosti a mají své výtečné know-how ! Gourmeti - připravte se na "manu nebeskou" . V životě jsem nejedl lepší jídlo ! A na závěr ?
Začne-li průtrž mračen, tak nezmatkujte. Většinou trvá tak maximálně 15 minut. Viděl jsem zatopený bar u moře (do výše cca 50 cm) za půl hodiny bylo vytřeno a sucho.
A pak kolem 18-té hodiny neuvěřitelný západ slunce (jste na rovníku) - sluníčko zmizne za chviličku.
Krásný pobyt v kouzelné zemi.

Štítky knihy

Thajsko

Autoři knihy

Lucy Ridout
anglická

Kniha Thajsko - turistický průvodce je v

Přečtených1x